|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Luknja v otrokovi avri

Uredništvo Ringaraja.net, 25.11.2018
Kadar se energijska popkovina zaradi težkih življenjskih okoliščin prezgodaj pretrga, ostane na njenem mestu v avri otroka energijska luknja.

image
Otroci do petega leta bi naj videli avre.
/11


Od leta 2002 vsako leto 25. novembra praznujemo mednarodni dan ozaveščanja o avri.

Zato smo preverili, kako je z avro pri otroci oziroma kaj se zgodi z otrokovo avro, če doživi izgubo ali travmo. 

 

Energijska popkovina

Ko se otrok razvija v maminem telesu, je z njo povezan ne le s telesno popkovino, temveč tudi z močno energijsko popkovino, po kateri prejema materino energijsko podporo.

In tako kot je pri porodu treba pretrgati telesno popkovino, to velja tudi za energijsko popkovino. Bioenergijska popkovina z materjo se naravno pretrga, ko je otrok star približno sedem let (zato je takrat otrok tudi najbolj zrel za šolo), čustvena pa ob koncu pubertete (pri puncah pri 14 letih, pri dečkih pa pri 15).

Kadar se energijska popkovina zaradi težkih življenjskih okoliščin prezgodaj pretrga, ostane na njenem mestu v avri otroka energijska luknja. Ta odprtina v avri se sčasoma sicer zapre in zaceli, vendar se ob podobnih dogodkih v življenju spet odpre. Če na primer takega otroka, ko je že odrasel, nekdo zapusti, se bo zelo boleče odzival, ker ga v resnici hudo zaboli tudi stara rana.

 

PREBERITE TUDI:  Kako se globlje povezati z dojenčkom

 

Energijske luknje

Do energijske luknje v otrokovi avri lahko pride tudi zaradi nekajmesečne odsotnosti matere, pa tudi očeta in drugih bližnjih. Najhujšo luknjo pa naredi izguba staršev (predvsem matere) v zgodnjem otroštvu in v primeru, ko so starši do otroka nasilni in sovražni.

Večina otroka v svojem življenju doživi lažje poškodbe čustvenega polja, ki jih povzročijo lažje in kratkotrajne čustvene bolečine, ki puščajo v avri le kratkotrajne »odrgnine«, ki pa se hitro zacelijo. To se zgodi, ko se recimo na otroka jezimo in kričimo, ga užalimo ali ponižamo, ga za kratek čas zanemarimo. Če so to dogodki, ki trajajo le malo časa in se ne ponavljajo, jih lahko otrok hitro preboli in pozabi, avra pa se sama zaceli.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Jezna sem, ker vzgajate otroke, ki se jih ...
Bila sem otrok v letih, ko je bilo biti otrok izjemno težko in ne želim, da bi se to obdobje ponovilo. Kljub temu, ko se...
20
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
13
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
11
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
10



Udarec v glavo: kako resna poškodba je?
Ko se otrok udari v glavo, je zanj in tudi za starše lahko to precej neprijetna izkušnja, ampak brez skrbi - pogosto vse...
POMEMBNO: Kaj storiti, če najdete izgublje...
Spodaj boste našli nasvete, kako lahko pomagate izgubljenemu otroku.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?