|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Resnična zgodba: Za mojo novorojenko, pokojno deklico

Uredništvo Ringaraja.net, 16.3.2024
Žalostna, prežalostna zgodba mame, ki ji je otrok umrl v trebuhu! Hkrati pa poziv vsem staršem, naj sprejmejo vse neprespane noči, utrujenost, nemoč kot absolutno vredne nasmeha, majhne roke, ki jih objemajo in veselje, ki nam ga dajejo otroci.

image
Natalie Morgan v naročju drži svojo hčer Eleanor Josephine. (Natalie Morgan/Facebook)
/11


Natalie Morgan je na Facebooku delila fotografije, na katerih po induciranem porodu v naročju drži hčerko Eleanor Josephine, ki se ji je srce ustavilo v 40. tednu nosečnosti.

V svoji objavi na Facebooku je Natalie nagovorila svoje prijatelje, a tudi vse ostale, ki bodo prebrali njeno zgodbo.

"To je moja prošnja. Neprespane noči bodo, menjavanje plenic večkrat v eni minuti, bruhanje, ki bo končalo v tvojih laseh ... Vsakič, ko se to zgodi, vsakič, ko se počutiš nemočno in želiš pobegniti, se spomni moje zgodbe."

Noč pred porodom je čutila, kako se njena punčka premika. Ko se je zbudila, se otrok ni premaknil. Pri preverjanju z domačim dopplerjem, ki meri otrokov srčni utrip, ni slišala ničesar.

"Vedela sem. Preprosto sem vedel. Nisem hotela vedeti. Hotel sem se motiti, a sem vseeno vedela."

 

PREBERITE TUDI: Kako je biti mama po treh splavih 

 

V bolnišnici po pregledu in potem, ko sta si medicinska sestra in zdravnik izmenjala nekaj živčnih pogledov, se je zdravnik obrnil k Natalie in njenemu možu in rekel: "Žal mi je ... ni nič."

"Moje telo naj bi jo zaščitilo, namesto tega jo je ubilo. Bila sem 40 tednov in 6 dni noseča."

Inducirani porod, agonija bolečine!

"Ponudili so mi epiduralno, a je nisem mogla sprejeti. Potrebovala sem bolečino, agonijo in tesnobo kot odsev tega, kar sem čutila v srcu. To je bila najtežja stvar, ki sem jo kdaj naredila. Boril sem se z neznosnimi popadki ... vedoč, da je vse zaman. Rodila bom mrtvorojenko. Na koncu ne bo sreče, ki bi mi pomagala pozabiti bolečino. Bolečina bo za razliko od moje punčke živela večno.

 

PREBERITE TUDI: Pismo mojemu otroku, ki ga ni več

 

Potem so mi jo končno po peklenskih urah popadkov dali na prsi - lepo, a brez življenja. Ni bilo razloga, da bi pričakovali ta mali prvi jok. Namesto tega sem zajokala jaz. Skozi solze sem jo rotila, naj se zbudi: "Prosim, zbudi se punca ... prosim, zbudi se. Zakaj ne jočeš za mamo? Prosim, prosim, prosim ... samo zbudi se."

"Bila je čudovita. Bila je popolna v vseh pogledih. Ljubim jo in praznine, ki sem jo čutila in še čutim, ni mogoče opisati. Z njo sva preživela šest ur."

V tem obdobju, pravi Natalie, sta posnela na stotine fotografij. Prišel je tudi profesionalni fotograf iz organizacije »Now I Lai Me Down to Sleep«, ki fotografira prve in zadnje trenutke srečanja in poslavljanja ter tako podari spomin staršem, ki so izgubili otroka.

Okopala sta jo, ji počesala lase, jo držala v naročju, jo poljubljala in ji govorila, kako zelo jo imata rada.

"Neprestano sem se ji opravičevala, ker sem jo pustila na cedilu. Oh, kako sem razočarala svojo čudovito punčko."

 

PREBERITE TUDI: Potrebujemo dopust za izgubo nosečnosti

 

Natalie opisuje končno slovo.

"Ko sem stala nad njo in z njo preživela zadnjih nekaj minut, mi je po nogah kri curljala na tla. Ni mi bilo vseeno - moja maternica je jokala. Vsak delček mene je jokal. Ko sem gledala, kako so jo odpeljali, sem se zlomila. Moje življenje se je takrat in tam končalo. Odpeljali so me iz bolnišnice in vso pot sem kričala."

 

Na koncu svojega pretresljivega pisma ima Natalie sporočilo za vse.

»Vse, kar sem povedala, je zato: moja maternica, moje srce in moje roke so prazni!

Veliko vas bo, ki imate ali boste imeli otroke. Jokali bodo, ko jih boste želeli odložiti, jokali bodo z razlogom in brez.

In verjetno boste tudi vi jokali, ker se boste počutili jezni, izčrpani, nemočni. Želiš si le malo časa brez dojenčka, za počitek, spanje ... Vse vem, saj sem šla skozi to s sinom, s hčerko pa žal nikoli ne bom.

Ne pozabite, medtem ko ste ponoči budni, imate v rokah svojega otroka in ga prosite, naj zaspi, sem jaz budna, ker je nimam. In dala bi vse na svetu, da bi imela otroka, ki bi imel krče, bruhal, kričal takoj, ko ga bom poskušala odložiti, me držal budno ponoči. Namesto tega imam epiziotomijo, polne, boleče dojke brez otroka za sesanje, ohlapen trebuh, prazno maternico in krvavela bom kdo ve kako dolgo. Kot da njena smrt pred rojstvom ni bila dovolj travmatična, še vedno obstajajo poporodne telesne spremembe.

 

PREBERITE TUDI: V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani splav

 

Vse, kar vas prosim, je, da v najtemnejših trenutkih z vašim otrokom – ko ste blizu konca svojih moči in se vam zdi, da ne morete več spati le uro ali dve ponoči – namesto da bi prosili svojega otroka, da spi, poiščite vsaj delček moči, da lahko nadaljujete, in bodite hvaležni svojemu otroku, ne glede na to, kako težko je v tem trenutku. In če hočete, pomislite name in vse matere, ki so jim bili otroci prehitro iztrgani iz rok. Molite za mojo lepo, lepo Elenor, ki še nikoli ni srečala življenja zunaj maternice.

Prosim. Naredite to za Elenor. In to storite za njeno mamo, ki jo ima rada in ki jo nepopisno pogreša. "

 

Vir: Natalie Morgan

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Naravni porod
Naravni ali fiziološki porod je porod, pri katerem se upošteva zakonitost delovanja ženskega telesa. Je porod brez sreds...
6
7 presenetljivih dejstev o nosečniškem tre...
Pogled na rast nosečniškega trebuha je nekaj posebnega in občutek res prekrasen, ko veš, da tam raste ljubezen tvojega ž...
5
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
5
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
5



Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
10 načinov, kako partnerju razkriti nosečnost
Zbrali smo 10 zabavnih in kreativnih načinov, kako partnerju sporočiti, da bo očka.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?