|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Katera je najsrečnejša država na svetu?

Uredništvo Ringaraja.net, 20.3.2021
Že deveto leto zapored so Združeni narodi objavili svetovno poročilo o sreči. Finska na prvem mestu, Slovenija zasedla 29.

image
Finska je najsrečnejša država na svetu (FOTO: Freepik.com)
/11


Združeni narodi so že deveto leto zapored objavili svetovno poročilo o sreči. Prebivalce 149 držav so vprašali, kako ocenjujejo stopnjo svoje sreče.

Poleg tega se v izračunu upošteva še bruto družbeni proizvod na prebivalca, indeks socialne podpore, osebne svobode, raven korupcije in pričakovana zdrava življenjska doba. 

 

Zmaga na Finsko

Že četrto leto zapored je prvo mesto zasedla Finska. Slovenija se je uvrstila na 29. mesto, kar je 4 mesta bolje kot lani. 

 

Prvih 10 držav:

1. Finska

2. Danska

3. Švica

4. Islandija 

5. Nizozemska

6. Norveška

7. Švedska

8. Luksemburg

9. Nova Zelandija

10. Avstrija

 

Večja pojavnost negativnih čustev

Rezultate so primerjali s povprečjem zadnjih treh let, da bi izmerili vpliv pandemije. Tako so ugotovili, da je kar v tretjini držav mogoče zaznati "pomembno večjo pojavnost negativnih čustev". Pozitivna čustva so narasla v 22 državah. 

 

PREBERITE TUDI: Epidemija in otroci: Kako zmanjšati negativen vpliv?

 

Finska visoko zaradi medsebojnega zaupanja

Avtorji poročila so poudarili, da se je Finska, ki je med manj prizadetimi evropskimi državami v pandemiji, zelo visoko uvrstila pri ukrepih medsebojnega zaupanja, ki so pomagali pri zaščiti življenj in življenjskih pogojev med pandemijo.

 

PREBERITE TUDI: Družinsko življenje stran od korone - 5 nasvetov

 

Finci imajo sicer visoko kakovost življenja, varnosti in javnih storitev, stopnja neenakosti in revščine pa je med najnižjimi med državami Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD).

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
8
Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...
5
Kazenski stol ubija integriteto, odnos in ...
Če otroka, ki svojih čustev razvojno še ne zna nadzirati, pošljemo v svojo sobo ali na kazenski stol, ga tako rekoč zapu...
4
Kdaj je pravi čas za otrokove počitnice zd...
Je moj otrok že zrel za počitnice pri babici in dedku? Bo zdržal več noči brez domače postelje in maminega poljubčka za ...
4



Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?