|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ustvarjalne ideje: Voščilnice, okraski in pismo Božičku

Sara Jamnik, www.vpricakovanju.si, 13.12.2019
December – tako magičen, čaroben in popoln, a tako kratek in poln vseh aktivnosti, ki bi jih radi opravili pravočasno. Da vam bo nekoliko lažje, sem pripravila nekaj prazničnih idej za ustvarjanje z otroki. Poglejte in pokusite, uživali boste!

image
Decembra je veliko priložnosti za družinsko ustvarjanje.
/11


Vsako leto si v decembru zamislim kup stvari, ki jih želim opraviti in to pravočasno, seveda. Potrebno je izdelati adventni koledar z nalogami za celo družino, izdelati božične voščilnice in darilca za sorodnike, prijatelje in vrtčevski bazar. Pisati je treba vsem dobrim možem, speči popolne piškotke in še in še. Je tudi pri vas tako? Se mi je kar zdelo.

Da bo letos nekoliko lažje, sem za vas pripravila nekaj prazničnih idej za ustvarjanje z otroki. Mi smo zelo uživali in upam, da pri vas ne bo nič drugače.

 

#1 IDEJA: Prav posebne božične voščilnice

Najprej smo se lotili božičnih voščilnic. Tokrat sem uporabila 250 gramski papir, ki je po sredini že prepognjen oziroma je čestitka že nakazana. Všeč mi je bilo tudi, da je velikost čestitke A6 in je zraven že priložena kuverta, saj bomo voščilnice pošiljali po pošti. Naša triletnica bo zelo uživala ob lepljenju poštnih znamk in pri oddaji kuvert v poštni nabiralnik.

Tako smo se izognili tudi rezanju barvastih kartončkov, ki so potem vedno nepravilnih oblik in je vsaka voščilnica drugačna (čeprav tudi s tem ni nič narobe). Papir, skupaj s kuvertami, sem kupila v Darilnici Klavdija v Domžalah – lahko pokukate v njihovo spletno trgovino tukaj >>

 

voščilnica

Primer papirja za voščilnico in kuverta

 

PREBERITE TUDI: 7 idej za izvirne božično-novoletne voščilnice


Prva stran voščilnice

Za voščilnico poleg kartončka potrebujemo še pet krogov, lepilo in svilen trakec. Premer kroga je po želji. Jaz sem za rezanje uporabila napravo Sizzix, ki je super za ustvarjanje. S šablonami namreč lahko izrežeš mnogo različnih oblik. Vsekakor pa kroge lahko narišete s pomočjo šestila ali uporabite nekaj valjaste oblike, kar imate pri roki in obrišete na papir ter izrežete (npr. kozarec).

Super je, če imate doma tudi kak svetleč papir iz katerega boste naredili kroge, saj tako pride okrasek na voščilnici bolj do izraza. Tovrstni papir in izdelke za ustvarjanje po navadi kupim kar v Tediju.

 

voščilnice

Naprava Sizzix s šablono in izrezani krogi

 

En krog potrebujemo za prvo stran čestitke. Najprej na prvo stran nalepimo svilen trakec in čez njega prilepimo krog. Po želji lahko zavežemo še mašnico ali jo dorišemo s flomastrom, barvico ali temperami.

 

voščilnice  

 Prva stran voščilnice

 

Notranjost voščilnice

Zdaj pa se lotimo še notranjosti. Potrebujemo še preostale štiri kroge, ki jih prepognemo čez polovico tako, kot je prikazano na fotografiji. V notranjosti prilepimo še svilen trakec tako, da gleda čez rob voščilnice. Polovico kroga prilepimo na voščilnico, na drugo polovico pa prilepimo nov krog.

 

 voščilnica

Kroge prepolovimo, nalepimo v notranjost in v sredino prilepimo še svilen trakec. Kroge lepimo enega zraven drugega ob svilenem trakcu.

