|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Splošni pogoji NI "Kuharska družina meseca"

Uredništvo Ringaraja.net, 3.12.2012
Slonček Fala išče družinski recept meseca!

image
/11


Pogoji in pravila sodelovanja v nagradnem kuharsko-pekovskem natečaju »Kuharska družina meseca«.

1. Splošne določbe

Danu d. o. o., Ul. Franca Mlakarja 32, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju organizator) prireja nagradno igro »Kuharska družina meseca« na spletnem portalu www.ringaraja.net v sodelovanju s podjetjem Bonopan d.o.o., Obrtniška ulica 6 f, 1370 Logatec (v nadaljevanju soorganizator) in s kulinaričnim partnerjem Sava Turizem d.d., Cankarjeva cesta 6, 4260 Bled (v nadaljevanju partner).

Nagradna igra bo potekala v času od 3.12.2012 do 31.12.2013. Vsak mesec (torej skupno 13-krat) bo izmed družinskih receptov, oddanih v dotičnem mesecu, izbrana »Kuharska družina meseca«, z žrebom pa bodo podeljene druge nagrade.

 

2. Potek nagradne igre

2. 1. Objavljanje receptov in obveznosti objaviteljev

V nagradni igri za nagrade iz točke 3. 1. lahko sodeluje vsak, ki v času poteka nagradne igre na za to predvidenem elektronskem obrazcu na spletnem portalu Ringaraja.net objavi najljubši družinski recept meseca, vpiše vse zahtevane podatke in sprejme Splošne pogoje in pravila sodelovanja v nagradni igri.

Za objavo recepta je potrebna registracija na spletnem portalu Ringaraja.net. Vsak registrirani uporabnik lahko vsak mesec objavi več različnih avtorskih receptov katerekoli jedi, pod pogojem, da je v vsakem receptu predstavljena druga jed. S vsakim objavljenim receptom se avtor poteguje za naziv »Kuharska družina meseca« za mesec, v katerem je recept objavil in za druge nagrade, za katere pogoje je izpolnil, razpisane v mesecu, v katerem je recept objavil. S vsakim objavljenim receptom avtor sodeluje posebej in se točke, ki jih zbere za različne recepte, ne seštevajo.

V vsakem mesecu lahko objavitelj objavi in tekmuje z receptom za katerokoli jed, ki si jo njegova družina rada privošči v tem mesecu. Tematika jedi ni določena ali kakorkoli omejena, lahko pa organizator v posameznem mesecu določi dodatne točke za določeno vrsto jedi ali uporabo sestavin, katerih recepte želi dodatno vzpodbujati.

Z objavo recepta sodelujoči izjavlja, da je recept objavljene jedi (tako celotni recept kot vsi posamezni deli recepta) njegov avtorski, da je lastnik fotografij jedi in da ima pravico do njihove objave ter da soglaša z javno objavo recepta ter vseh pripetih fotografij jedi ter da brez omejitve trajanja dovoljuje organizatorju objavo in uporabo recepta in vseh fotografij v vseh njegovih medijih.

 

Vsak udeleženec nagradne igre se strinja, da na organizatorja nagradne igre prenese vse materialne avtorske pravice za pripravo morebitnega foto in video materiala, ki je nastal v času njegovega prevzema ali koriščenja nagrade. Z navedeno dodelitvijo in prenosom organizator nagradne igre pridobi splošne, stalne in neomejene pravice do foto, avdio in video materiala. Organizator nagradne igre pridobi tudi univerzalne, stalne in neomejene naslove, pravice in interese v zvezi s sredstvi, časom, krajem in kakorkoli drugim, pridobljenim v času predaje in koriščenja nagrade brez omejitev, z vsemi pravicami za kopiranje, razširjanje, javno posredovanje foto in/ali video materiala, kot določi organizator nagradne igre po lastni presoji.

Organizator si pridružuje pravico, da izloči po lastni presoji neprimerne recepte in recepte, ki ne izpolnjujejo pogojev sodelovanja.


2. 2. Glasovanje in obveznosti glasovalcev

Glasovanje za objavljene recepte bo potekalo istočasno z objavljanjem receptov. Glasujejo lahko vsi registrirani in prijavljeni uporabniki spletnega portala Ringaraja.net.

Vsak uporabnik lahko glasuje 1x za vsak recept. Glasovanje poteka tako, da na strani recepta, za katerega želi glasovati, pod fotografijami jedi na za to predvidenem obrazcu receptu dodeli 1, 2 ali 3 zvezdice ter mu tako podeli enako število glasov, kot je število oddanih zvezdic.

