|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ideja za vikend: Platno za voščilnice

Merkur.si, 18.12.2020
Tokrat vam bomo pokazali, kako uporabiti slikarsko platno za izdelavo table za sporočila oziroma odlagalno tablo, na katero lahko s pomočjo lesenih ščipalk pripnemo praznične voščilnice, pa tudi različne listke, račune, sporočila.

image
/11


Kljub temu da smo v dobi različnih virualnih sporočil in voščil, je lepo, da se vsaj v decembru ohranja tradicija pošiljanja fizičnih voščilnic in predvsem takšnih, ki smo jih ustvarili sami oziroma z otroki. Kako te voščilnice lepo izpostaviti, če nimamo primerne površine? Predlagamo vam, da ustvarite platno za voščilnice. Navodila najdete v nadaljevanju.


PREVERITE TUDI: 7 idej za izvirne božično-novoletne voščilnice


 Za izdelavo potrebujete

- slikarsko platno na okvirju velikosti 40×50 cm

- maskirni samolepilni trak

- barve Chalky Finish (vanilija, puder pink, mint zelena, kamnito siva)

- širši ploščat čopič

- debelejši laks

- lesene ščipalke

- okrasne gumbe

- obojestranski samolepilni trak

- flomaster za vse podlage

- belo penasto gumo

- škarje

Za nakup materiala pokukajte na www.merkur.si, kjer boste našli vse za ustvarjanje - KLIKNITE TUKAJ >>> 


Korak za korakom: Do table za sporočila in voščilnice

1. korak: Z maskirnim samolepilnim trakom platno razdelimo na štiri neenake površine. Trak s prsti dobro pritisnemo ob podlago, da nam barva ne bo ušla podenj.

platno 

(FOTO: Merkur.si)


2. korak: Vsak pravokotnik prebarvamo z izbrano Chalky Finish barvo. Ko se barve posušijo, odstranimo maskirni trak.

priprava platna 

(FOTO: Merkur.si)


3. korak: S šivanko preluknjamo platno na mestih, skozi katera bomo napeljali laks ali vrvico, na katero bomo pripeli lesene ščipalke.

platno 

(FOTO: Merkur.si)


4. korak: Laks napeljemo skozi okrasne gumbe, ki jih na platno pritrdimo z obojestranskim samolepilnim trakom. Na ta način luknje v platnu tudi dodatno utrdimo. Laks zavozlamo na hrbtni strani platna.

laks 

(FOTO: Merkur.si)


5. korak: Iz penaste gume izrežemo tri enako velike pravokotnike.

penasta guma 

(FOTO: Merkur.si)


6. korak: Pravokotnike zlepimo skupaj z obojestranskim samolepilnim trakom. Tako dobimo mehko površino, v katero bomo lahko pripeli kratka sporočila z bucikami ali risalnimi žebljički.

priprava platna 

(FOTO: Merkur.si)


7. korak: Penasto gumo na platno prilepimo z obojestranskim samolepilnim trakom.


8. korak: Na enega od pravokotnikov s flomastrom za vse podlage zapišemo kratke motivacijske izreke ali kakšno misel za lepši dan. Pomagamo si tako, da osnutek napišemo s svinčnikom, potem pa napis prevlečemo s flomastrom.

misli 

(FOTO: Merkur.si)


9. korak: Platno je pripravljeno, da ga obesimo na steno. Na vrvico s ščipalkami pripnemo urnik, razglednice in sporočila, ki jih ne želimo pozabiti.

platno za voščilnice 

(FOTO: Merkur.si)


Presenetite svoje najdražje tudi sami s sporočilom, napisanim na roko, čeprav smo v dobi telefonov, sms-ov in e-mailov. Kakorkoli že, v današnjem času imajo takšne malenkosti še vedno veliko štejejo!


VIR: Merkur.si


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
7
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
6
Barvanje in ustvarjanje velikonočnih pirho...
Prepričani smo, da bodo skoraj vsi otroci radi sodelovali pri tem – verjetno najbolj zabavnem – opravilu, zato smo za v...
6
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
5



Velikonočni zajček iz kavne embalaže
Otroci radi ustvarjajo, še raje, kadar je to v objemu družine. V času velikonočnih praznikov jim posvetite čas in skupaj...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?