 

Vmes lahko zopet poljubno nalepimo svilen trakec ali dorišemo trakec s flomastrom ali tempera barvami.


voščilnica

Končna voščilnica z voščilom

 

Tako! Zdaj le še napišete lepa voščila za svoje najdražje in se odpravite na pošto po znamke. Sledijo nasmehi na obrazu tistih, ki jih imamo najraje. Neprecenljivo, kajne?

 

PREBERITE TUDI: Preproste ideje za praznično okrasitev doma

  

#2 IDEJA: Božični okraski

Seveda pa ni ostalo le pri voščilnicah – zamislila sem si, da bi z našo triletnico izdelali tudi okraske iz gline oziroma modelirne mase. Tudi to sem kupila v Tediju v beli barvi. Tako smo jih nekaj obesili na našo smrečico, nekaj pa jih bomo podarili za božič kot darilo.

Porabili sva le polovico mase, pa je kljub temu nastalo kar nekaj oblik. Uporabljali sva kar modelčke za izrezovanje piškotov – lahko uporabite tudi modelčke, ki ste jih dobili zraven kakšnega plastelina ali pa enostavno izrežite in oblikujte svoje oblike.

 

okraski 

 Valjanje modelirne mase

 

Masa je kar kompaktna, tako da otrok potrebuje malo pomoči pri valjanju in izrezovanju oblik, a je kljub temu zelo uživala.

 

okraski

Izrezovanje oblik

 

V kolikor želite malo bolj kompaktne okraske, jih zvaljajte kar bolj na debelo. Res se bodo nekoliko dlje sušili, a bodo lepše izgledali. Ne pozabite narediti tudi luknjice za vrvico.

Ko se masa posuši okraske lahko tudi pobarvate ali dodate le kakšne bleščice. Enostavno in lepo.

 

okraski

Okraski

 

PREBERITE TUDI: Izdelajmo dišeča darila skupaj z otroki

 

#3 IDEJA: Pismo Božičku

Letos smo pri nas prvo leto pisali Božičku. Skozi božično zgodbo sem hčerki na njej razumljiv način sporočila, kako napišemo pismo Božičku, kako ga Božiček prebere in kako na božično noč obdari vse pridne otroke tega sveta. Ali tudi pri vas skozi cel december govorite: "Bodi pridna, Božiček te opazuje?" Sama se kar pogosto zalotim pri tem.

V zgodbi je zelo uživala in v veselje jo je bilo gledati, kako je hitela risati risbico za Božička in okraševati pisemsko kuverto namenjeno na severni pol.

 

Pred dobrim mesecem sem odprla spletno trgovino www.vpricakovanju.si in v sklopu le te sem želela za božič za otroke pripraviti nekaj posebnega. Zato sem se odločila oblikovati personaliziran božičkov odgovor na otroško pismo. Resnično komaj čakam, da ga bom dala v roke svoji hčerki. Notri se skriva pismo, ki ga pošilja Božiček. Je personalizirano in napisano za vsakega otroka posebej. Poleg pisma je čarobni prah, ki je namenjen temu da ga otrok posuje na dvorišče, da ga božiček z jelenčki lažje poišče. Čarobni ključ bo pomagal Božičku, da mu tokrat ne bo treba skozi dimnik, pač pa bo lahko prišel skozi vhodna vrata in to je velika skrivnost med otrokom in Božičkom. V paketu je tudi hrana za jelenčke, recept za praznične piškotke in, seveda, vroča čokolada.

 

 pismo Božičku

Okrašena ovojnica za Božička

 

Svoj paketek lahko le še do 15. 12. 2019 naročite v spletni trgovini www.vpricakovanju.si – v rubriki praznična ponudba.

 

Čaroben december vam želim.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
44
Vse vsebine za starše otrok z ADHD na enem...
Mame otrok z ADHD se dnevno spopadamo z izzivi vzgoje otroka z ADHD, ki so včasih izredno izčrpajoči. Preverite, kako la...
19
S temi dejavnostmi si otroci bogatijo bese...
Med čakanjem na najljubše kosilo lahko najmlajši otroci spoznavajo črke, starejši otroci in starši pa črke sestavljajo v...
9
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
7



Velikonočne ustvarjalne ideje
photo
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?