|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Igrivi svet: za lahkotno gibanje in nežen stik

Uredništvo Ringaraja.net, 6.11.2015
V Novem mestu za dojenčke, malčke, mamice in očke, pa tudi tiste malo starejše poskrbi zavod Igrivi svet, ki se s svojo celostno ponudbo programov dotakne skoraj vseh področij kakovostnega življenja.

image
Gibalnica za dojenčke in malčke v zavodu Igrivi svet
/41


Gibalnica za dojenčke in malčke

Zavod Igrivi svet spodbuja vedenja, ki vodijo v sproščeno in neboleče gibanje v vseh življenjskih obdobjih. S pomočjo praktičnih prikazov, izobraževalnih aktivnosti in svetovanja ozavešča posameznike različnih starosti (od rojstva do zrelih let) k lahkotnosti gibanja.

  • Od rojstva do četrtega leta

Programi od rojstva do štirih let so razdeljeni po svetovih. Novi svet uči osnovne principe nošenja, dvigovanja, pestovanja – pravilno rokovanje z dojenčkom je namreč zelo pomembno za pravilen razvoj. Iz Novega sveta se dojenček poda v Mali svet, kjer se učimo, kako lahko dojenčka motiviramo, ali pa ga preprosto opazujemo pri njegovem razvoju, ne da bi ga silili v položaje, ki jim še ni dorasel. Spoznamo se s principi gibalnega razvoja otroka, kar nam omogoča, da sledimo hitrosti, s katero se razvija vsak od njih. Ko Srednji svet postane premajhen, se dojenčki po vseh štirih podajo na pot v Veliki svet. S kobacanjem se jim odpre povsem nova gibalna perspektiva, pri čemer jih spodbujamo z igro. V programu Moj svet pa otroke usmerjamo, da se učijo funkcionalnih veščin (plazenje, kobacanje, premagovanje različnih ovir). Dodajamo vse več kompleksnih gibov, krepimo otrokove motorične veščine in širimo nabor otrokovih gibalnih izkušenj.

  •  Za večje malčke

Gibalnica za malo starejše otroke pa zajema spoznavanje z naravnimi oblikami gibanja (poskoki, tek, plazenje, plezanje ...), elementarnimi igrami, atletsko abecedo in osnovami gimnastike. Prav tako so učne ure namenjene igram z žogo, plesu, plezanju, igram na igrišču in gozdu, travniku ... V vsako učno uro so vključeni elementi metode Brain Gym™, ki otroke umiri in spodbuja aktivacijo možganov.

 

IZKUŠNJE

»Na gibalnici smo se na zanimiv in prijeten način naučili, kako otroku na varen način dovoliti, da razišče svoje meje, okrepi zaupanje vase, postane stabilen v svojem početju in motorično napreduje. Zdaj gledam še ne enoletnika, kako vstane, se maje, išče ravnotežje, ponosno se nasmeje, naredi korakec, se maje še bolj ... Poskusi narediti nov korak, a pade. Ni joka, ni bušk, saj se je lepo ujel na rokice, hitro se pobere in ponovi vajo.« Nastja in Oliver

 

Feldenkrais metoda za vse starosti

Feldenkrais metoda ni telovadba, temveč sistem vaj, s katerimi prevzgojimo slabe vzorce obnašanja in gibanja ter izboljšamo držo, gibčnost, koordinacijo, ravnovesje, zmanjšamo bolečine v mišicah in našemu telesu omogočimo nov način gibanja, mišljenja in samozavedanja. Pri nas jo izvajamo v skupini in individualno.

 

Čedalje pogosteje pa se k nam obrnejo tudi starši otrok, ki potrebujejo nekaj spodbude za gibanje, pri čemer uporabljamo edinstven način dela – JKA (Jeremy Krauss Approach), ki pomaga pri rasti, razvoju in učenju. Otroka podpira pri učenju, spreminjanju in premagovanju različnih razvojnih izzivov skozi proces postopnega razvijanja njegovih sposobnosti, v skladu z razvojnimi procesi.

 

IZKUŠNJE 

»Najbolj zanimivo pa je to, da tudi ko obiskov JKA metode ni bilo več, se je stanje še kar naprej izboljševalo. Danes Vid ponosno samostojno koraka, o poležani nogici pa ne duha ne sluha.« Maja in Vid

 

Klepetalnica za (bodoče) mamice in očke

Zavod Igrivi svet nudi pomoč, podporo in svetovanje (bodočim) staršem v nosečnosti ter zgodnjem starševstvu. Omogoča varen prostor za razreševanje vzgojnih dilem, vprašanj in pomislekov.

