|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Prost vstop v Prirodoslovni muzej!

Uredništvo Ringaraja.net, 5.4.2019
Deževen aprilski vikend je idealen za obisk Prirodoslovnega muzeja, ki ga lahko to nedeljo, 7. aprila 2019, obiščete brezplačno!

image
Marsikateri predmet v muzeju lahko otroci tudi primejo v roke.
/11


Vstop v Prirodoslovni muzej Slovenije je vsako prvo nedeljo v mesecu brezplačen. Zato izkoristite deževno aprilsko nedeljo in svojemu otroku predstavite privlačen in avanturistični svet, ki se skriva v tem skrivnostnem muzeju v Ljubljani.

 

Okostje mamuta

V okviru stalne razstave, ki jo sestavlja več zbirk, bo otroke gotovo pustilo odprtih ust okostje čisto pravega mamuta. Gre za 20.000 let starega bližnjega sorodnika slona, katerega okostje so našli v Nevljah pri Kamniku.

In pssst: v muzeju je tudi jamski medved. Kako sestaviti okosje mamuta, pa skupaj z otrokom preverita v tej igrici.

Okostje mamuta

 

PREBERITE ŠE: Z otrokom na predstavo ali v kino

 

Od ptic do rib

V okviru stalne razstave boste skupaj z otrokom lahko občudovali in spoznavali različne ptiče (race, labode, sove, vrane, manjše gozdne ptice ...), plazilce, sladkovodne ribe in okostja vretenčarjev - od majhnega žužkojedega ježa do kitovega rebra in vretenca.

In še presenečenje: Med okostji je tudi čisto pravo človeško okostje.

Zbirka ptičev

 

Interaktivno reševanje slovenskega morja!

Razstava Naše malo veliko morje je pripravljena kot interaktivna instalacija, ki navdušuje tudi odrasle, ne samo otroke.

Gre za eno izmed prvih znanstveno osnovanih razstav v slovenskih muzejih, ki vključujejo prostorske interaktivne elemente. Na razstavi bo vaš majhen radovednež lahko raziskoval in zelo živo doživel morski in podmorski svet s pomočjo eksponatov, fotografij, filmov in projekcij, nazornih ilustracij, grafičnih predstavitev, kratkih in zanimivih besedil ter preprostih nalog, marsikateri predmet pa otroci lahko tudi potipajo, vzamejo v roke in opazujejo od blizu.

 

PREBERITE ŠE: Družinski izlet v neznano

 

Za otroke najbolj privlačen del so največkrat tri interaktivne, imerzivne projekcije s senzorji giba, ki posnamejo obiskovalca, tako da lahko ta s svojim gibanjem telesa vpliva na projekcijo - se potopi v globine morja in opazuje, kako se s pojemanjem svetlobe spreminja biotska raznolikost, ali raziskuje, kako se v območju plimovanja na spremembe razmer prilagajajo morski organizmi. Preizkusi pa se lahko tudi v vlogi rešitelja morja!

 

Več o razstavah in Prirodoslovnem muzeju Slovenije najdete na tej povezavi.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
16
Deček s posebnimi lasmi, ki so prava redkost
Tale je deček na prvi pogled povsem običajen fantek - ko nosi kapo. Ko pa je brez nje, je nekaj res posebnega. Imam namr...
12
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
12
Nenadno šepanje otroka - moramo biti zaskr...
Dva tedna po okužbi zgornjih dihal, na primer po prehladu, se lahko pojavi nenadno šepanje malčka ali otroka. Za kakšno ...
10



Izštevanke (2. del)
photo
Izštevanke so se skozi zgodovino spreminjala. Nastajale so nove izštevanke, stare pa so dobivale novo podobo. V nadaljev...
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...