Organizator si pridružuje pravico, da lahko po lastni presoji IZBRIŠE vse glasove, ki niso v skladu s pravili nagradne igre, in sicer tako med samim trajanjem nagradne igre, kakor tudi po zaključku glasovanja, če ugotovi ali sumi na kakršnekoli nepravilnosti.

 

3. Nagrade

3. 1. Glavna nagrada in dodatne nagrade za objavljene recepte

Med objavljenimi recepti bodo lahko registrirani uporabniki spletnega portala Ringaraja.net glasovali za recepte in vsakemu receptu podelili tolikšno število točk, kot mu bodo podelili zvezdic. Vsak recept prejme toliko točk, kot je prejel od glasovalcev skupno zvezdic do zadnjega dne v mesecu, ko je bil recept oddan, do 24.00 ure.

Od 1. februarja 2013 naprej objava fotografije jedi ni obvezna, vendar objavljeni recept za vsako pripeto fotografijo prejme 3 dodatne točke.

Prav tako pa lahko vsak objavljeni recept prejme tudi dodatne točke, ki jih podarja slonček Fala, in sicer:

• 20 dodatnih zvezdic oz. točk, vkolikor oddani recept vsebuje sestavino kvas Fala,

• 10 dodatnih zvezdic oz. točk, vkolikor oddani recept spada med vrsto jedi »Kruh«,

• 10 dodatnih zvezdic oz. točk, vkolikor oddani recept spada med vrsto jedi »Potice«,

• 5 dodatnih zvezdic oz. točk, vkolikor oddani recept spada med vrsto jedi »Pecivo«.

Glavnega nagrajenca/nagrajenko bo vsak mesec izbrala tričlanska komisija izmed 10 objaviteljev receptov, ki so skupno zbrali najvišje število zvezdic/točk v tekočem mesecu.

Komisijo sestavljajo:

Mag. Mirjam Kavčič iz podjetja Bonopan d.o.o.

Borut Jovan, vodja kulinarike v hotelu Livada Prestige***** v Termah 3000

Mag. Krešo Gotovac, predstavnik spletnega portala Ringaraja.net


Glavna vsakomesečna nagrada v mesecih oktober 2013, november 2013 in december 2013 je Ringarajin kulinarični vikend v Termah 3000-Moravskih Toplicah, ki bo predvidoma potekal med 17. in 19. januarjem 2014 (o točnem datumu bo nagrajenec naknadno obveščen). Nagrada »Ringarajin kulinarični vikend« vsebuje 2 nočitvi s polpenzionom v dvoposteljni sobi v Hotelu Ajda**** za 2 odrasli osebi in do 2 otroka do 12. let v isti sobi kot starši ter kulinarično in družinsko animacijo v Restavraciji Prestige in v Termah 3000, ki jo bodo pripravili ekipa slončka Fala, kulinarična ekipa Term 3000 in uredništvo portala Ringaraja.net.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe datuma Ringarajinega kulinaričnega vikenda.

Glavno nagrado za objavitelje receptov lahko posamezna družina prejme samo enkrat.

Med 20 recepti, ki so skupno zbrali najvišje število zvezdic/točk v tekočem mesecu, bo organizator vsak mesec dodatno izžrebal tudi nagrajence, ki prejmejo dodatne mesečne nagrade.


Dodatne nagradi v mesecu decembru 2013 sta:

1. Kuhinjska tehtnica + trdovezana knjiga z recepti »Kruh in dobrote iz kvašenega testa«

2. Družinska enotna kopalna karta Aquapass Sava Hotels&Resorts, ki omogoča enkraten vstop v kateregakoli od 6 vodnih parkov Sava Hotels&Resorts (2 odrasla in 1 otrok)


3. 2. Nagrade za glasovanje

Med vsemi, ki bodo v tekočem mesecu oddali svoj glas za vsaj enega od tekmujočih receptov, bo vsak mesec izžreban en nagrajenec, ki prejme nagrado.

Prejemniki nagrad za glasovalce bodo računalniško izžrebani in sodelujejo v žrebanju z enakim številom srečk kot je število zvezdic, ki so jih v tekočem mesecu oddali vsem tekmovalnim receptom skupaj.


Nagrada za glasovalce meseca decembra 2013 je:

Škrat Črnobrad - Vodnik po gozdnih učnih poteh


Nobene od nagrad za objavitelje ali glasovalce ni mogoče zamenjati za kakršno koli drugo nagrado ali za denar.

