|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Ohranjati harmonijo v odnosih je lahko včasih kar težavna naloga. Še posebej, ko pride do situacij, ko pridemo v konflikt z nekogaršnjo energijo, ali pa celo sami s seboj.

image
/11


 

Življenje je ena velika igra energij. Dan - noč, levo - desno, moški - ženska, pozitivna - negativna čustva so odnosi, kot so jih kot harmonijo jina in janga razumeli v starodavnosti.

 

Na zemlji je več kot 7 miljard ljudi, kar pomeni, da je ogromno odnosov. Kjerkoli ste; lahko se skrijete na najbolj oddaljeno planino, še vedno boste imeli odnose, če ne z drugimi pa s samim seboj. Na bolj finih nivojih niste nikoli sami.

Če podamo en primer; zjutraj ko vam ni za vstati, kaj se dogaja znotraj vas? Ali ste kdaj prišli do tega, da en del vas znotraj vas reče, pet minut bi še ležal/a ali spal/a, en del pa pravi »Ne v službo moraš«! Ali ste kdaj opazili da lahko imate konflikte sami s seboj? Ali ste kdaj opazili, da se en del vas z medenimi očmi pogleduje s slastno pečenko, drugi del vas že šteje kalorije, tretji pa vas že kara, kaj sploh misliš?! in pred nosom binglja z napisom »Prepovedano!!!«? Ali ste kdaj opazili te zanimive dvoboje znotraj sebe? Slednji je najbolj očiten, ko smo na dieti ali postu.

 

Kaj mislite kdo znotraj vas to počne? Če želimo odgovoriti na to vprašnje, vas moramo prej še nekaj vprašati! Ali verjamete da ima človek dušo? In če je odgovor da, potem boste morda razumeli, da duša ni samo ena! Znotraj nas je deset glavnih duš; tri so višje razvite, sedem pa je nižjih razvitih. Tri višje razvite so kot učitelji sedmim razvajenim, nepoučenim, lačnim, nepotešenim, impulzivnim in čustvenim dušam. Če ne najdemo harmonije in miru znotraj sebe, imamo zlahka tudi težave v zunanjem svetu. Morda še kakšne ljudi toleriramo, ker so nam všeč ali simpatični, vendar na drugi strani obstajajo tudi ljudje, ki nam to niso.

 

Delitev na črno in belo je velika razvada neopovezanega uma in telesa, ki nam ne dovoljuje videti stvari bolj široko. Tako si sami velikokrat vnaprej ustvarjamo zid in predsodke. Kadar tako gledamo na stvari, je želja po harmoničnih odnosih skoraj nedosegljiva. Če želimo imeti ustvarjalne in konstruktivne odnose, se je najprej potrebno lotiti odnosov znotraj sebe. »Pometaj pred svojim pragom, pa boš imel vse življenje kaj za delat« pravi stari rek. Ali ima prav?

Zakaj bi radi vsi dominirali?

V današnji družbi vlada partiarhalni vzorec, ki promovira moški, grobi princip delovanja. Kako se to odraža v naravi ali še bolje na nas samih? Sedaj si odgovorite na naslednje vprašanje; Katero roko imate raje? Levo ali desno? S katero roko raje pišete, kuhate ali likate? Če pretiravate z uporabo ene roke, pretiravate z uporabo ene strani možganov. In prav na tem mestu najpogosteje, dan za dnem, krepimo neravnovesje znotraj sebe. Poglejmo kako se to manifestira v medsebojnih odnosih.

Velika večina naše družbe uporablja pretežno desno stran telesa. Zato ni presenetljivo, da vsi drug od drugega samo zahtevajo, vsi bi radi bili vodje, vsi bi dominirali. Na drugi strani pa ni nikogar, ki bi bil voljan, sprejemajoč in ponižen. Kako bosta dva imela dober odnos, če oba želita dominirati in biti šefa? Če en želi levo, drugi desno, pride do trenja. Skrivnost dobrih medsebojnih odnosov je vselej iskanje ravnovesja in harmonije. Da bi uravnotežili situacijo, kjer se znajdeta dva »trda«, mora eden od niju znati popustiti.

 

Pametni odneha

Pametni odneha« pravi stari rek. In ima prav! Če bi se vsak zavedal koliko energije si lahko odvzame s pogosto neplodnim trenjem, bi se takšnim situacijam že na začetku izognil. Takšen človek se izogne negativni energiji, takoj ko jo začuti. Na primer: Žena pride v delavnico, kjer mož jezno nerga zaradi pokvarjenega avta. Žena uvidi, da sedaj ni pameten čas, da ga zaprosi, če ji lahko zapne ogrlico ter se pametno umakne in počaka, da ga jeza oziroma negativno razpoloženje mine.

 

Če nimamo občutka, kdaj se v »komu kaj kuha« smo kot »fijakarski« konji, ki brzglavo drvijo v prepad. Zlata je vreden občutek, da prepoznamo situacije, ko je bolje biti tiho in ponižen, kot mirna voda, ki teče vselej po najnižjih legah, saj so le te najbolj stabilne.

