|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ročno izdelani novoletni okraski

P.L., 26.12.2023
Če še nimate ideje, kako bi letos okrasili novoletno smreko, vam ponujamo nekaj nasvetov. Okraski so enostavni, izdelujete jih lahko skupaj z otroki.

image
Ideje za doma narejene okraske (Nataša Žnidarič)
/91


Mamica Nataša Žnidarič nam je poslala nekaj čudovitih idej, kako doma izdelati novoletne okraske.


Lončki – zvončki

1. Potrebujemo:

- čisto majčkene plastične ali terakota lončke

- servietke

- belo akrilno barvo

- lepilo za servietno tehniko (ali Mekol)

- vrv

- škarje in čopič

 

2. Plastične lončke z notranje strani pobarvamo z belo akrilno barvo. Razslojimo servietko (uporabili bomo samo zgornjo, potiskano plast) in vrežemo košček servietke, ki bo prekril lonček. Lonček premažemo z lepilom, namestimo serivietko in potem še enkrat premažemo lepilo čez servietko.

Ali:

Terakota lonček pobarvamo z belo barvo, iz potiskane plasti razslojene servietke izrežemo samo en košček (v našem primeru cvetlico) in ha prilepimo na lonček. Še enkrat premažemo lepilo čez servietko.

Ali:

Najbolj preprosta verzija – lonček samo pobarvamo.

 

3. V dno plastičnega lončka napravimo majhno luknjo. Biti moramo previdni in ne delati s silo, da lonček ne poči (najbolje z majhnim svedrom). Terakota lončki navadno že imajo luknjico na dnu.

Vrežemo daljši kos vrvi in na sredi napravimo vozel, tako da imamo na eni strani zanko, na drugi strani pa dva daljša prosta konca vrvi. En konec vrvi kak cenimeter pod vozlom odrežemo in zanko potisnemo skozi luknjo na dnu lončka od znotraj navzven, tako da je vozel skrit v lončku. Na preostali konec vrvi prilepimo ali zavežimo belo kroglico, da nastane zvonček.

 

Mini cofki

Potrebujemo:

- eno ali več barv vrvi

- vilice

- škarje

 

Postopek izdelave:

- Okrog vilic navijemo vrv.

- Ko smo navili dovolj vrvi, na sredi vilic pri odprtini napeljimo skozi kos vrvice in vse skupaj čez sredino čim bolj tesno povežemo.

- Vse skupaj snamemo z vilic in prerežemo na robovih.

- Na koncu nitke razmršimo, da zakrijemo vrvico na sredini in dobimo obesek – cofek.

 

Še več izdelkov Nataše Žnidarič boste našli tukaj.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
11
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
8
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
6
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
6



Barvanje in ustvarjanje velikonočnih pirho...
Prepričani smo, da bodo skoraj vsi otroci radi sodelovali pri tem – verjetno najbolj zabavnem – opravilu, zato smo za v...
Ustvarjalne ideje: Čestitka in darilo za m...
photo
Očki, dedki, strici. Bodite ustvarjalni skupaj z otroki in ustvarite unikatno čestitko ali darilce za dan žena ali mater...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?