|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Lenovo doniral Društvu za avtizem DAN

Uredništvo Ringaraja.net, 12.9.2013
Društvo za avtizem Dan je le še ena od organizacij, ki jih v Sloveniji nujno potrebujemo. Prek društva DAN lahko starši otrok z avtizmom dobijo strokovnega sogovornika, možnosti diagnostike in drugo.
Ključne besede:

image
/11


Društvo za avtizem Dan je le še ena od organizacij, ki jih v Sloveniji nujno potrebujemo, saj se pri nas z avtizmom, predvsem obolelimi otroki in mladostniki s to boleznijo, državne institucije zaradi neusposobljenosti in nerazumevanja same bolezni in njenih posledic, ne ukvarja tako in toliko, kot bi se po zgledu drugih držav morale. Prek društva DAN lahko starši otrok z avtizmom dobijo strokovnega sogovornika, možnosti diagnostike bolezni v tujih laboratorijih in predpisano simptomatsko terapijo.


Družba Lenovo tudi v Sloveniji izkazuje svojo družbeno odgovorno naravnanost, zato je prek socialnega omrežja Facebook izpeljala akcijo, v kateri so zbrali predloge in izpeljali glasovanje za zaslužno humanitarno organizacijo ali posameznike, ki naj bi jim podarili prenosni računalnik. Izmed devetih največkrat predlaganih organizacij je največ glasov prejelo Društvo DAN.


"Veseli smo donacije s strani družbe Lenovo. Prav nam bo prišel nov in zanesljiv računalnik, saj večina našega dela zahteva dobro informacijsko podporo, pa naj gre za evidentiranje in sledenje vzorcem, ki jih pošiljamo v tujino, manipulacijo z izvidi in terapijami za vsakega otroka, ali pa za svetovanje," je ob prejemu prenosnega računalnika Lenovo povedala predsednica Društva za avtizem DAN Katja Šergan Božič.


Ob tej priložnosti je Šergan Božičeva poudarila, da je Društvo za avtizem DAN leta 2005 ustanovila sama. Kot mama otroka z avtizmom je namreč kaj kmalu spoznala, da takrat v Sloveniji ni bilo dovolj znanja in vedenja o avtizmu, ni bilo ustrezno usposobljenih zdravnikov, pa tudi otrok z avtizmom je bilo manj. Diagnozo in ustrezne informacije za njenega otroka so dobili v tujini, kjer so naredili tudi preiskave in načrt terapije. Rezultati so bili zelo spodbudni, zato se je odločila, da izkušnje, vedenje in oblike pomoči prenese tudi drugim bolnikom v Sloveniji. V Sloveniji se trenutno le zavedamo, da avtizem obstaja, tu pa se ozaveščenost konča. Za obravnavo te motnje, za katero pri nas trpi približno 4.000 otrok in 16.000 odraslih, še vedno ni ustreznih storitev niti usposobljenih strokovnjakov. Bolezen se sicer zdravi simptomatsko, stanje se izboljša, v tujini pa govorijo tudi o popolnem ozdravljenju.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
7
6 predlogov za izlet z nosilkami
Se vam zdijo izleti z majhnimi otroki nemogoči? Nikar ne skrbite. Nošenje otrok v nosilkah vam omogoči pohajkovati po vo...
6
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
4
Kako dojenčku in malčku čistiti ušesa?
Ušesno maslo ali cerumen izločajo žleze, ki obdajajo bobnič. Je mastno in rumeno rjave barve, običajno ga starši vidimo ...
4



Anitin sklad: dobrodelni sklad Anite Ogulin
Novo ustanovljen sklad, ki je ustanovljen z namenom hitre pomoči ljudem v najglobjih stiskah.
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?