|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend - Družinski dan za kulturo

Helena Primic, 30.6.2017
Izkoristite slabo vreme za obisk muzeja, gradu, cerkve ali drugih kulturnih točk, ki jih po navadi obiskujejo turisti. Presenečeni boste, koliko zanimivosti se skriva že samo v domačem kraju!

image
Otroci so naravni raziskovalci, zato v muzeju uživajo.
/11


Ko starši iščemo ideje za družinski vikend, velikokrat pozabimo na izletniške točke in dogodke, ki jih po navadi obiskujejo turisti - muzeje, gradove, cerkve, knjižnice, koncerte klasične glasbe ... Ste za družinski kulturni vikend?

 

Muzej je tudi za otroke

Če mislite, da se bodo otroci v muzeju dolgočasili in tudi sami niste ravno navdušen obiskovalec muzejev, je družinski obisk muzeja odlična priložnost za vse družinske člane, da spoznajo, da je tudi kultura lahko zelo zanimiva in vznemirljiva. Veliko muzejev je svojo ponudbo prilagodilo tako otrokom kot družinam ter jim tako še bolj približalo skrivnosti iz preteklosti.

V Narodnem muzeju v Ljubljani imajo Živine kotičke - igrive kotičke muzeja, kjer je vse mini in vse dovoljeno: tipanje, poslušanje, ustvarjanje in raziskovanje. Otroci tako z vsemi čuti spoznajo dele razstav in muzejskih pripovedi. Če se boste igrivemu raziskovanju in čudenju nad razstavljenimi predmeti in umetninami predali tudi sami, boste ustvarili družinski izlet, ki ga otrok zagotovo ne bo pozabil in se bo veselil ponovnega obiska muzeja.

 

Spoznajte preteklost domačega kraja

Ste prepričani, da veste vse o domačem kraju? Veste, kako je izgledal in kaj se je v vašem kraju dogajalo pred recimo 200 leti? Z otrokom se lahko odpravite v knjižnico in poiščete knjige o vašem kraju ali enostavno obiščete pomebnejše stare stavbe - lokalne muzeje, gradove, cerkve ... Kot bi to storil turist, ki bi želel spoznati zgodovino vašega kraja. Ne bodite začudeni, če boste skupaj z otrokom odkrili marsikaj, kar bo tudi vas presenetilo in pritegnilo ter še bolj povezalo z domačo zemljo. Otroci se zelo radi pogovarjajo o preteklosti in svojih prednikih. Če jim boste razkrili tudi kakšen svoj spomin iz otroštva, ko so tam, kjer so sedaj bloki, nekoč rastla drevesa, otroških vprašanj zagotovo ne bo konca. "Kaj? Ni bilo mobilnih telefonov?", se bodo čudili otroci, ko jim boste pripovedovali o preteklosti.

 

"Resna" glasba

Se vam zdi, da vašemu otroku klasična ali druga "resna" glasba že ne bi bila všeč? Tega ne morete vedeti, dokler mu je ne predstavite. Četudi sami morda niste ljubitelj tovrstne glasbe, so glasbeni dogodki, ki jih je poleti veliko v številnih slovenskih mestih, idealna priložnost, da se skupaj z otrokom odpravite na misijo Radovedno odkrivamo klasično glasbo!. V poletnem večeru lahko obiščete kakšen koncert klasične glasbe, se na sok namesto v priljubljeno slaščičarno odpravite raje v lokal z jazz glasbo, na spletu skupaj z otrokom preverite, kaj je opera in balet ter tako skupaj odkrivate nove svetove. Če boste uspeli odvreči morebitne predsodke, se vam morda lahko zgodi, da vam bo "resna" glasba celo postala všeč.    


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
12
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
10
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
8
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
7



Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Kako ustvariti umetniške pirhe?
photo
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?