|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

S preprostimi triki do popolne otroške sobice

Martina Mally, E-baby.si, 19.4.2021
Ker je pomlad čas za prenove, razkrivamo nekaj preprostih trikov, kako do popolne otroške sobice.

image
Nekaj preprostih tirkov do popolne sobice (FOTO: Instagram Malumi)
/101


Ne glede na to, ali je sobica, ki jo namenite za svojega otroka majhna ali velika, je lahko tako za starše kot za malčka na koncu popolna. Ustvarjanje prostora za vašega malčka je zabavno, a glede na omejitve, s katerimi se pogosto soočamo, lahko kljub temu velik izziv. Ker je pomlad čas za prenove, razkrivamo nekaj preprostih trikov, kako do popolne otroške sobice.

 

Manj je več

Ko gre za otroške sobe, je običajno manj več! Naj bo pohištvo preprosto, da ga lahko otrok uporablja več let. Pohištva naj bo čim manj, da je čim več prostora za igro, stene pa naj bodo v osnovi enobarvne in nevtralne, saj je tako sobico najlažje posodabljati, ko otrok raste.

 

manj je več

Naj bo v sobici dovolj prostora za igro. Manj je več. (FOTO: Instagram Malumi)

 

Stene ali del sten otrokovi starosti najlažje prilagajate s pomočjo stenskih tapet ali nalepk. Tapete ostanejo dlje časa, zato o izbiri dobro razmislite, medtem ko lahko nalepke menjate tudi večkrat letno. Stenske nalepke izgled sobice v hipu spremenijo v gozdno pravljico, malčka popeljejo v dobo dinozavrov, v vesolje ali v svet mavric in samorogov.

Da bo sobica prijetna za igranje, na tla položimo mehek in udoben tepih ali igralno podlogo. Le ta naj bo kakovostna, a preprostih oblik, da je lahko uporabna čim dlje časa. Lep izbor takšnih preprog ima Lorena Canals. Gre za bombažne pralne preproge, ki bodo sobici dodale pridih mehkobe.

 

Skrivni kotiček

Eden izmed trend izdelkov, ki dandanes visi v skoraj vsaki sobici, je baldahin. Sprva služi za zastor svetlobe nad zibelko ali otroško posteljico, kasneje kot baldahin nad posteljo ali kot igralni kotiček. Baldahin ustvari v sobi zasebni kotiček, skrivališče, ki ga otroci obožujejo. Uporaben je kot bralni kotiček, kotiček za čajanko ali spalni kotiček za lutke in igrače.

Vsak otrok obožuje skrivališče ali samo zamisel, da ima v svoji sobi nek zaprt kotiček, hišico, zato lahko tisti, ki vam ideja o baldahini ni všeč, baldahin nadomestite z otroškim šotorom.

Lučke za čarovnijo

Otroci vidijo svet drugače kot odrasli in v vsakdan vnašajo domišljijo. Komplet bombažnih lučk je popoln za vnos čarovnije v sobice, ki bodo kar naenkrat pravljične palače in galaksije pustolovščin. Poleg tega je svetloba idealna, da se otrok zvečer umiri in mu starši preberemo pravljico.

 

Igrače in shranjevanje igrač

Danes je ponudba igrač, iger in knjig neomejena in priložnosti za obdarovanje veliko, zato je sobico dobro organizirati tako, da bo imela čim več shranjevalnega prostora. Poleg omar vam dodaten prostor za shranjevanje nudijo kljuke, stenske police za knjige, zaboji za shranjevanje pod posteljo in pohištvo z vgrajenim odlagalnim prostorom. Ti pripomočki vam lahko prostor za shranjevanje skoraj podvojijo. Preverite!

 

lesene igrače

Lesene igrače služijo kot dekoracija (FOTO: Jabadado)

 

Lepo dizajnirane igrače so postale del dekoracije otroških sobic. Vedno bolj so v ospredju lesene ekološke igrače in igrače iz naravnih materialov kot je kavčuk. Nekaj najbolj priljubljenih blagovnih znamk kot so Little Dutch, Small Foot, Jollein, Jabadado in Tikiri lahko na www.e-baby.si do 15. maja 2021 kupuješ 10% ceneje. Uporabi kodo: RINGARAJA10.

Za igrače, ki so lahko dekorativne, najdete prostor na policah, druge manjše ali mehke lahko odložite v shranjevalne košare.

 

Oprema postelje

Kot dobro ve vsak starš, je otroška postelja vse več kot le prostor za spanje. Nekajkrat na teden se spremeni v trampolin, služi kot kotiček za branje ali pripovedovanje zgodb preden otrok zaspi in prostor za sanje – dobesedno in metaforično.

Vsekakor pa je del dekoracije sobice, ki je še kako pomemben, zato spletna trgovinica www.e-baby.si ponuja pester izbor posteljnin za zibelke, koške, košare, otroške postelje kot tudi posteljnine 150x120 cm za posteljo hiško in 140x200 cm za klasično posteljo. Izbiraš lahko med posteljninami s preprostimi vzorci kot so zvezdice in pikice ali potiski luštnih živali, vil, samorogov, traktorjev, vlakcev in posteljninami z risanimi in Disneyjevimi junaki.

Sestavni del postelje so tudi zaščitne obrobe. Ne moremo mimo obrob v obliki kitk, ki služijo ne le kot mehka zaščita, ampak tudi kot dekoracija. Obrobe rastejo z otrokom, najprej jih lahko uporabite v koških in otroških posteljah, kasneje za stenski rob 200 cm postelje.

Piko na i v vsaki posteljici pa poleg prikupnih plišastih igračk dodajo tudi okrasne blazine, ki predvsem pri večernem branju pravljice pridejo še kako prav.

 

V galeriji zgoraj si oglejte fotografije čudovitih sobic in njihove opreme - morda dobite kakšno odlično idejo!

 

 

E-baby.si je slovenska spletna trgovinica, ki jo je ustanovila mamica Martina v času, ko se je pripravljala na to, da postane mama. Vsi izdelki so izbrani z ljubeznijo in mislijo na naše največje zaklade ter tudi na mirno in sproščeno mamico.

Ugodno ponudbo izdelkov za otroke raziščite na povezavi https://www.e-baby.si/

Vsi, ki ste v stanju prenove sobice in vam še manjka kakšen kos do popolne sobice, s kodo EBABY5 koristite 5% popust v spletni trgovinici www.e-baby.si.

Velja do 31. maja 2021.

 

 

PREBERITE TUDI: 10 nepogrešljivih stvari za vozičkanje brez stresa - in v stilu

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
11
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
9
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
8
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
7



Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
10 idej za zabavo s kartonskimi škatlami
photo
Ne glede na to koliko igrač ima otrok, z eno od idej, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, boste poskrbeli za najbol...