 

V današnjem svetu dominantnosti nam ponižnost pride prav, če se želimo izogniti prepirom. Naš notranji občutek nam vselej pove, kdaj se bliža ognjena strela oziroma prepir. Vendar ga zaznajo le notranje umirjeni ljudje, ki imajo posluh za to, kar jim notranji občutki sporočajo. Na ta način lahko vselej pametno ukrepamo in ohranjamo dober medsebojni odnos.

 

Nekdo o vas govori laži, kaj naredite?

a) ga prebutam

b) pričnem govoriti laži o njem

c) maščevanje je sladko

c) nič

 

Nekdo vas zmerja, kaj naredite?

a) ozmerjam ga nazaj

b) se razjočem

c) se pošteno najem pa je rešeno

d) priznam napako in jo popravim

e) povem si vic in se mu nasmejim

 

Sedaj ponovno odgovorite na zastavljena vprašanja, vendar imejte v mislih naslednje vprašanje: Kako odregiram, če želim ohraniti harmonijo v odnosu? Vzamite si čas in ponovno odgovorite.

 

Če želite ohraniti harmonijo v odnosu, potem so najbolj primerne reakcije naslednje.

 

Če nekdo o vas govori laži ali vas obsoja in niste krivi, ste lahko pomirjeni, ker tako ali tako niste naredili nič narobe. Nasmejte se. Nebo je na vaši strani.

Če vas nekdo zmerja in ste naredili napako, je najbolj zrelo, da priznate resnico in pokažete voljo, da zadevo popravite. Ni napaka če naredite nekaj narobe, napaka je če tega ne popravite.

Za konstruktivno reševanje problemov, je potrebno razumeti da so čustva le izraz energije, ki jo nosi posameznik. Nekdo, ki v sebi nosi velike količine jeze, bo jezen na vse; tudi na najmanjše stvari, ki mu pridejo na pot. Vprašanje je le ali mu boste dali povod, da to energijo strese na vas ali jo boste preusmerili in transformirali. Obvladovanje samega sebe je velika vrlina, ki nas obvaruje pred zdrsom v težavnejše situacije.

 

Dobra novica je, da lahko posameznik skozi življenje prečisti svojo življenjsko energijo oz. čustva. Če razumemo, da je jeza samo izraz neke energije, ki je posameznik ali ne razume ali ne zna obvladati, potem ni potrebe da temu jezljivcu zamerimo, ker nam je rekel ali naredil nekaj slabega. Tako se rešimo lastne občutljivosti in prizadetosti. Mnogokrat pa samo razumevanje tega ni dovolj. Če v naših organih prebivajo negativna čustva, bomo z lahkoto odreagirali negativno. Zato je potrebno naše organe najprej očistiti negativnih stanj in čustev.


Pljuča/debelo črevo/nos/koža: žalost, otožnost, depresijo transformirajte v pogum, pravičnost, oproščanje, nedolžnost

Ledvice/mehur/spolni organi/ušesa: strah, stres, skrbi, tesnobo, paranojo transformirajte v nežnost, mirnost, budnost in tišino.

Jetra/žolčnik/oči: jezo, šok, razočaranje, zamero, bes, srd, agresijo, nervoznost transformirajte v prijaznost, dobroto in odločnost

Srce/tanko črevo/jezik: sovraštvo, nestrpnost, aroganca, krutost, ihto, muhavost transformirajte v ljubezen, radost, sreča, veselje, ustvarjalnost, spoštovanje

Vranica/želodec/trebušna slinavka: zaskrbljenost, vznemirjenost, razglabljanje transformirajte v iskrenost, odprtost, muzikalnost in sočutje.

 

Naposled ugotovimo, da nismo obremenjeni za vsako figo in da je naše življenje veliko lažje, tudi za kakšen kilogram negativnih čustev. In kar najbolj šteje; imamo notranji mir; harmonijo znotraj in zunaj sebe.

 

Preberite tudi:

ČIŠČENJE S SMEHLJAJEM

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ideje za praznovanje dneva Zemlje z otroki
22. aprila praznujemo svetovni dan Zemlje, planeta, ki ga starši zapuščamo otrokom in njihovim otrokom. Preverite nekaj ...
7
Kampanja »BeBee«
Kampanja »BeBee« želi pritegniti čim širši krog globalne kongresne javnosti in jo preko zgodbe o posvojitvi kranjske čeb...
3
Tranzit Venere
8. junija 2004 in 6. junija 2012 bo človeštvo po 130 letih znova imelo možnost videti zelo redek nebesni pojav; potovanj...
3
Proč s plastičnimi vrečkami
10. 4. 2009 ob 12.25 je ocenjena številka 136,3 milijard letos porabljenih plastičnih vrečk. S plastičnimi vrečkami ne b...
3



Nakup akvarijskih in terarijskih živali
photo
Konec šolskega leta je čas, ko našim "odličnjakom" podarjamo razna darila. Preden se odločimo za nakup živali, ki ...
Nov znak EU za ekološko kmetijstvo
photo
Povedano preprosto: ekološko kmetijstvo je kmetijski sistem, ki si prizadeva, da nas, porabnike, preskrbuje s svežimi, z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?