|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako ustvariti ČAROBEN božični večer?

Helena Primic, 24.12.2022
Tako dolgo smo ga čakali in sedaj je tik pred vrati - božični večer. Za vas smo izbrskali nekaj idej, kako ga narediti čim bolj čarobnega, da bo pričakovanje Božička za otroke še bolj magično.

image
Soj ognja in svetloba svečke bosta pričarala čarobne občutke. (Freepik.com)
/11


Božična večerja

Tudi če ne pričakujete nobenih obiskov, naj bo družinska božična večerja nekaj posebnega. Z lepo okrašeno mizo, pri čemer vam lahko pomagajo tudi otroci. Zadolžite jih, da pripravijo listke z imeni in sami izberejo ali pripravijo okraske.

Sedaj je čas za tiste "ta boljše" krožnike in namizni prt, otroci pa se bodo počutili še posebej odrasli, če jim boste vodo ali sok nalili v posebne kozarce za vino. Tiste, iz katerih vedno pijejo le odrasli.

Med božično večerjo obvezno prižgite vsaj eno svečko in ugasnite toliko luči, da boste lahko še vedno sproščeno jedli. Tisti ogaben brokoli bo morda pod sojem svečk nenadoma užiten in nič več tako fuj kot po navadi.


Zahvalite se za vse darove in zapojte

Četudi ne verjamete v boga in ne molite, se lahko še vedno pred večerjo zahvalite za vse darove. Kuharju oziroma kuharici za odlično skuhano večerjo, otrokom za pomoč pri pripravi mize, naravi za vso hrano in miren večer, drugim ljudem za lepe voščilnice in želje ...

Zahvalite se za vse, za kar v tistem trenutku začutite hvaležnost. Tako boste otroke z vzgledom naučili ene izmed najpomembnejših življenjskih veščin - biti hvaležen za vse, kar nam je podarjeno, a večino dni jemljemo kot samoumevno. 

Če ste družina, ki rada skupaj poje, pri mizi ali po večerji ob smrečici zapojte kakšno božično pesem. Pesem Sveta noč ima posebno energijo, ki vas bo kot družino združila na poseben način. Če jo boste le peli iz srca.

 

POGLEJTE TUDI: VIDEO - Božič z dojenčkom


Družinska vaja čuječnosti in izkazovanja ljubezni

Po večerji ugasnite vse luči, da bodo gorele le božične lučke in svečke. Če bo mlajše otroke strah, jih vzemite v naročje in skupaj posedite ob smrečici ali kaminu.

Pozornost otrok usmerite na soj ognja ali utripajoče lučke. Bodite samo tiho in otroke naučite uživanja v tišini. To ne pomeni, da morate otroke grobo utišati, če se od vznemirjenja smejijo ali ne želijo biti tiho. Predvsem poskušajte čim bolj umiriti sami sebe in otroci vam bodo prej kot slej sledili. 

V takšnih trenutkih se pogosto povežemo z notranjim virom miru, hvaležnosti in ljubezni. Objemite svoje otroke in jim povejte, kako zelo ste hvaležni, da so vaši otroci in kako zelo jih imate radi. Dopustite si čutiti ljubezen in si jo dovolite sprejeti!


Skrbne priprave za Božičkov prihod

Preden gredo otroci spat, skupaj z njimi pripravite vse potrebno za nočni Božičkov obisk. Vzemite si čas in se za tega dobrega moža potrudite tako zelo kot če bi bil resničen gost. Otroci bodo namreč začutili, če nekaj počnete samo na videz in ne zares.

Zato pomislite na vsako malenkost in otroke zaprosite, da vam pomagajo razmisliti, če ste morda kaj pozabili. Otroci imajo bujno domišljijo, ki ji na božični večer kar brez slabe vesti sledite. Tako bodo malčki zagotovo zaspali polni pričakovanja in z nasmehom na ustnicah.

Pa nikar ne pozabite namesto Božička popiti mleka, pojesti piškotov in drugih dobrot, ki ste mu jih nastavili!


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
111
Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...
22
Kdaj je pravi čas za otrokove počitnice zd...
Je moj otrok že zrel za počitnice pri babici in dedku? Bo zdržal več noči brez domače postelje in maminega poljubčka za ...
10
Jezna sem, ker vzgajate otroke, ki se jih ...
Bila sem otrok v letih, ko je bilo biti otrok izjemno težko in ne želim, da bi se to obdobje ponovilo. Kljub temu, ko se...
4



Ta vikend bomo indijanska družina
Dodelite si indijanska imena, v knjigah in na spletu zberite čim več podatkov o ameriških staroselcih, postavite tipi in...
Gregorjevo - Praznovanje z otroki
Na Gregorjevo lahko spuščate ladjice, organizirate družinski dan ljubezni ali raziskujete stare ljudske običaje.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?