|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pozor: Nevarna nalepka Mali šef

Uredništvo Ringaraja.net, 9.9.2019
Mercator svoje kupce obvešča, da umika eno od sličic iz, med najmlajšimi zelo popularnih albumov Mali šef, zaradi prevelike vsebnosti ftalatov. Preverite, če jo imate doma in poglejte, kaj lahko storite, če je nalepka že v otrokovem albumu.

image
To je nalepka s številko 114, ki jo nemudoma vrnite.
/11


Mercator je svoje kupce obvestil, da zaradi neustreznosti umika eno od sličic od skupno 144, in sicer sličico s številko 114 v kompletu nalepk Vrečka Disney Mali šef nalepke gratis s črtno kodo črtno kodo 8718973039003, z loti: M.FR.06F.11A.01.0042, M.FR.06F.11A.02.0043, M.FR.06F.11A.02.0044, M.FR.06F.12A.02.0047, M.FR.06F.12A.02.0048.

Kot so sporočili iz Mercatorja so sporno nalepko umaknili takoj, ko jih je dobavitelj, BrandLoyalty Special Promotions BV, Nizozemska, obvestil, da vsebuje preveč ftalatov. »Kupci lahko vrnejo nalepko in album v trgovino in prejmejo novega z novimi sličicami," so zapisali v sporočilu za javnost. V podjetju so sami tudi nemudoma o tem obvestili zdravstveni inšpektorat.

 

Ftalati so zdravju škodljive snovi

Za ftalate številne študije dokazujejo, da naj bi bili motilci hormonov. Poleg tega je dokazana njihova rakotvornost, ki se kaže predvsem v obliki malignega raka dojk in raka na modih. Ftalati povzročajo različne nepravilnosti v tkivu mod in manjšajo plodnost pri moških.

 

Kaj storiti, če imate sličico že v albumu?

Mercator na svoji spletni strani potrošnike poziva, da sličice ne uporabljate, lahko pa jo vrnete v katero koli Mercatorjevo poslovalnico, kjer jo bodo zamenjali.

Če ste sličico že nalepili v album, lahko v kateri koli poslovalnici dobite nov album, brezplačno pa vam bodo podarili še 34 novih kompletov sličic, sporoča Mercator.

Ob tem poudarjajo, da so vse ostale sličice skladne, vendar se lahko nanje obrnete tudi, če sporne sličice nimate, a želite vrniti album. V tem primeru vam bodo vrnili kupnino za album.

 

umik sličice mali šef 

Sporočilo o odpoklicu sličice so objavili tudi na spletni strani inšpektorata za zdravje. Foto: posnetek zaslona

 

V Mercatorju uradnem sporočilu za javnost še poudarjajo, da v stalni skrbi za svoje kupce izvajajo reden nadzor varnosti in kakovosti izdelkov in pri najmanjšem sumu, da izdelek ni ustrezen, izvedejo vse ukrepe za zaščito potrošnikov in zagotavljanje varnih izdelkov.

 

Več informacij najdete v Mercatorjevem uradnem sporočilu za javnost TUKAJ >>>

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
59
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
11
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
9
Praznovanje velike noči
Zagotovo že veste, kako boste letos pobarvali jajca. Kako pa boste otroka prepričali, da letos ne bo pojedel vseh čokola...
8



Srčne mamice
photo
Skupina štirih mamic - Nina Berložnik, Natalija Škerl, Ines Bradeško in Mateja Čadež - se je odločila nekaj svojega pros...
V petih letih kar 23 mladoletnikov naredil...
Med mladimi se pojavljajo vedno hujše duševne stiske. Povečuje se število samomorov in tudi poskusov samomora – samo lan...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?