|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako z energijskimi vajami vrniti telo v ravnovesje

Uredništvo Ringaraja.net, 21.12.2023
Starševstvo je lahko izjemno naporno in ob vzgoji naših najmlajših večkrat pozabimo nase. Zato vam tokrat v nagradni igri podarjamo knjigo, ki vam bo pokazala vaje, ki vas bodo napolnile z energijo.

image
Vam primanjkuje energije? (Foto: Freepik.com)
/11


Biti starš je najboljša vloga v življenju, vendar je lahko tudi zelo stresna. Svoj čas, svoje življenje prilagodimo malemu bitju in pozabimo poskrbeti tudi zase. Seveda je vse to normalno.

Težava je v tem, da s tem, ko pozabimo nase, lahko izgubljamo življensko energijo, to pa vodi v razvoj bolezni, kar na dolgi rok ni dobro niti za nas, niti za našega otroka.

 

Joganandove energizacijske vaje – Ozdravite in spremenite svoje življenje

Zato vam v tem času, ko se staro poslavlja in prihaja novo, predstavljamo knjigo založbe AUM, ki vsebuje energizacijske vaje - vaje za polnenje z energijo.

Sistem JOGODA, imenovan tudi vaje za polnjenje energije, je revolucionarna praksa, ki jo je razvil veliki mojster joge Paramhansa Jogananda in nas uči, kako izkoristiti kozmični vir. Rezultati so izjemni: boljše zdravje, vitalnost, sreča in globje zavedanje. 

V teh vajah nas Jogananda uči, kako napolniti telesno baterijo in pridobiti nadzor nad svojo subtilno energijo (prano). »Ko sem spoznal, da je človekovo telo podobno električni bateriji, sem sklepal, da ga je mogoče napolniti z energijo z neposrednim delovanjem človekove volje.« Uči nas, da z uporabo volje in zavedanjem energije zavestno pritegnemo kozmično energijo v telo in jo usmerimo v izbrane dele telesa. »Ker nobeno dejanje, naj bo majhno ali veliko, ni mogoče brez volje, lahko človek izkoristi to glavno gibalo – voljo – za obnovo telesnih tkiv brez obremenjujočih aparatov ali mehanskih vaj.«

 

 

NAGRADNA IGRA

V nagradni igri, ki bo potekala na našem Facebook-u, lahko osvojite knjigo Joganandove energizacijske vaje.

 

Kako sodelujem?

- Všečkaj objavo

- Zaupaj nam, ali si kaj podobnega že kdaj preizkusil/a

- Označi 3 prijatelje/ice, ki bi jih to zanimalo.

 

Nagradna igra bo potekala od 21.12. do 26. 12. do 12tih. Srečnega nagrajenca bomo objavili v komentarju pod objavo.

 

>>SODELUJ<< 

 

Ko lahko nadzorujete svojo energijo, lahko nadzorujete tudi svoje misli, kar vam pomaga razviti dobro počutje, pozitivne navade in stališča, najti izpolnitev v sedanjosti in doseči uspeh pri vseh prizadevanjih.

Najpomembnejše pa je, da boste lahko svojo energijo usmerili v svoje duhovno oko, kar vam bo pomagalo doseči samouresničitev. Energizacija je bistvena in temeljna tehnika jogoda metode, saj s postopnim raztezanjem mišičnih skupin – z nizkim, s srednjim, z visokim in vibrirajočim z napetostjo –, nato pa s počasnim sproščanjem in zaznavanjem občutkov vzpostavlja harmonijo med nadzorovanim delovanjem mišic in nezavednimi procesi zdravljenja.

 

VAJE

 

Jogoda uči, da je telo rezervoar neskončne moči in življenjske energije. Ohranja mišice in tkiva ter celotno telo disciplinirano in se bo izkazala za enega največjih blagoslovov, kar jih je kadar koli dobilo človeštvo!

 

Celotna vadba traja 15 minut

Najprej se naučite energizacije, ki vključuje osredotočanje na vnos Božje energije v telo, da bi se očistila in okrepila moč volje. Ananda Sangha navaja, da obstaja 39 vaj energizacije, ki skupaj trajajo le približno 10 minut. Izvedite ‘Dvojno dihanje z dotikom dlani’ tako, da stojite z rokami ob strani in vzporedno s tlemi; vdihnite enkrat hitro in enkrat dolgo in počasi, medtem ko upogibate kolena in združujete roke pred seboj. Dvakrat vdihnite, ko zravnate noge in roke spet iztegnete. Ponovite od tri- do petkrat.

Nadalje vadite koncentracijo tako, da se naučite osredotočiti in izključite zunanje dražljaje ter posvečati nedeljeno pozornost problemu ali cilju. Svetuje, da sedite na stolu z ravnim hrbtom, s stopali na tleh, z rameni nazaj, dlanmi navzgor in rokami na stegnih. Sprostite telo in za zaprtimi vekami usmerite oči navzgor.

Zadnja stopnja je meditacija. Kot učenec uporabite svojo novo pridobljeno koncentracijo in energičnost, da dosežete višje stanje zavesti.

 

 

NAGRADNA IGRA

V nagradni igri, ki bo potekala na našem Facebook-u, lahko osvojite knjigo Joganandove energizacijske vaje.

 

Kako sodelujem?

- Všečkaj objavo

- Zaupaj nam, ali si kaj podobnega že kdaj preizkusil/a

- Označi 3 prijatelje/ice, ki bi jih to zanimalo.

 

Nagradna igra bo potekala od 21.12. do 26. 12. do 12tih. Srečnega nagrajenca bomo objavili v komentarju pod objavo.

 

>>SODELUJ<< 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
11
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
8
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
5
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
5



Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Gregorjevo - Praznovanje z otroki
Na Gregorjevo lahko spuščate ladjice, organizirate družinski dan ljubezni ali raziskujete stare ljudske običaje.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?