|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

EKOVRTEC za male ustvarjalce

Uredništvo Ringaraja.net, 25.4.2012
Knjiga EKOVRTEC prikazuje pet simpatičnih zgodbic o petih slovenskih vrtcih.
Ključne besede:

image
/11


 


Le kako izgleda sončno jutro v Vrtcu Brežice? In kako je doživeti zasajanje drevesa v Vrtcu Krško? Kako pa otroci v ljubljanskima vrtcema Viški Gaj in Otona Župančiča izdelajo ekoigračke in ekoknjige in le kako praznujejo rojstne dneve v Vrtcu Mavrica Vojnik? Vse to prikazuje ekoknjiga EKOVRTEC, ki je izšla pri Eko knjigi ob zaključku natečaja EKO BERI, ki ga je organiziralo društvo Planet Zemlja, omenjeni vrtci pa so tudi zmagovalci omenjenega natečaja.


Knjiga EKOVRTEC– ilustrirala jo je Marta Bartolj, oblikovala pa Maja Rostohar - prikazuje pet simpatičnih zgodbic o petih slovenskih vrtcih. Navdih za njen nastanek je bilo prijetno sodelovanje – skozi natečaj EKO BERI - z otroki in vzgojiteljicami iz vrtcev Brežice, Krško, Mavrica v Vojniku ter Otona Župančiča in Viški Gaj v Ljubljani. Otroci pod mentorstvom vzgojiteljic spoznavajo, kaj je ekologija in zakaj je tako pomembna. Vzgojiteljice, ki imajo tudi same močan čut za ohranjanje okolja, malčke učinkovito usmerjajo k ekološkemu ustvarjanju, jim nudijo možnosti prijetnih občutenj ob različnih raziskovanjih narave in njenih sadov, hkrati pa jim zagotavljajo svobodo, ki je potrebna za to, da se otroci z vsem novim dodobra spoznajo prek otroške igre. Vsi omenjeni vrtci so tako zmagovalci natečaja EKO BERI, ki ga je v letu 2011 razpisalo društvo Planet Zemlja, slikovita ekoknjiga pa je nagrada za njihovo ekološko in ustvarjalno udejanjanje.


V okviru natečaja so se prijavljeni vrtci in osnovne šole (prva triada) potegovali za zmagovalno mesto z različnimi ustvarjalnimi deli (kolaži, risbicami, didaktičnimi igrami in celo z lastnimi knjigami) na temo izbranih ekoknjigic podjetja Eko knjiga. Na natečaju je tako sodelovalo več kot 70 skupin iz 23 različnih enot osnovnih šol in vrtcev, ki so na Planet Zemlja poslali preko 700 izdelkov, zato je imela strokovna komisija (v njej sva bili poleg predsednice društva Planet Zemlja Irene Mraz tudi ilustratorka EKOVRTCA Marta Bartolj in avtorica omenjene knjige Alenka Žumbar Klopčič) izjemno težko nalogo. Tako smo izbrali kar pet zmagovalnih vrtcev: Vrtec Brežice, Vrtec Krško, Vrtec Mavrica Vojnik, Vrtec Otona Župančiča Ljubljana in Vrtec Viški gaj Ljubljana.


Upam, da bo malim zmagovalcem slikanica ustrezna nagrada za njihovo ekološko in ustvarjalno udejanjanje, s katerim naj le še nadaljujejo. Hkrati pa si želim, da bi s prikazanimi zgodbicami navdušili tudi svoje prijateljčke in njihove vzgojitelje v drugih vrtcih.

 

Za vse informacije ostajam na voljo:

Alenka Žumbar Klopčič

Eko knjiga d.o.o., izdaja otroških knjig za planet

www.ekoknjiga.si, 031 673 236

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ogljikov monoksid - ne pustite se presenet...
S prihodom jeseni in zime smo začeli doma kuriti in žal bo tudi to zimo veliko naših državljanov presenetil ogljikov mon...
3
Zbirka metuljev
Vabimo vas na odprtje razstave Metulji sveta, ki bo v četrtek, 17. februarja ob 12.00 uri v Vivariju Proteus pri Postojn...
3
Zgodba o vodi iz plastenke
Voda iz pipe? EKO misel: Za liter vode četrt litra nafte?
3
Eko torta
Vrtec Kolezija, Ljubljana, skupina B1, Adrijana Simončič, vzg., Katja Kamnar, pom.vzg.
3



Star papir – več zbranega starega papirja...
Papir predstavlja petino hišnih odpadkov. Tradicija ločenega zbiranja papirja je pri nas, predvsem po zaslugi mladih, že...
Išče se živ - rogač, bukov ali alpski kozl...
photo
Letos ponovno vzpodbujamo bralce, da nam posredujejo podatek o pojavljanju katerega odnaslednjih vrst hroščev: rogača, b...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?