|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?

Osem stvari, ki jih vzemite s seboj na dopust z otrokom

P.R., 5.6.2024
Dopust ob morju z malimi sončicami in sončki je čudovit, seveda pa je treba pripraviti kar nekaj stvari za s seboj. Da bodo priprave in odhod čim manj stresni, vam bo v pomoč seznam osmih stvari, ki jih ne smete pozabiti.

image
/11


Obisk plaže in uživanje na zraku je za otroke neverjetna senzorična izkušnja. Pesek, voda, kamenčki in školjke so odlične igrače, ki malčku odprejo povsem nov svet. Morski zrak blagodejna vpliva na otroka, navadno otroci na morju tudi dobro spijo, tako da tudi starši ujamemo več možnosti za počitek.

A da bo vse teklo kot po maslu, je nujna dobra priprava. Kaj je treba vzeti s seboj za brezskrben dopust?

 

1. Oblačila

Glede na izkušnje, koliko oblačilc otrok umaže na dan, pripravite kompletke za vsak dan in mu dodajte še kakšnega rezervnega. Dodajte še pižamo in kakšen komplet toplejših oblačil za primer slabšega vremena ter za hladnejša jutra in večere.

Ne pozabite tudi na pokrivala s širokimi krajci, slinčke, nogavice, obutev in oblačila z UV-zaščito.

Če je v vaši nastanitvi pralni stroj, boste lahko oblačila tudi oprali, in tako ni potrebe po večji zalogi rezervnih oblačil.

 

2. Izdelki za previjanje

Ker ne veste, kakšne pleničke bodo na voljo v trgovinah, kamor potujete, je priporočljivo s seboj vzeti zalogo pleničk, ki jih uporabljate doma. Seveda so na dopustu še bolj nepogrešljivi vlažni robčki in previjalne podloge.

V vročih dneh je namreč dobro pustiti dojenčka ali malčka dlje časa brez pleničke. Če boste prav dopust izkoristili za privajanje na kahlico, so zelo praktične hlačne pleničke, ki se enostavno slečejo in oblečejo kot običajno spodnje perilo. V tem primeru ne pozabite s seboj vzeti tudi kahlice, odveč ne bo niti nepremočljiva zaščitna podloga za vzmetnico, če se zgodi nezgoda.

 

bambo

 

3. Higienski pripomočki in obvezna sončna krema

Za nego nežne otroške kože je v poletnih dneh še toliko pomembnejša uporaba naravnih in nežnih izdelkov, ki ne vsebujejo barvil in dišav – od gela za umivanje telesa in las do losjona za telo. Rdečine na ritki pa bo poleg redne menjave pleničk preprečila tudi pomirjujoča krema, ki zaščiti in neguje otroško kožo.

Pri kozmetiki je nujna tudi krema za zaščito pred soncem. Za najmlajše izberite takšno, ki je prilagojena nežni otroški koži, dermatološko testirana ter ne vsebuje barvil in dišav. Sončna krema Bambo Nature, ki je na voljo z ZF30 in ZF50, je varna za vso družino, tudi najmlajše člane. Je dermatološko testirana, vodoodporna in ščiti tako pred UVA- kot UVB-žarki.

 

4. Stvari za na plažo

Na plaži vedno poskrbite za senco. Če ni na voljo naravne sence, vzemite s seboj senčnik ali šotor z UV-zaščito. Za plažo so poleg sončne kreme, oblačil z UV-zaščito, pokrival in izdelkov za previjanje nujne tudi plavalne hlačke. Te morajo biti zasnovane za uporabo v vodi, da ta ostane čista in varna za vse kopalce.

Plavalne hlačke z okoljskim znakom Bambo Nature se po uporabi ob straneh enostavno pretrgajo, zaradi česar je menjava mokrih hlačk zelo enostavna! Poleg tega hlačke ne vsebujejo parfumov in klora.

Na plaži bodo prav prišli še različni napihljivi dodatki, kot so obroči, rokavčki in jopiči, ki otrokom omogočajo varno čofotanje. Na obali pa se bo otrok dolgo zamotil s kanglico, lopatko in kakšnim modelčkom za peščeno potičko.

 

bambo

 

5.  Hrana in pribor za hranjenje

Navadno so otroci na morju še bolj ješči, zato se dobro pripravite z različnimi prigrizki, hrano in pijačo. Ne pozabite tudi na stekleničko in dude ter ostali pribor za hranjenje, ki je priročen za malico na plaži.

Poskrbite, da bo otrok dovolj pil, za hidracijo so odlični tudi sadni ali zelenjavni prigrizki z veliko vode, kot so lubenice in kumare.

Nasvet: Pred odhodom zamrznite nekaj vrečk doma pripravljenega smoothieja in tako boste imeli na plaži slastno osvežilno in zdravo poslastico za vso družino.

 

6. Zdravila in prva pomoč

V torbico z zdravili in prvo pomočjo pripravite osnovna zdravila (na primer paracetomol za zbijanje visoke temperature ali odpravo bolečin), otroški termometer in pripomočke za prvo pomoč, kot so obliži, razkužilo in povoji.

 

7. Posteljica, voziček in stolček

V kolikor v vaši dopustniški namestitvi ni otroške posteljice, je najbolje vzeti s seboj prenosno posteljico, da bo otrok spal na varnem.

Nepogrešljiv je seveda tudi voziček, da boste lahko z otrokom odšli na dolge jutranje ali večerne sprehode, do trgovine, na plažo in še kam.

Zelo prav pa bo prišel tudi otroški ležalnik ali stolček, da boste lahko otroka v miru nahranili.

 

8. Najljubše igrače, knjige, pobarvanke

Da se bo otrok počutil varno in udobno, vzemite s seboj njegovo najljubšo odejico, plišasto igračo ali ninico ter nekaj otroških knjigic. Pri dojenčkih ne bo odveč tudi igralna podloga, vrtiljak ali igralni lok ter druge njemu ljube igračke.

 

bambo

 

Dobra priprava pomeni manj stresa in brezskrbnejši dopust

Za dobro pripravo na dopust si naredite seznam stvari, ki jih je treba vzeti s seboj in ga večkrat preverite. Tako boste z malo sončico ali sončkom uživali v prijetnem dopustu in nanizali goro nepozabnih spominov.

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

IDEJA ZA VIKEND: Jezero Kreda
V tokratnem namigu za vikend družinski izlet do jezera Kreda v Zgornji Radovni, kjer se lahko spočijete in tudi ohladite...
4
Zdravi tudi na počitnicah
Poletje je čas, ko si privoščimo krajše ali daljše brezskrbne počitnice. Turistične agencije vabijo v oddaljene in nenav...
4
Bela krajina
Zakaj se Bela krajina tako imenuje, je več razlag: zimski pogled čez belo ravnino, nizka jutranja meglica, bela brezova...
3
Čudovita Slovenija: Savinjska
Tematski sklop "Čudovita Slovenija" vam prinaša prispevke o svetovno znanih, o še neodkritih in o drugih zanimivih...
3



IDEJA ZA VIKEND: Jezero Kreda
V tokratnem namigu za vikend družinski izlet do jezera Kreda v Zgornji Radovni, kjer se lahko spočijete in tudi ohladite...
IDEJA ZA VIKEND: Korita Krčnik
Poletje počasi prihaja, izkoristimo proste dni za družinske izlete po Sloveniji. Vabimo vas, da obiščete korita Krčnik, ...




Odvajanje od plenic.
пеперутка16

S čim si pomagate?