|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Ko delajo roke, (se) delajo možgančki

Uredništvo Ringaraja.net, 29.1.2021
Preverite nove Paketke za domače svedranje, ki bodo zaposlili otrokove roke in možgane ter jih odtrgali od mamljivih ekrančkov.

image
Prek dela z rokami otrok gradi svoje možgane, hkrati pa se nauči, da zmore, da so napake del učenja ter tudi, kako sploh delujejo svet in stvari okoli njega. (Foto: Arhiv)
/11


Imate tudi vi doma malega mojstra ali mojstrico, ki obožuje "šraufe" in svedre ter se venomer sprašuje, kako je kaj izdelano?

Potem bodo novi Paketki za domače svedranje, ki so nastali v delavnici Mojstra Šimeta prava rešitev za vse tiste popoldneve in vikende, ko je enostavno treba nekaj ustvariti z rokami.

Kot lahko preberemo na spletni strani Mojstersime.si - ko delajo roke, (se) delajo možgančki.

 

Ob svedranju otroci pozabijo na ekrane

Ker se otroci zaradi razmer ne morejo srečevati v Svedralnici ali organiziranih delavnicah v šoli, kjer otroci med 6. in 14. letom v roke dobijo čisto pravo orodje in prave materiale, mojster Šime pa jih vse to nauči varno uporabljati, se je mojster domislil Paketkov za domače svedranje

"Za te pakete sem se odločil, ker so mi starši povedali, da otroci ob paketkih pozabijo na ekrane. Napisali so mi tudi, da res pogrešajo naše ustvarjalne delavnice. Zato ker vem, da tako otrokom kot staršem zdaj še posebej zmanjkuje idej, kako kakovostno in ustvarjalno preživljati čas po šoli. In zato, ker vedno navijam za izkustveno učenje," nam je zaupal mojster Šime.

 

PREBERITE TUDI: Športne igre v stanovanju za mrzle dni

 

Štirje paketi, štiri teme in štiri dragocene igrače 

V vsakem paketu bo otrok dobil ves pripravljen material za izdelavo končnega izdelka, ves potreben potrošni material (vijaki, lepilo, vrvice ...), morebitno potrebno orodje in povezavo na videodelavnico, kjer mojster Šime otroka korak za korakom vodi skozi proces ustvarjanja - kot na pravi delavnici, le da se je zaradi razmer žal moral preseliti na zaslon.

"Na ta način otrok ni le pasivni uporabnik nečesa, kar so ustvarili drugi, ampak se skozi proces nauči, kako stvari delujejo in koliko časa je potrebno, da nekaj nastane. Prepričan sem, da takšno igračo otrok ceni veliko bolj kot tisto s trgovinske police," je prepričan mojster Šime.

 

PREBERITE TUDI: Igrače, ki jih lahko izdelate sami doma

 

V januarskem paketu radovedne otroke, ki radi ustvarjajo z rokami, čaka tema hidravlika, ki jo bodo spoznavali prek bagra oziroma bagrske roke. Sicer pa je mojster Šime pripravil štiri različne pakete - od januarja do aprila, pri čemer bo vsak prispel zadnji teden v mesecu.

Vsak paket bo drugače tematsko obarvan (mojster Šime bo otroke in starše sproti obveščal, katera bo naslednja tema), medtem ko koncept ostaja enak vsak mesec.

 

Več o Paketkih za domače svedranje najdete na tej povezavi, naročite pa jih lahko tukaj.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
79
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
44
Kako vzpostaviti večerno rutino?
Če vam težave dela večerna rutina, lahko postavite časovni okvir in označite na uri – ob 18:30 se pripravimo za v postel...
8
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
8



Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?