|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Projekt ŠOLSKI EKOVRTOVI

Inštitut za trajnostni razvoj, 22.12.2010
Zakaj šolski ekovrt? Ogromno otrok danes vse več časa preživi v računalniških svetovih, neposrednega stika z naravo in tudi s pridelavo hrane pa imajo vse manj.

image
/71



Foto: Oš Domžale

V projekt se lahko vključijo vse šole, ki jih zanima tema šolskega ekovrta – od tistih, ki bi želele šolski vrt vzpostaviti ali ga morda že imajo, do tistih, ki jim je zamisel všeč, čeprav ta hip še ne vidijo pravih možnosti za uresničitev.

Projekt bo trajal 1,5 leta; začel se bo konec januarja 2011. Sodelovanje šol v projektu je brezplačno.

Projekt omogoča dve ravni sodelovanja:

a) izdelava načrta za šolski vrt na konkretni šoli in strokovna pomoč pri izvedbi,

b) sodelovanje na izobraževanjih, izmenjava informacij in izkušenj, dostop do literature in zanimivosti.

Med prijavljenimi šolami bomo izbrali 15-20 šol, ki bodo v približno letu in pol želele pripraviti vrt ali izvedbeni načrt zanj. Nudili jim bomo strokovno podporo, tudi na terenu.

Vse ostale zainteresirane šole pa bodo lahko dejavno sodelovale v mreži šolskih ekovrtov z udeležbo na izobraževanjih, izmenjavo informacij in izkušenj ter dostopom do zanimivosti.

Če vas sodelovanje v projektu zanima, nam pošljite povratno informacijo. Vse zainteresirane bomo o začetku dela in dogodkih obveščali sproti. Več informacij bo na voljo na spletni strani www.itr.si po 15. januarju 2011.

Projekt Šolski ekovrtovi bomo izvajali s finančno podporo Švicarskega sklada.


Zakaj šolski ekovrt?

Ogromno otrok danes vse več časa preživi v računalniških svetovih, neposrednega stika z naravo in tudi s pridelavo hrane pa imajo vse manj.
Le kako naj jim v šoli pomagamo, da bodo razumeli in čutili pomen narave, varstva okolja in medsebojnega sodelovanja, če tega stika nimajo?

Šolski ekovrtovi so zato pomemben sodoben učni in vzgojni pripomoček. Omogočijo nam, da neposreden stik z naravo, spremljanje rasti in razvoja rastlin (in živali) ter skrb zanje za otroke postane vsakdanja dragocena izkušnja.

Mislite, da je zamisel odlična, vendar pa vaša šola nima primernega zemljišča? To ni ovira za sodelovanje! V projektu bomo namreč nudili tako konkretno strokovno pomoč in izobraževanje za oblikovanje šolskega vrta, kot tudi sodelovanje v mreži šol, prek katere bodo na voljo koristne informacije in delitev dragocenih izkušenj na temo šolskih vrtov.

 

 

Primer dobre prakse si lahko ogledate tudi v dveh prispevkihDomžale, ki smo ju objavili v rubriki Eko družina.

Za vse informacije pišite na info@itr.si (zaželeno), lahko pa jo pošljete tudi po pošti na Inštitut za trajnostni razvoj, Trubarjeva 50, 1000 Ljubljana ali po faksu na (01) 4397 105. Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na tel. (01) 4397 460 ali 041 725 991.

Prosimo za odgovore do 23. decembra 2010.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nove energijske oznake
V veljavi je prenovljen sistem označevanja pralnih in pomivalnih strojev ter hladilno zamrzovalnih naprav z novo energij...
3
10 eko družinskih nasvetov
Predstavljamo vam nekaj preprostih, vendar pomembnih napotkov iz vsakdanjega življenja, ki bi jih morali upoštevati vsi.
2
Ozaveščeni državljani
Slovenija je bila na podnebni konferenci ZN razglašena za državo s podnebno najbolj ozaveščenimi državljani
2
Strožja pravila za shranjevanje in recikli...
V EU so septembra z novelo direktive o baterijah (Direktiva 2006/66/ES, ki je bila sprejeta že leta 2006) začela veljati...
2



Nagrajen projekt Kdor seje, ta žanje
Za najboljši predlog trajnostnega projekta so s svojo idejo najbolj navdušili tretješolci Osnovne šole Artiče, ki so se ...
Svetovni dan Zemlje
photo
Praznovanje tega prav posebnega praznika lahko približamo tudi našim otrokom. Skupaj lahko izdelamo zelo zanimive izdelk...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?