|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ledeni zmaji in leden tobogan sredi Ljubljane!

Uredništvo Ringaraja.net, 17.12.2018
Ledena dežela v Ljubljani je po količini izklesanega ledu 3. največja ledena dežela v Evropi, za belgijskim Bruggeom in londonskim Hyde Parkom!

image
Zmaji so nastali po knjižni predlogi Zmaji na poti.
/11


Zadnji dan v novembru je na Kongresnem trgu v Ljubljani slavnostno odprla vrata Ledena dežela, v kateri lahko na 150 kvadratnih metrih občudujemo prave ledene umetnine - 14 ledenih zmajev, ledeni tobogan in druge spektakularne ledene skulpture. 

 

Zmaji na poti

12 vrhunskih svetovnih lednih umetnikov je mesec dni klesalo, žagalo, izrezovalo, brusilo in gladilo rekordnih 60 ton ton ledenih blokov, iz katerih so ustvarili čudovite ledene skulpture, ki merijo tudi do tri metre v višino. 

Ker letos Ljubljana praznuje Zmajevo leto, so osrednja zgodba letošnje Ledene dežele zmaji, ki so nastali po knjižni predlogi zamejskega avtorja Nika Kupperja - Zmaji na poti.

Znan avtor slikanic za otroke, ki živi in dela na avstrijskem Koroškem, nas v svojem delu skozi pripoved celovškega zmaja, ki čarobno oživi, popelje prek vseh slovenskih dežel. Seveda se pomemben del zgodbe odvija tudi v Ljubljani. V mestu, ki že stoletja živi prav v znamenju zmaja. V mestu, ki ima Zmajski most in nenazadnje zmaja tudi v svojem grbu. Posamezna poglavja slikanice Zmaji na poti so tako oživela v tokratni Ledeni deželi.


Spust po ledenem toboganu

Da bo zmajevo popotovanje po Sloveniji še bolj zabavno, se bodo otroci lahko spustili po ledenem toboganu iz zmajeve glave. V ledenem baru pa se boste lahko pogreli ob vroči čokoladi, dišečem kuhanem vinu in čaju.

Da se ledene skulpture ne stopijo, je Ledena dežela, ki je v zaprtem prostoru, ohlajena na - 4 stopinj Celzija, zato topla oblačila ne bodo odveč.

 

Vsak dan med 12. in 22. uro!

Ledeno deželo, ki je po količini izklesanega ledu 3. največja ledena dežela v Evropi (za belgijskim Bruggeom in londonskim Hyde Parkom!), lahko obiščete vsak dan med 12. in 22. uro, svoja vrata pa bo predvidoma zaprla ob začetku pomladi. Otroci do petega leta starosti imajo vstop prost!


Več o Ledeni deželi najdete na tej povezavi.  


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ohladimo se na Lagunkovem družinskem dnevu
Na Laguni Mestni plaži bodo to nedeljo, 12. avgusta 2018, pripravili že 3. Lagunkov družinski dan s privlačnim zabavno-š...
3
Družinsko odkrivanje skritih biserov Slove...
Preverite seznam 60 družinskih izletov do skritih biserov Slovenije, ki jih je zbral biolog in poznavalec Slovenije Pete...
3
Ena vstopnica za dva obiska Arboretuma
V članku preverite, kako lahko za ceno ene družinske vstopnice poletni Arboretum obiščete dvakrat.
3
3 pravljični družinski izleti
V članku preverite, kako so videti prekmurske rusalke, kje na Dolenjskem živi povodni mož in kateri mlinar si je na vrat...
3



Na družinski izlet z vlakom
Se je vaš otrok že peljal z vlakom? Toplejši dnevi so idealni za družinski izlet z vlakom - po Sloveniji ali za več dni ...
Z avtodomom po Sardiniji
photo
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...