|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Neverjetno: Sestri sta nosila dvojčka za istega moškega in rodili isti dan

Uredništvo Ringaraja.net, 21.3.2023
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna – mož in žena, ki sta pet let neuspešno poskušala imeti otroka, sta dobila več kot sta kdaj pričakovala. Res izjemna zgodba!

image
Ko se zgodba o neplodnosti konča s štirikratno srečo ... (Arhiv Ringaraja.net)
/11


Annie Johnston, 33, in njen mož Joby, sta se odločila, da si odpočijeta od IVF in ostalih postopkov za umetno oploditev, s katerimi sta pet let poskušala dobiti otroka. »Utrujena sva bila od enih in istih stvari in pričakovanja, da bo rezultat kdaj drugačen,« je povedala Annie. Z možem sta se poročila leta 2005 in se v letu 2008 odločila za otroka. Vse od takrat sta poskusila vse, da bi zanosila, ampak v vseh teh letih niti en test nosečnosti ni bil pozitiven. Potem pa sta za pomoč prosila Annino starejšo sestro Chrissy Knott.

 

Chrissy je starejša in edina sestra Annie, 37-letna mama dveh fantov. Sestri in njenemu možu je že po prvih nekaj neuspešnih postopkih umetne oploditve predlagala, da bi donosila njunega otroka. Dve leti pozneje, 19. februarja, sta Johnstonova sprejela njeno ponudbo.

Na valentinovo so Annie odvzeli jajčeca in jih oplodili z moževimi spermiji, zdravnik pa je nato vstavil po dva zarodka v maternico obeh sester, saj sta bili obe v istem ciklusu. Upali so, da bo vsaj en zarodek preživel: »Zdravnik je poskrbel, da so bili vsi zarodki v redu, torej je bila možnost štirih dojenčkov. Po tako dolgem času smo s tem skušali samo povečati možnosti, da bi dobili vsaj enega. Potem pa me je poklicala ginekologinja, dr. Jaina Lindauer,« pravi Annie. Začela je z besedami, da ima dvojno super novico, pa smo ostali kar brez sape.

 

nosečki 

Sestri sta bili noseči hkrati z istim moškim. (FOTO: Osebni arhiv) 

 

Mesec dni po oploditvi sta sestri na ultrazvoku izvedeli, da vsaka nosi dvojčka - teoretično so otroci torej četverčki. »Pri pregledu so pri meni našli najprej enega, nato pa še drugi utrip srca in vedeli smo, da je na vrsti za pregled še Chrissy. Bolj kot vse mi je odleglo, da se dojenčki še vedno razvijajo. Mislim, da je bil moj mož bolj zaskrbljen, kaj bova počela s štirimi dojenčki,« prvo potrditev nosečnosti opisuje Annie.

 

nosečnica 

Vsi štirje otroci so bili spočeti na isti dan, rojeni na isti dan, le donošeni so bili v dvh maternicah. (FOTO: Osebni arhiv)

 

24. oktobra 2021 sta Annie in njena sestra Chrissy rodili štiri zdrave otroke, in sicer z načrtovanim carskim rezoma zato, da bi četverčki imeli isti rojstni datum. Kot pravi Annie, so bili spočeti na isti dan, rojeni na isti dan, le nosila sta jih dva trebuha.

 

Annie je povedala, da je družina eno veliko sobo svoje hiše s štirimi spalnicami spremenila v improvizirano otroško sobo, dokler dojenčki niso bili dovolj veliki, da bi lahko spali v svojih posteljicah. Ona in njena sestra sta si črpali materino mleko in hranili dojenčke po steklenički. Ko bodo dojenčki dovolj veliki, se bodo preselili v svojo otroško sobo, mama in teta pa jim bosta povedali veselo zgodbo o tem, kako so prišli na svet. Dodala je: »Včasih še vedno ne moremo verjeti. Zelo smo hvaležni za to, kar je sestra naredila za nas. Zelo smo hvaležni, da so vsi otroci tukaj."

 

nosečka 

Mislim, da je bil moj mož najbolj zaskrbljen, kaj bova počela s štirimi dojenčki,« prvo potrditev nosečnosti opisuje Annie.

 

VIR: Pregnantlife.net

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
5
7 znakov, ki lahko pomenijo neplodnost
Kar 17 % vseh žensk ima težave z neplodnostjo. To je sedem najpogostejših znakov, ki kažejo na težave pri zanositvi.
5
5 znakov, da si pripravljena na drugega ot...
Mamice se večkrat sprašujemo, kdaj je čas za drugega otroka. Upoštevamo veliko dejavnikov, ponavadi pa pozabimo nase. To...
4
Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...
3



7 zvezdnic, ki so imele težave z zanositvijo
Čeprav se ti zdi, da imajo vsi okrog tebe otroke, tebi pa nikakor ne uspe zanositi, vam bo to mogoče v tolažbo. Tudi vel...
RESNIČNA ZGODBA: Lepo je biti mlada mamica!
photo
Mlada in simpatična mamica Anja si je družino ustvarila že, ko je bila dijakinja. Pravi, da v vlogi mamice uživa in da n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?