|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Sankanje: zabava in rekreacija

Tina Južnič, 6.2.2015
Zima in počitnice so pravi čas, da skupaj z družino izživite zimske radosti. Če niste ljubitelj smučanja, lahko svoje malčke razveselite s sorodno belo športno aktivnostjo, sankanjem. Preden "zajahate" sani, pa si preberite nekaj nasvetov.

image
Privoščite si družinski sankaški dan.(Pixabay.com)
/11


Kaj potrebujete?

Vse kar za sankanje potrebujete so zimska oblačila: snežni pajac, topli škorenjčki, kapa, šal in rokavice. Ni nujno, da ste sami lastnik sani. Le-te si na številnih sankališčih lahko izposodite. Torej, potrebujte le še dobro voljo in prost dan. Gremo na sankanje!

 

Kakšne sani uporabiti?

Svetujemo vam, da pred samim sankanjem dobro preverite ali so sani dovolj trdne in seveda nepoškodovane (v primeru, da si jih boste sposodili). Izberite takšne, ki bodo primerne starosti uporabnikov. V primeru, da se bodo na njih sankali tudi otroci ,bodite pozorni, da nimajo ostrih robov, drsalna površina naj bo obdelana tako, da sani ne morejo razviti prevelike hitrosti, na zadnjem delu pa naj imajo naslonjalo, ki preprečuje zdrs otroka nazaj.

Pri malo večjih otrocih, ki se bodo že samostojno spuščali po belih strminah bodite pozorni še na to, da imajo sani močno in dobro pritrjeno vrvico.

Sankanje naj poteka le na pravih saneh, ki so ustrezne otrokovi starosti. Uporabo izredno zanimivih sankaških nadomestkov odsvetujemo, saj je lahko izredno nevarno.

 

Veselo, vendar previdno

Ko se bo sankaška pustolovščina začela, bodo otroci razigrani. V tej svoji evforiji se lahko kaj hitro zgodi, da pozabijo na okolico in zaidejo na smučišče. Svetujemo vam, da ste zelo pazljivi in ne puščate svojih otrok brez vašega nadzora niti za krajši čas.

Najbrž je odveč omeniti, da je samostojno sankanje primerno le za nekoliko starejše otroke. Tisti mlajši pa naj uživajo snežno dogodivščino na saneh skupaj z odraslo osebo.

Sankanje naj poteka s prilagojeno hitrostjo. Med tem pa bodite previdni, da otrokova nogica ne bi ušla s sani. Tako vaše kot otrokove noge morajo biti vedno varno nameščene na saneh.

Ne smemo pa pozabiti tudi na zakonsko obvezno čelado (Zakon o varnosti na smučiščih), ki jo mora imeti otrok (tudi pri sankanju) do 12. leta starosti.

 

Kam na sankanje?

Tudi v Sloveniji se poleg smučišč pojavlja vedno več sankališč, ki so namenjena različnim ciljnim skupinam. Sankanje za otroke in odrasle, pa tudi za tiste malo bolj drzne. Če ste za posebna doživetja, potem nikakor ne smete zamuditi nočnega sankanja.

V primeru, da se ne želite odpraviti na organizirano sankališče, si lahko svojo zimsko dogodivščino priredite tudi na kakšnem manjšem 'domačem' sankališču. Bližnji pobeljen hrib, z ravno prav debelo snežno odejo, je lahko prav tako zanimiv za krajše spuste in primeren še posebej za mlajše otroke. No, tudi tisti nekoliko starejši bodo prišli na svoj račun. Zanje bo to še posebej dober kondicijski trening, saj bodo po spustu s sanmi v dolino, zagotovo hitro tekli nazaj na vrh hriba in vas izzvali: »Ujemi me, če me moreš!«

 

Le hitro na bele strmine! Privoščite si čisto pravi družinski sankaški dan.


NAMIG

 Vse urejene sankaške proge pri nas na enem mestu: www.sankanje.info ali www.sankanje.net


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
182
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
21
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
18
Ste že kdaj moksali svojega otroka?
Naturopatinja Erika Brajnik nam je zaupala pet pravil pravilnega moksanja otrok, s katerim se lahko na naraven način lot...
7



Kako naj opremimo sobo za osemletnega šola...
photo
Arhitekt odgovarja na vaša vprašanja v povezavi z opremljanjem otroške sobe s pohištvom Planet.
Smučanje – od igre do športa
Preden začnemo s pravim učenjem smučanja, je zelo pomembna pravilna izbira opreme, ki bo otroku omogočila varno in prije...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?