Nagrado za glasovanje lahko posamezna oseba prejme samo enkrat.

 

4. Kdo lahko sodeluje v nagradni igri?

V nagradni igri lahko sodelujejo le osebe, starejše od 18 let, ki sprejmejo pravila nagradne igre in izpolnjujejo pogoje za sodelovanje. Pravna oseba ne more biti udeleženec nagradne igre.

V nagradni igri ne morejo sodelovati družinski člani ali zaposleni pri organizatorju in soorganizatorju nagradne igre ter družinski člani in osebe, zaposlene pri drugih partnerjih, povezanih z izvedbo te nagradne igre.

Ista družina lahko nagrado za glasovanje, glavno in dodatno nagrado za objavljeni najboljši recept prejme SAMO ENKRAT. Ista družina lahko enkrat prejme tako nagrado za glasovanje kot enkrat glavno in enkrat dodatno nagrado za objavljeni recept – prejem nagrade za glasovanje ne izključuje možnosti prejema nagrade za najboljši recept in obratno. V tem odstavku navedeno velja za vseh 13 nagradnih izborov oz. vseh 13 mesecev.

 

5. Nagrajenci

5. 1. Nagrajenci za najboljše recepte

Nagrajenci posamezne mesečne nagradne igre bodo po elektronski pošti obveščeni o prejemu nagrade. Glavna nagrada, udeležba na Ringarajinem kulinaričnem vikendu, se lahko koristi le v datumu, ko je ta kulinarični vikend organiziran, za nagrajence mesecev junija, julija in avgusta 2013 predvidoma v oktobru 2013 v Termah 3000-Moravskih Toplicah. Nagrada ni prenosljiva na drug vikend ali drugo družino ali zamenljiva za denar ali drugo storitev. Vkolikor glavni nagrajenec pravočasno ne dostavi zahtevanih podatkov in ne podpiše izjave o prevzemu in koriščenju nagrade, lahko komisija izmed sodelujočih, ki izpolnjujejo pogoje za glavno nagrado, izbere drugega nagrajenca. Prvotni nagrajenec tako izgubi vse pravice do prejema nagrade.

Dodatne nagrade bosta nagrajencem po pošti poslala soorganizator ali partner, po tem ko v za to predvidenem roku dostavijo vse zahtevane podatke. Vkolikor izžrebani nagrajenec pravočasno ne dostavi vseh zahtevanih podatkov, ki so pogoj za prevzem nagrade, se izmed vseh, ki izpolnjujejo pogoje za dodatno nagrado, izžreba drugega nagrajenca.

Glavni nagrajenci bodo o vseh podrobnostih Ringarajinega kulinaričnega vikenda obveščeni tudi preko e-naslova, ki so ga oddali ob registraciji. Organizator si pridružuje pravico do spremembe termina in/ali programa nagradnega vikenda.

Pred prevzemom glavne nagrade nagrajenci podpišejo izjavo, da so v natečaju sodelovali z avtorskim receptom in avtorskimi fotografijami in da se bodo v predvidenem terminu udeležili Ringarajinega kulinaričnega vikenda ter sodelovali v kulinaričnih delavnicah, ki jih pripravljajo organizatorji vikenda, da se strinjajo z in dovoljujejo javno objavo fotografij vseh družinskih članov, ki bodo nagrado koristili, nastalih na vikendu in z objavo osebnih ter drugih v zvezi s sodelovanjem v natečaju in koriščenjem nagrade pridobljenih podatkov v medijih, kar je pogoj za prevzem nagrade. Če nagrajenec v roku, ki ga postavi organizator, ne dostavi podpisane izjave, se smatra, da se nagradi odpoveduje in ima organizator pravico podeliti to nagrado drugemu nagrajencu, ki ga izbere komisija.

Dodatne nagrade za objavitelje receptov bodo podeljene na osnovi žreba, ki bo potekal računalniško. Organizator bo izmed 20 objaviteljev receptov, ki so bili v mesecu, za katerega se žreba nagrajenca objavljeni in so v tem mesecu zbrali največ točk/zvezdic, izžrebal nagrajence dodatnih nagrad za objavitelje receptov. Dobitnik glavne nagrade tega meseca ali dodatne nagrade za objavitelje preteklih mesecev ni upravičen do prejema dodatne nagrade za objavitelje. Žrebanje bo ob prisotnosti komisije potekalo drugi delovni dan po zaključku vsake posamezne mesečne nagradne igre, v prostorih podjetja Danu d. o. o.. Rezultati bodo na Ringaraja.net objavljeni v roku 3 dni, nagrajenci pa bodo obveščeni tudi po e-pošti.


