|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Počitniške delavnice za otroke

Uredništvo Ringaraja.net, 17.5.2010
Želite tudi vi izdelati zmaja Direndaja? Morda raje cvetlice iz voska ali mavrične kolaže? Delavnice so brezplačne in bodo potekale v prvih treh tednih šolskih počitnic, namenjene pa so otrokom med 6. in 12. letom.

image
/11


POLETNE POČITNIŠKE DELAVNICE

28.6. - 16.07.2010 , med 10.00 in 14.00

 

V Kreativni šoli tudi v poletnih mesecih pripravljamo brezplačne kreativne delavnice, namenjene otrokom, ki želijo ustvarjalno preživeti prosti čas. Delavnice bodo potekale v prvih treh tednih šolskih počitnic, namenjene pa so otrokom med 6. in 12. letom, ki se želijo spoznati z novimi »konjički« in tako konstruktivno in kreativno izkoristiti svoj prosti čas ter pridobiti nova znanja in izkušnje.

Cvetlice iz voska, papirnate maske, pisani izdelki iz recikliranih materialov, kreativni mozaiki, senčno gledališče … - vse to so teme, na katere z malo iznajdljivosti in dobre volje lahko ustvarjate tudi sami iz materialov, ki jih velikokrat najdemo kar doma. Na delavnicah bodo udeleženci pod vodstvom naših izkušenih in ustvarjalnih mentorjev spoznali različna kreativna področja. Poudarek delavnic je na spodbujanju ustvarjalnosti otrok in pridobivanju osnov za samostojno ustvarjanje. Prav posebno pozornost pa bomo posvetili reciklaži na sto in en način.

 

Delavnice bodo potekale od ponedeljka do petka med 10.00 in 14.00 uro, razdeljena pa so na dva sklopa:

Na prvem sklopu ( 10.00 do 12.00) bodo udeleženci razvijali ustvarjalnost, delo v skupini in aktivno participacijo. Za otroke bomo vsak dan pripravili drugo aktivnost in jo glede na njihove odzive in interese dopolnjevali in širili ali prilagodili. Udeležili se bodo lahko naslednjih delavnic: izdelava zmajev, mask, nakita, modnih dodatkov in klobukov, lutke iz blaga, modeliranje z glino, mozaik, mali portreti, kolažni strip, izdelava kaljedoskopa, igrače iz reciklažnih materialov, sončniki iz kartona.

Drugi sklop, ki bo potekal od 12.00 do 14.00 ure pa bo nekoliko bolj specifičen in je namenjen tistim, ki si želijo bolj usmerjenega ustvarjanja.

 

1. teden: udeleženci bodo raziskovali povezavo med likovnim in zvočnim.

aktivnosti vključujejo: senzorično slikanje, likovno zvočne delavnice

2. teden: delavnice s poudarkom na reciklaži materialov. V sklopu se izvedejo delavnice reciklirane identitete, izdelava instrumentov iz recikliranih materialov in izdelava uporabnih predmetov iz reciklažnih materialov)

3. teden: ustvarjalno skozi pokrajine sveta. Spoznavanje dežel sveta preko avdio vizualnih materialov in ustvarjalnih tehnik značilnih za določeno deželo.

 

V današnjem svetu, ko nam tekmovalnost in hiter življenjski tempo narekuje poti že od mladih let, postaja vedno bolj cenjen čas, ki si ga vzamemo zase in svoje najbližje ter ga preživimo v kreativnem duhu in skupaj ustvarjamo. S tem, ko materialom spreminjamo obliko, izgled in konstrukcijo, tudi sam proces ustvarjanja v nas vzbudi zanimanje, veselje in kreativno voljo. Hkrati pa spodbuja miselne procese za ustvarjalno reševanje izzivov, tako v trenutni situaciji kot tudi v življenju nasploh. Včasih je potrebno le nekoliko pravilne spodbude pri ustvarjanju in nove ideje kar čakajo, da se udejanijo. Od ideje do končnega izdelka je dostikrat potrebno tako malo, rezultat pa lahko pomeni tako veliko … Izpustite na plano svojo ustvarjalno naravo in si privoščite trenutke kreativnosti.

Seveda pa ste vabljeni tudi starši drugi spremljevalci, da se jim pridružite na delavnicah in skupaj naberete čim več idej, ki bodo tako otrokom kot vam popestrile preživljanje skupnih trenutkov.

Počitniške ustvarjalne delavnice Kreativne šole za otroke so brezplačne. Potrebna je le predhodna najava, saj je število udeležencev omejeno. Delavnice bodo potekale v prostorih Kreativne Šole, na Dolenjski cesti 83 v Ljubljani, v primeru lepega vremena bomo ustvarjali tudi zunaj.

 

Informacije: www.kreativnasola.si / kreativnasola@atelje2050.si / 040 512 215.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
10
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
6
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
5
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
5



Top 5 notranjih aktivnosti za deževno vreme
Če bi otroci lahko izbirali, kje bodo preživeli deževen vikend, bi izbrali ...
9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?