|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Dotikanje nosečniškega trebuščka - da ali ne

Uredništvo Ringaraja.net, 9.11.2023
Ste med nosečnostjo opazili, koliko ljudi zanima za vaš trebušček? Nekateri so tako očarani, da preprosto ne prenesejo, da se ga ne bi dotaknili.

image
Imaš rada tuje roke na svojem trebuščku? (Freepik.com)
/11


Če vprašanje, ali se tud njim dogaja, da bi se ljudje radi dotikali njihovega trebuščka, postavite mamicam ali nosečnicam, bo večina odgovorila pritrdilno – zgodilo se jim je, da se ljudje želijo dotakniti trebuha, pa naj gre za prijatelje, družino ali celo popolnega neznanca.

 

Vsaka ženska, ki se znajde v tej situaciji, reagira drugače. Občutek je oseben in se lahko spreminja iz dneva v dan, včasih pa iz minute v minuto. Nekatere ženske se od trenutka, ko vstopijo v peti mesec nosečnosti, počutijo kot javna lastnina. Ko naznanijo nosečnost, se roke stegnejo proti trebuščku, občutek pa je lahko zelo neprijeten, sploh če osebe ne poznamo dovolj dobro.


PREBERITE TUDI: Zgodovina testov nosečnosti


Ena od Ringajarinih mamic je napisala:

"Uh! Vsa trepetam ob tej temi. Po navadi sem zelo žgečkljiva po trebuhu, v nosečnosti je bilo še bolj neprijetno. Tudi moj mož je moral povedati, kdaj se je hotel dotakniti trebuščka, in še to zelo redko, ker je vedel, da me moti. Mama se me je enkrat dotaknila brez opozorila in sem zakričala. Ne morem opisati, kako mi je neprijetno. Ne maram, da se mi kdo dotika trebuščka in tega ne pustim."

 

Druga mama pravi:

"To doživljam kot kršitev osebnega prostora in me res moti. Samo mož lahko, ker to je zame nekaj zelo osebnega."


PREBERITE TUDI: 13 znakov, da pričakujete fantka


Po drugi strani pa večina žensk uživa v tem, da premike svojih dojenčkov v trebuščku deli s partnerjem ali drugimi ljubljenimi:

"Moj dragi je dal roko na trebuh vsakič, ko je šel v službo (od vsega začetka) - poljubil me je, roko pa na trebuh - da bi se poslovil od mene in otroka, in zvečer, ko greva v posteljo, mora položiti roko na trebuh." - piše ena od mamic.

 

Nekatere mame pa menijo, da so dojenčki čudovita in nedolžna bitja in želijo lepoto tega, ki jo nosijo v svojem telesu, deliti s celim svetom. Zakaj bi sami uživali v tistem trenutku, ko pa lahko pričarajo nasmeh na obraze drugih:

"Všeč mi je bilo, ko so me pobožali po trebuščku, če bi lahko, bi celemu svetu na megafon vpila, da sem najsrečnejša."


PREBERITE TUDI: VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju


In ti, imaš rada roke na trebuščku?


VIR: Ringeraja.rs


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
92
Nosečnost v postelji
Nekatere nosečnice morajo nosečnost preležati v postelji. Zakaj nastopijo težave? Kako si krajšati čas ter ohranjati kon...
29
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
14
Kdaj naj bo bodoči očka raje tiho?
Vsak porod je drugačen in vsaka bodoča mamica se z njim sooča drugače in tako pričakuje različne stvari od svojega partn...
13



Barvanje las v nosečnosti – da ali ne?
Ali si nosečka lahko barva lase? So kemikalije v barvah za lase škodljive za plod? Je res bolje, da barvanje las preloži...
Resnična zgodba: Za mojo novorojenko, poko...
Žalostna, prežalostna zgodba mame, ki ji je otrok umrl v trebuhu! Hkrati pa poziv vsem staršem, naj sprejmejo vse nepres...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?