|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Se tudi vi in vaš otrok pripravljata, da ga jeseni prvič pospremite v vrtec? To so stvari, ki jih boste nujno potrebovali.
Ključne besede:

image
Gre vaš otrok letos prvič v vrtec? (FOTO: Instagram, naikamorato)
/11


Za sam vstop v vrtec otroka vnaprej ne morete pripraviti, saj zanj obstaja zgolj sedanjost. Lahko mu pa na lep način približate dejstvo, da gre v vrtec, da se bo samega vstopa veselil. Kako bo kasneje sam vstop sprejel in koliko časa bo trajalo uvajanje, da bo otrok z navdušenjem hodil v vrtec, je seveda odvisno od posameznega otroka, spodbude staršev, vzgojiteljev in celotnega okolja v vrtcu. 

 

Kako vstop v vrtec doživlja otrok in kako bo uvajanje najuspešnejše?

  • Otrok je čustveno navezan na svoje starše, zato jih želi v novem okolju imeti v bližini, predvsem dokler ne razvije zaupanja v vzgojitelje.

  • Otrok se najbolj varno počuti v že znanem okolju, zato je najbolje, da uvajanje in spoznavanje novega okolja potekata postopno.

  • Otrok doživlja svet okoli sebe tudi skozi čustva najbližjih, zato je pomembo, kako se ob uvajanju in oddajanju otroka v vrtec počutimo starši.

 

vrtec

 

Da bo uvajanje lažje:

  • Že pred vstopom otroka kdaj dajte v varstvo komu drugemu, bodisi babici, teti ali prijateljici, da se lahko počasi navaja na spremembe okolja.

  • Otroku vzbujajte zanimanje za vrtec, na primer tako, da gresta skupaj na sprehod mimo vrtca in pokukata, kako se otroci igrajo ali ga skupaj obiščeta.

  • Skupaj z navdušenjem pripravljajta vse potrebno za vrtec, da boste imeli vse pripravljeno in bo uvajanje teklo gladko.

  • Če se le da, si za uvajalno obdobje splanirajte dopust, da si za uvajanje lahko vzamete dovolj časa.

 

PREBERITE TUDI: S preprostimi triki do popolne otroške sobice

 

Kaj vse otrok potrebuje za v vrtec?

  • Torbo ali nahrbtnik, v katerem bo imel pospravljena rezervna oblačila in stvari, ki jih v vrtcu potrebuje. Nekateri vrtci imajo omarice za otroke, kamor lahko mamice pospravijo rezervna oblačila (v tem primeru boste nahrbtnik potrebovali le za prinašanje svežih rezervnih oblačil), nekateri vrtci pa imajo zgolj obešalnike, kjer otrok pusti nahrbtnik z rezervnimi oblačili. Nahrbtnik naj bo majhen, da ga lahko otrok nese tudi sam. To, da se sami podajo z nahrbtnikom v vrtec, je za njih lahko pravo doživetje. 

 

nahrbtnik

 

  • Natančna navodila vam bo dala vaša vzgojiteljica, a praviloma naj bodo v nahrbtniku vsaj dva kompleta rezervnih oblačil (v času odvajanja od plenic kakšen kos več) in robčki za nosek. Punčke lahko imajo v nahrbtniku tudi rezervne elastike in sponke za lase. 

  • Če je otrok še v pleničkah, morajo starši za začetek  v vrtec prinesti en paketek pleničk, ki otroku odgovarjajo, in v določenih vrtcih tudi vlažilne robčke. V kolikor ima vaš otrok občutljivo ritko, prinesite tudi hladilno mazilo, ki mu preverjeno odgovarja. 

  • Copatke. Le-ti naj bodo zračni in udobni, saj je otrok veliko časa v njih. Po možnosti naj bodo iz zračnega tekstila in z nedrsečimi usnjenimi podplati. 

 

copati

 

  • Lonček za pitje. Lonček naj bo personaliziran – z  imenom, posebnim motivom, da bo otrok v vrtcu prepoznal svoj lonček.

  • Ninica – igračka za spanje. Pred spanjem je otrok že utrujen in toliko bolj občutljiv na novo okolje, zato je super, da mu za spanje ponudimo eno stalnico, njegovo najljubšo igračko, ki jo ima za spanje. Spanje v vrtcu lahko steče precej bolj gladko, če ima otrok ob sebi poznano igračko oziroma prijatelja, ki mu predstavlja vez z domom.

  • Za deževne dni v vrtcu potrebujete dežnik in dežne škornje ali pelerino. Vzgojitelji otroke peljejo na zrak, tudi če je slabše vreme, saj je tekanje po dežju lahko prav zabavno. Poleg tega v deževnih dneh na površje pride več vrst zanimivih živalic, kot so deževniki in polžki, ki jih otroci obožujejo in jih radi opazujejo. 

 

dežnik

 

  • Če se bo otrok udeležil katere izmed športnih dejavnosti v sklopu vrtca, potrebujete tudi primerno stekleničko, da bo po plesu ali telovadbi voda vedno pri roki.

  • V poletnem času vas bo vzgojiteljica morda prosila, da prinesete kremo, ki zaščiti otroka pred soncem, pokrivalo in repelent, ki bo otroka, ko bodo s skupino na prostem, ščitil pred klopi in komarji. Nekatere skupine se odločijo tudi za skupinski nakup kreme in repelenta. 

 


V e-baby.si trgovinici se zavedamo, da je prvi vstop v vrtec pomemben dogodek tako za starše kot za malčke, zato smo vam z naborom izdelkov VSE ZA VRTEC želeli prihraniti nekaj skrbi za iskanje primernih izdelkov za vrtec.

Da boste imeli stvari pravočasno, smo za vas pripravili kodo EARLYBIRDS10, ki vam za nakupe, opravljene do vključno 15. avgusta 2021, prinaša 10% popust na celotno kategorijo VRTEC in pleničke KIT&KIN.

 

PREBERITE TUDI: Kaj vse potrebujemo za novorojenčka?


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
13
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
11
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
10
Nižanje imunskega sistema
Naše telo se obnaša VEDNO zelo racionalno. Ob pomanjkanju energije racionalno izloči vse tiste funkcije, ki v tistem tre...
6



Kako izgleda poletje v vrtcu?
Poletje je čas, ko se zaprejo šole in otroci so prepuščeni staršem, starim staršem, organiziranim počitnicam ... Kako pa...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?