|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Matične celice, gradniki življenja

Neocelica, 14.7.2011
V času, ko nas bolezni vse bolj ogrožajo in nam rezultati nenehnih medicinskih odkritij in kliničnih raziskav dajejo nove možnosti zdravljenja, postajajo shranjene lastne matične celice neprecenljiv vir zdravja.

image
/11


V času, ko nas bolezni vse bolj ogrožajo in nam rezultati nenehnih medicinskih odkritij in kliničnih raziskav dajejo nove možnosti zdravljenja, postajajo shranjene lastne matične celice neprecenljiv vir zdravja.

Odkritje matičnih celic in možnosti njihove uporabe pri zdravljenju je bil eden največjih dosežkov moderne medicine. Matične celice iz kostnega mozga od 20. stoletja uspešno uporabljajo za zdravljenje ljudi po vsem svetu. Alternativo kostnemu mozgu pri zdravljenju številnih bolezni pa danes pomeni popkovnična kri. Leta 1988 so nedvoumno dokazali, da lahko popkovnično kri uporabimo za nadomestitev okvarjenega človeškega kostnega mozga. Ob 20. obletnici tega odkritja ugotavljamo, da so s transplantati popkovnične krvi zdravili že 20 tisoč bolnikov, veliko pa obeta tudi intenzivni razvoj pri uporabi matičnih celic v regenerativne namene.

Med nosečnostjo imata popkovnica in placenta ključno vlogo pri dobavi kisika, hrane in drugih otroku ključnih snovi za rast in razvoj. Ob porodu, ko se ta vez pretrga, pa postaneta bogat vir matičnih celic, ki ga lahko ohranimo za prihodnost. Skupina Cryo-Save družinam omogoča shranjevanje matičnih celic iz popkovnične krvi in kot prva na svetu tudi tkiva popkovnice, kar je neprecenljiva možnost za zavarovanje zdravja, od lani pa ponuja tudi možnost shranjevanja matičnih celic iz maščobnega tkiva.

Finančno stabilna družba, ki kotira na amsterdamskem Euronextu, po svetu zaposluje prek 300 visoko izobraženih, kvalificiranih in izkušenih strokovnjakov s področja matičnih celic. Deluje v 40 državah na treh celinah (v Evropi, Aziji in Afriki), laboratorije pa ima v Belgiji, Nemčiji, Franciji, Dubaju in Indiji. Z več kot desetimi leti izkušenj in 170.000 shranjenimi vzorci je skupina Cryo-Save vodilna banka za shranjevanje matičnih celic v Evropi in četrta največja na svetu. Ekskluzivni partner skupine v Sloveniji je družba Neocelica. Ustanovljena leta 2007 kot prvo slovensko podjetje na področju shranjevanja matičnih celic, je postavila standarde panoge, v kateri deluje, in s tem tudi slovenskim staršem dala možnost, ki je bila v svetu na voljo že desetletje. Doslej so shranili že več kot 3.000 vzorcev matičnih celic slovenskih otrok, kar potrjuje njihovo vodilno vlogo med ponudniki teh storitev  Sloveniji.

Vzorci matičnih celic iz popkovnične krvi in tkiva popkovnice, ki jih slovenski starši zaupajo družbi Neocelica, so shranjeni v laboratoriju Cryo-Save v Nielu v Belgiji. To je največji in najsodobnejši center za procesiranje in shranjevanje matičnih celic v Evropi. Vrhunska tehnologija omogoča najboljše pogoje za razvoj novih metod shranjevanja matičnih celic in novih možnosti uporabe shranjenih matičnih celic za zdravljenje. Prostori in pogoji delovanja pa presegajo najzahtevnejše evropske standarde tega strogo reguliranega področja.

Doslej je bilo od vzorcev matičnih celic, shranjenih v skupini Cryo-Save, uspešno uporabljenih 10. Eden izmed njih je bil pred kratkim uporabljen za zdravljenje šestletnega dečka iz Portugalske, vključenega v klinično študijo zdravljenja cerebralne paralize na univerzi Duke v ZDA. Zadnji vzorec pa je bil uspešno uporabljen za zdravljenje visoko malignega tumorja na možganih pri dveletni deklici iz Španije. Po operaciji in kemoterapiji je presaditev lastnih matičnih celic v celoti obnovila njen imunski sistem in je v celoti ozdravljena.

To sta le dva primera izmed številnih uspešnih terapij z matičnimi celicami, ki potrjujejo, da bolniki že uživajo rezultate velikih vlaganj znanosti in medicine v to dejavnost prihodnosti.

Vir: FINANCE, 14.7.2011, stran 24

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...
5
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
4
Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...
3
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
3



Shranjevanje matičnih celic
Novost pri Neocelici: MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE
Partner Neocelice odprl največjo banko za ...
photo
Ljubljana, 7. 10. 2009 – Cryo-Save, vodilna evropska banka za shranjevanje matičnih celic in partner Neocelice, je sredi...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?