|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kdaj se odločiti za poslikavo obraza?

Tanja Pogačnik Fartek, RubiRudi, 17.4.2024
Starši v iskanju popestritve zabave za otroka raziskujejo različne ideje. Poleg animacije otrok, je poslikava obraza pri otrocih zelo priljubljena popestritev praznovanja.

image
Poleg animacije otrok, je poslikava obraza pri otrocih zelo priljubljena popestritev praznovanja. (Foto: Freepik.com)
/11


Odločitev za poslikavo obraza na dogodku, kjer so prisotni otroci, je odvisna od večih dejavnikov. Da se boste lažje odločili ali vključiti poslikavo v del programa poglejte spodnje predloge.

 

Tu je nekaj primerov kdaj se starši odločijo za poslikavo obraza na otroškem dogodku:

 

1. Ko so otroci dovolj stari:

Poslikavo obraza priporočamo za otroke starejše od 3. let. Naše profesionalne barve so testirane za starost od 3. let dalje, prav tako pa je koža pri mlajših otrocih še posebej občutljiva.

Pri tej starosti so otroci tudi že bolj samostojni, da lahko sedijo mirno med samo poslikavo in uživajo v izkušnji. Mlajši otroci morda nimajo potrpljenja ali razumevanja za tovrstno dejavnost.

 

2. Ko želite popestriti praznovanje:

Praznujete na prostem, v igralnici, dvorani in bi želeli, da se otrokom pripravi še dodatno presenečenje v obliki poslikave obraza ali rok? Starši se večkrat odločijo za poslikavo ob animaciji/prosti igri, da se dodatno popestri prosto igro ali animacijo.

Če je rojstni dan tematsko obarvan, pa je to še toliko bolj zanimivo, saj se poslikava v tem primeru prilagodi vaši izbrani temi, npr.: tema superjunakov, princesk, živali ali pravljičnih bitij. Poslikava obraza lahko otrokom omogoči, da se še bolj vživijo v svojo vlogo.

 

3. Ko so povabljeni različno stari otroci:

V kolikor imate povabljenih veliko otrok različne starosti je sama animacija težje izvedljiva, kot pa pri otrocih podobne starosti.

Poslikava obraza poteka 1:1, kar pomeni, da se masker posveti izključno enemu otroku na enkrat, ne glede na starost. Torej na primer poslikamo tako 4. letnika s čebelico, kot najstnika s simboli. In na koncu so vsi zadovoljni.

 

4. Ko so otroci zainteresirani:

Če otrok izrazi željo za poslikavo obraza ali ima že izkušnje s tovrstnimi dejavnostmi na drugih dogodkih, je to dober pokazatelj, da bi bila poslikava obraza na otroškem rojstnem dnevu dobrodošla.

 

5. Ko je dovolj časa in prostora:

Poslikava obraza lahko vzame nekaj časa še posebej, če je na zabavi veliko število otrok. Starši naj preverijo, da imajo dovolj časa in prostora za poslikavo obraza ter da je dovolj oseb, ki rišejo na obraz, da lahko porišejo vse otroke na praznovanju.

 

6. Kateri dogodki so primerni za poslikavo obraza?

 

Rojstni Dnevi

Rojstni dnevi so odlična priložnost za poslikavo obraza. Otroci se lahko prelevijo v svoje najljubše like ali junake, kar ustvari čarobno vzdušje na praznovanju. To je lahko zabavna in ustvarjalna izkušnja, ki bo otrokom in gostom prinesla veliko veselja in zabave.

 

Festivali

Festivali so še ena priljubljena priložnost za poslikavo obraza. Otroci lahko izbirajo med različnimi motivi, ki ustrezajo temi dogodka. To je odličen način, da se otroci izrazijo in vključijo v dogajanje na dogodku.

 

Šolske Prireditve in dejavnosti

Šole pogosto organizirajo prireditve in dejavnosti, kjer je poslikava obraza priljubljena atrakcija. To je lahko del kulturnega dneva ali dobrodelnega dogodka. Poslikava obraza dodaja zabavo in vzdušje skupnemu dogodku ter spodbuja ustvarjalnost in interakcijo med učenci.

 

Počitniški klubi in kampi

Mnogi počitniški klubi in kampi vključujejo poslikavo obraza med svoje aktivnosti za otroke. To je odličen način kako popestriti dan in omogočiti otrokom, da se sprostijo in zabavajo.

 

Posebni dogodki in priložnosti

Poleg tega se starši lahko odločijo za poslikavo obraza za svoje otroke tudi ob posebnih priložnostih kot so: poroke, družinske zabave ali druga praznovanja. To je lahko zabavna dodatna dejavnost, ki prinese veselje in zabavo na poseben dan.

 

Ne glede na priložnost, poslikava obraza zagotovo prinese smeh, zabavo in spomine, ki jih bodo otroci in starši cenili še dolgo časa.

 

Za več informacij si oglejte spletno stran RubiRudi.com ali pišite na tanja@rubirudi.com.

Tanja Pogačnik Fartek, organizatorka dogodkov za otroke, Vzg. pred. otrok,

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Včasih je neverbalna komunikacija boljša
Besede nikoli ne bodo imele tako močnega sporočila, kot jih ima neverbalni del, ki se na določeno besedo obesi. Ali drug...
5
Kopanje v kadi skupaj z otroki
Je sporno, če se v domači kadi kopata skupaj majhen otrok in eden od staršev? Ali pa je to nekaj povsem naravnega? Na vp...
5
Otroška domišljija ni laganje
Okrog četrtega leta starosti imajo otroci obdobje, ko se zatekajo v domišljijski svet. To ni laganje, je domišljijska ig...
4
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
4



20 namigov za poslikavo otroškega obraza
photo
Konec tedna bodo ceste in ulice spet preplavile prave pustne šeme. Otroci se bodo za nekaj dni prelevili v svoje najljub...
Naredite sami: Recepti za najlepše milne m...
Le kateri otrok ne obožuje milnih mehurčkov!? Več kot jih je in večji kot so, večje je veselje. Če se želite izogniti ku...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?