|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Še dva tedna brezplačnega testiranja

Uredništvo Ringaraja.net, 9.8.2021
Od 23. avgusta naprej ne bo več brezplačnega testiranja za COVID-19.

image
Konec brezplačnega testiranja za COVID-19 (FOTO: Freepik.com)
/11


Še dva tedna nas loči do ukinitve brezplačnega testiranja. Kot so že pred časom sporočili v vladi, bodo hitri antigenski testi na novi koronavirus od 23. avgusta naprej brezplačni le še za določene skupine.

 

Uredba o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z novim koronavirusom

Vlada je v redbi o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z novim koronavirusom določila, da so do brezplačnih testov upravičene osebe, ki se iz medicinskih razlogov ne smejo cepiti, kar izkažejo z zdravniškim potrdilom, ter za tiste, ki niso prebolele covida 19 oziroma niso polno cepljeni, lahko pa povzročijo širjenje virusa s svojim delom ali z ravnanjem v okolju, kjer obstaja neposredna nevarnost za širjenje.

To so: uporabniki zdravstvenih storitev, oskrbovanci socialnovarstvenih zavodov, osebe v zavodih za prestajanje kazni zapora, prevzgojnih domovih, centrih za tujce, varnih hišah, azilnih domih, integracijskih hišah in kriznih centrih za otroke.

 

PREBERITE TUDI: Nosečnost, porod, otrok in COVID-19

 

Samotestiranje učencev in dijakov

V uredbi so tudi določili, da bodo dijaki in učenci sami opravljali testiranje s hitrim antigenskim testom. Način izvajanja bo določil minister.

 

Cena in trajanje testiranja

Najvišja določena cena hitrega antigenskega testa bo 12 evrov. Vlada pa je sporočila, da se bo presejalni program izvajal, dokler ne bo dosežen zadosten odstotek precepljenosti prebivalstva.

Predsednik vlade Janez Janša o brezplačnem testiranju takole: »Za testiranja smo do sedaj porabili 60 milijonov. Ali v času, ko imamo na voljo brezplačno cepljenje, lahko zahtevamo od tistih, ki so cepljeni, da plačujejo teste za tiste, ki se ne odločijo za cepljenje?« in dodal, da evropski trend določa plačljivo testiranje. 

 

PREBERITE TUDI: Cepljenje COVID-19 za nosečnice

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
17
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
11
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
6
Besede, ki jih morate kot starši uporabiti...
Kar otroku govorimo starši, ostane za vedno, zato preverite, katere stvari morate otroku izreči čim večkrat.
5



Akcija Čas za Ustvarajanje je zaključena
photo
Prejeli smo kar 1.873 risbic, kar je neverjeten odziv! Odločitev za prvih 10 najlepših risbic je bila izjemno težka! Rav...
Zanimivosti o januarčkih
Začetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?