|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Družina Bitenc: Najbolj pomemben je pogovor

Uredništvo Ringaraja.net, 27.1.2022
V intervjuju s smo s simpatičnim parom - Anteo in Urošem Bitencem govorili o ljubeči zvezi, o tem, kaj se spremeni, ko pride otrok in kako je z žensko energijo.
Ključne besede:

image
Ko je vsak iz svoje strani obremenjen, je skupen čas, v katerega ni vključeno delo, zlata vreden. Osebni arhiv Antea Bitenc
/41


Prikupno družino Bitenc lahko spremljamo na Instagram profilih Antee in Uroša, ki delata v medijskem svetu – Uroš je video producent na Radiu 1, Antea pa je urednica oddaje Vau na Planetu. V intervjuju smo s simpatičnim parom govorili o ljubeči zvezi, o tem, kaj se spremeni, ko pride otrok in kako je z žensko energijo.

 

Kakšen je vajin recept za to, da družina deluje?

Recepta ni, pri nas prisegamo na skupaj preživet čas in pogovor. Ni nujno, da ves čas hodimo naokoli, skupaj pogledamo tudi kakšen film, skuhamo, pojemo, gremo na sprehod s psi. Čar je v malenkostih. Sploh, ko je vsak iz svoje strani obremenjen, je skupen čas, v katerega ni vključeno delo, zlata vreden.

 

Kaj želita, da se Ula od vaju nauči?

Želiva predvsem, da se bo znala boriti zase, biti samostojna in če ji le uspe, svojo moč in samostojnost izražati tudi skozi prijaznost in empatijo. Ampak ne preveč, hehe. Realno pa samo, da najde pravo mero vrednot, ki ji nekaj pomenijo. Najpomembneje meni osebno je, da si bo zaupala.

 

ula bitenc

 

Družino ves čas lahko spremljamo na vajinih Instagram profilih – kako sta se odločila za to, da z vsemi delita skupne trenutke?

Mislim, da to ni bila zavestna odločitev. To je kar nekako prišlo in se razvilo. Šele kasneje sva potem imela debate o tem, do katere mere objavljati in do katere ne. Jaz priznam, imam trenutno malce pavze, ker je bilo na neki točki preveč vsega, ampak mi je vseeno to lepo. Predvsem pa deliva neke stvari zato, ker rada .. kot praviva .. #širivaljubezen.

 

Tudi vajina zveza izgleda zares ljubeče – kako uspeta to ohranjati kljub "zaposlenosti v življenju"? Imata kakšen skriti recept?

Najina veza izgleda ljubeča, ker tudi je ljubeča. Daleč od tega, da midva nimava težav. Veliko jih je, ampak imava vseeno sama pri sebi tako razčiščeno, da si stvari poveva in jih predebatirava in rešiva. Včasih je to lažje, včasih je težje. Včasih gre hitro skozi, včasih se vleče kot megla. Ampak rezultat na koncu pa je vedno isti - iz vsake izkušnje skupaj močnejša. Brez obsojanj in pričakovanj. Sprejemanje.

 

antea in uroš

 

Kako se spremeni partnerstvo, ko pride otrok? Kaj je pomembno takrat, da partnerstvo obstane?

Antea: Spremeni se kar precej, sploh pri meni se je v začetnih mesecih, ko je bila moja samozavest na nuli. Takrat je bilo težko. Ampak vedno in povsod bo pravi odgovor, pogovor. Verjamem, da bi nama velikokrat bilo težje, če ne bi šla čez sebe in se o stvareh pogovarjala. Sliši se enostavno, pogovor. Pa ni. Sploh, ko se še sam malce odkrivaš in spoznavaš in tudi kriviš za neke stvari, ali pa si nočeš priznati. Delo na sebi in pogovor. Nikoli te partner ne more osrečiti. Partner s tabo samo deli srečo. Najprej moraš delati sam na sebi in midva oba delava na sebi in posledično lahko tudi rasteva skupaj.

Uroš: Težko je opisati, kakšne so spremembe, samo vem, da so. Otrok je tvoje ogledalo in ima izredno moč, tako da mogoče bi lahko rekel, da sem veliko več stvari opazil na sebi, ki sem jih želel spremeniti oziroma nadgraditi. Odnos z Anteo pa je seveda iz noro zaljubljenega prerastel v ljubečega, zaupanja vrednega. Kot steber. Čez veliko ovir sva šla in verjamem, da še bova, ampak rasteva.

 

Antea, oddajaš veliko ženske energije. Kako pomembna je ta energija v svetu, v partnerstvu, v službi?

Huh, o tej temi sem že velikokrat razmišljala, sploh ker sem mnogokrat prav zaradi te energije imela ogromno zapletov, predvsem v službi. Ker sem bila obtožena, da jo imam. Dokler nisem spoznala, da to ni nekaj, kar moram zatirati, ampak je nekaj, kar moram oddajato. Ženske imamo to moč in je nesmiselno jo zatirati. In ko sem to enkrat sprejela, sem spremenila perspektivo na mojo ženskost in se mi je začelo obrestovati. Sploh v partnerskem odnosu. Si dovolim biti ženska, ženstvena, čustvena. To je naš dar. Tudi na zunaj si je ne bojim več pokazat, ker bi se nekdo v to obregnil. Ali me sprejmeš, ali me ne. Odločitev vsakega posameznika.

 

antea

 

Mame večkrat pozabimo biti ženske.

Ja, to je velikokrat res. Ko postaneš mama, si osredotočena samo na obstoj tega bitjeca. Vsaj dokler ni dovolj samostojen. Kar je normalno. Je pa tudi prav, da se po nekem obdobju začneš ponovno iskati, ker potem se pa res lahko zgodi, da se pozabiš, da pozabiš biti ženska in potem je še težje.

 

Še hiter nasvet za konec: kaj naj nas vodi v tem času, ko se zdi, da se vse spreminja?

Sprejemanje. Spremembe prihajajo, brez dvoma, to je dejstvo. Upiranje spremembam je nesmiselno. Lahko jih sprejmemo in iz sebe in zase potegnemo najboljšo verzijo scenarija ven.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
31
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
12
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
10
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
5



Zabavna družinska pomladna generalka
Otroci veliko težje dlje časa ohranijo pozornost na enem opravilu, še posebno, če gre za nezabavno početje. Zato posprav...
9 neobičajnih idej za okrasitev pirhov
photo
V galeriji preverite ideje za neobičajne in čudovite pirhe, za katere ne potrebujete dragih pripomočkov in posebnih ročn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?