Mamice se v svojih pripravah na prihajajoče materinstvo pogosto sprašujejo, kako se bodo znašle v svoji novi vlogi. Pri vzpostavljanju prvega stika z novorojenčkom se je izkazalo za učinkovito, da je bila mamica na njegov prihod poleg z informacijami iz zdravstvenih ustanov pripravljena tudi čustveno.

Zato na naših srečanjih govorimo o vsakodnevnih temah z novorojenčkom: Kako vzpostaviti prvi stik z dojenčkom?, Kaj pa, če ne bom mogla dojiti?, Kaj narediti, če dojenček pogosto joka?, Ali bo materinstvo res najlepše obdobje v mojem življenju?, Na koga se lahko obrnem, če bom imela kakršna koli vprašanja v zvezi z dojenčkom in s skrbjo zanj?, Kaj se zgodi s partnerskim odnosom, ko pride dojenček? …

V zgodnjem starševstvu pa se pogosto soočamo z dilemami, vprašanji in stiskami, kako svojemu otroku na najboljši način stati ob strani, ga spodbujati, mu pomagati pri razvoju samostojnosti in mu biti na razpolago. Zato se srečujemo v prijetnem okolju in razmišljamo o aktualnih temah z našimi najmlajšimi. Kaj narediti, ko se trma? Ali ga pustimo ponoči jokati? Kdaj lahko pričakujemo, da nas bo začel upoštevati? Katera kazen je primerna? Koliko svobode pri odločanju mu lahko pustimo? Ga razvajamo? Kaj pa midva s partnerjem? Kdaj bo spet prišel čas za naju? Ali pa zame in za mojo najljubšo knjigo?


IZKUŠNJE 

»Midva sva šla oba. Sedaj bolje razumeva, zakaj naju sin ne sliši in ne uboga, ko mu kaj naročiva. Trudila se bova povedati drugače.« Špela, Igor in Mark

 

Psihoterapija in terapevtska skupina za mamice

Terapevtska skupina za mamice poteka kot preplet predavanja, samorefleksije, vodenega pogovora in deljenja medsebojnih izkušenj. Materinstvo prinaša mnoga vprašanja, strahove in negotovost. Sprašujemo se, ali zmoremo ustrezno poskrbeti za svojega dojenčka, s čim naj bi ga spodbujali, da bo zrasel v zadovoljnega in srečnega odraslega, kaj nas včasih pri tem zavira, kaj vse se nam ob tem prebuja in v nas vzbuja tesnobna občutja.

Nudimo tudi strokovno psihoterapevtsko pomoč. Za vse, ki se soočajo s težkimi življenjskimi situacijami, dilemami ali vprašanji, ki vplivajo na zadovoljstvo in medsebojne odnose posameznika. Zato smo na voljo za individualna, partnerska, družinska srečanja ali enkratni posvet.

 

Moj rojstni dan z nami

Rojstni dan je tisti dan, ki je otroku prav posebno doživetje. Čarobnost in unikatnost rojstnega dne je prepuščena otrokovi brezmejni domišljiji. Naš cilj je vašemu otroku pripraviti nepozabno aktivno zabavo, staršem pa olajšati organizacijo in izvedbo rojstnega dne. Organiziramo rojstnodnevne zabave s športno-ustvarjalno tematiko. Nabor športnih, elementarnih in zabavnih iger na zabaven način otrokom nudi nepozabno doživetje.

 

Zakaj rojstnodnevna animacija Mali velikan?

  • Ker bodo uživali v zabavno poučnih športnih igrah.
  • Ker je v animacijo vključena tudi metoda Brain Gym™.
  • Ker program prilagodimo vašim željam.
  • Ker rojstni dan fotografiramo in vam fotografije posredujemo še isti dan.
  • Ker smo strokovni in vedno razigrani.
  • Ker smo izkušeni.

 

Poskrbite za lahkotno gibanje in nežen stik tudi v vaši družinici. Naj bo kakovost življenja vaša odločitev. Pokukajte v naš svet na www.igrivisvet.si!


igrivi svet

ZAVOD IGRIVI SVET

Muzejska ulica 3, 8000 Novo mesto

www.igrivisvet.si

info@igrivisvet.si

041 370 303

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
42
Kdaj je pravi čas za otrokove počitnice zd...
Je moj otrok že zrel za počitnice pri babici in dedku? Bo zdržal več noči brez domače postelje in maminega poljubčka za ...
17
13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša
Spodaj je 13 slik, ki vas bodo zagotovo nasmejale - sploh, če imate slab dan.
9
Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...
7



BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?