|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pri zdravniku (2. del): vik in strašen krik

Tina Južnič, 4.8.2010
»Gaj, kar pridi noter,« nas je povabilo (tokrat) prijazno osebje Pediatrične klinike. In vstopili smo: jaz, Gaj in njegova babi.

image
/11


Malček je že takoj nezaupljivo gledal, potem pa sem še sama storila napako. Zaradi gneče pred ordinacijo, sem malo prehitevala in mu nisem dala tiste minutke ali dveh, da bi se razgledal naokoli in nekoliko udomačil, ampak sva šla kar naravnost do mize, na katero sem ga posedla za pregled. To pa je takoj sprožilo sireno. Glasen, neutolažljiv jok, čeprav se mu zdravnik ni še niti približal. Ojojoj … to pa bo naporno.

 

Tudi moja mami je pristopila in obe skupaj sva ga držali, ko se je začel upirati z vsemi močni, mahati in brcati. Na srečo je bilo osebje tokrat bolj razumevajoče, zato je bilo tudi nama lažje. Kljub temu, pa pregled ni bil ravno najbolj uspešno opravljen, saj zahteva popolno mirovanje. Ko je bilo prvega dela konec, je bil Gaj že čisto moker od hudega. Stiskal se je k meni in se me oklepal z vso silo. Skoraj je bil že brez glasu, moj prestrašeni otročiček, ko se je pregled končal. Neutolažljivi jok in klic „mami, mami“, če sem se samo za več kot dober meter oddaljila. Ubogo moje dete, ko bi ti vedelo, da je to le strah, votel od znotraj, okrog pa ga nič ni. Vendar, nobena tolažba ni pomagala.

 

Prestrašeno detece se nikakor ni moglo potolažiti, k čemur je še dodatno pripomogla ura – bil je namreč ravno čas za spanje. Vendar, ne še! Na vrsti je bil še en pregled. Z izvidi sva morala še k drugemu zdravniku.

Tokrat tudi doktor s primernim čutom za otroke ni bil uspešen. Ko sva z mojim mučenikom stopila v drugo ordinacijo, je bil Gajev jok tako glasen, da niti pogovor ni bil več možen. Kako sem bila vesela, da je bila z mano mami, ki naju je čakala zunaj. Malega sinka sem nesla k njej in čeprav sem sprva slišala, kako me kliče na drugi strani vrat, se je kmalu pomiril, jaz pa sem se lahko pogovorila z zdravnikom.

 

Enostaven, neboleč in ob enem zanimiv pregled, se je takole spet spreobrnil v trpečo izkušnjo za Gaja. Morda je krivo trenutno obdobje ali pa pretekle boleče izkušnje. Ne glede na to, sem se odločila, da ga bom v prihodnje skušala še bolje pripraviti na nove izzive. Vztrajnost in izbira novega pristopa bosta morda pomagala. Zagotovo se bova igrala zdravnike: Gaj bo moj pacient, jaz pa njegova zdravnica. In poslušala bova bitje njegovega srčka, pregledala grlo, pa zobke … Pred naslednjim pregledom se bova tudi nekaj dni prej pogovarjala o novem pregledu. Ali bo vse to pomagalo, bomo lahko preizkusili že čez dober mesec, saj nas čaka zdravniški pregled pred sprejemom v vrtec.

 

 


 

Več o ostalih dogodivščinah mamice Tine in njenega malega navihanca Gaja,

lahko preberete v Mamičinem kotičku.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
28
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
11
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
5
Norice ali vodene koze
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
5



Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?