|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Dodatek za veliko družino za leto 2017

Uredništvo Ringaraja.net, 17.3.2017
Za letošnje leto bo dodatek za veliko družino, ki je namenjen družinam s tremi ali več otroki, prejelo več kot 22 tisoč družin. Dodatek jim bo država izplačala v sredo, 12. aprila 2017.

image
Dodatek bo izplačan sredi aprila. (F: FreeDigitalPhoto.net)
/11


Upravičenci za dodatek za veliko družino

Dodatek za veliko družino država namenja družinam s tremi ali več mladoletnimi otroki oz. otroki, ki so jih starši dolžni preživljati, a niso starejši od 26. let. Pravico do dodatka ima eden od staršev, pod pogojem, da ima eden od staršev in otroci skupno stalno prebivališče v Sloveniji. Dodaten pogoj za dodatek je, da upravičenec izpolnjuje premoženjski cenzus, ki znaša 64 % povprečne slovenske mesečne plače na družinskega člana oz. 659,30 evra na družinskega člana. 


Višina dodatka za leto 2017

Višina dodatka je odvisna od števila vzdrževanih otrok. Kot so objavili na spletnih straneh Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, dodatek za letos znaša:

- 395 evrov za družine s tremi otroki;

- 480 evrov za družine s štirimi ali več otroki.


Izplačilo dodatka

Dodatek za veliko družino je družinski prejemek, ki ga velike družine prejmejo v enkratnem znesku enkrat na leto. Za letošnje leto bodo dodatek upravičenci prejeli v sredo, 12. aprila 2017. 


Vloga za uveljavitev pravice do dodatka za veliko družino

Vlogo za uveljavitev pravice do dodatka za veliko družino vložijo samo tisti upravičenci, ki ne dobivajo otroškega dodatka in tisti, ki niso vloge oddali že lani. Vlogo oddate v tekočem letu za tekoče leto. Dobite jo TUKAJ.

Če ste vložili vlogo za otroški dodatek oz. vlogo za povečanje števila članov družine, vloga ni potrebna, saj center o dodatku za veliko družino odloči po udarni odločbi.

Če se družina v tekočem letu poveča s treh na štiri otroke ali več, je treba do konca leta vložiti vlogo, razen če je družina upravičena do otroškega dodatka. Takrat center za socialno delo o razliki odloči po uradni dolžnosti.


VIR: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
7
Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...
6
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5
Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
4



9 neobičajnih idej za okrasitev pirhov
photo
V galeriji preverite ideje za neobičajne in čudovite pirhe, za katere ne potrebujete dragih pripomočkov in posebnih ročn...
Kako pomembna je stabilnost
Če bi se mi zid umaknil, bi padla in če tudi bi obstal naslednje 10krat, bi se nanj naslonila veliko bolj previdno in v ...