5. 2. Nagrajenec glasovanja

Nagrada za glasujoče bo podeljena na osnovi žreba, ki bo potekal računalniško. Vsak glasujoči sodeluje v žrebanju z enakim številom srečk, kot je število zvezdic, ki jih je v tekočem mesecu oddal vsem tekmovalnim receptom skupaj.

Organizator bo izžrebal 1 nagrajenca. Žrebanje bo ob prisotnosti komisije vsakič potekalo drugi delovni dan po zaključku vsake posamezne mesečne nagradne igre, v prostorih podjetja Danu d. o. o.. Rezultati bodo na Ringaraja.net objavljeni najpozneje v roku 3 delovnih dni, nagrajenci bodo obveščeni tudi po e-pošti.

 

5. 2. Vsi nagrajenci

Danu d. o. o. si za vse nagrade, ki so predmet te nagradne igre, pridržuje pravico, da nagrade ne podeli sodelujočemu, če ugotovi, da je ta sodeloval v nagradni igri v nasprotju s temi pravili oz. da ni izpolnjeval pogojev za udeležbo. V tem primeru organizator nagrado ponudi naslednjemu.

Če nagrajenec ne navede pravilnih osebnih podatkov, izgubi pravico do nagrade brez pravice do kakršnega koli drugega nadomestila. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da ne podeli nagrade, če se pojavi dvom o istovetnosti podatkov.

 

6. Davki in akontacija dohodnine

Nagrajenec je kot davčni zavezanec dolžan organizatorju predložiti osebne podatke (ime, priimek, naslov, telefonsko številko in davčno številko). Nagrajenec izrecno in brezpogojno dovoljuje organizatorju, da njegove osebne podatke in davčno številko posreduje pristojnemu davčnemu organu za namen odmere dohodnine.

Prejemniki glavnih nagrad so dolžni pred koriščenjem nagrade dostaviti tudi podatke vseh družinskih članov, ki bodo soudeleženci na nagradnem vikendu. Glavni nagrajenec je zavezanec za plačilo dohodnine v skladu z določilom 4. alineje 15. člena Zakona o dohodnini. Dohodnino v imenu prejemnika glavne nagrade plača Sava Turizem d.d.. Za dodatne nagrade za objavitelje in nagrade za glasovalce v skladu z zakonom, ki ureja dohodnino, plačilo akontacije od nagrad te vrednosti ni potrebno, mora pa nagrajenec, v primeru, da izpolni pogoje iz zakona, nagrado prijaviti v letni dohodninski napovedi. Morebitna doplačila dohodnine v skladu z letno dohodninsko odločbo gredo v breme prejemnika nagrade.

Če nagrajenec v treh dneh (po prejemu obvestilu s strani organizatorja) ne posreduje vseh zahtevanih podatkov (ime, priimek, naslov, davčna številka), ni upravičen do prejema nagrade.

 

7. Zbiranje in uporaba podatkov

Vsak udeleženec nagradne igre z izpolnitvijo obrazca potrjuje, da v celoti sprejema pogoje te nagradne igre ter jamči, da so podatki pravilni in resnični.

Udeleženci nagradne igre organizatorju nagradne igre dovoljujejo, da vodi, vzdržuje, združuje in obdeluje zbirko zbranih osebnih podatkov v nagradni igri v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/04 in 67/07). Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Organizator nagradne igre lahko obdeluje zbrane osebne podatke za namene obveščanja o nagradni igri, vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih ter za druge trženjske namene. Organizator nagradne igre se zavezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre ali za zgoraj navedene potrebe, svojim zunanjim partnerjem.

Udeleženec lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja.

Vsak udeleženec nagradne igre se s sodelovanjem v nagradni igri strinja, da se njegovo ime, priimek in kraj bivanja v primeru, da prejme nagrado, javno objavijo (na spletu ali v nespletnih medijih). Prav tako dovoli javno objavo morebitnega foto, avdio in video materiala vseh oseb, ki koristijo prejeto nagrado, ki bi nastal v času prejema oziroma koriščenja nagrade. Ime, priimek in kraj bivanja nagrajenca in njegovih družinskih članov, ki bodo skupaj z njim koristniki nagrade, ter morebiten foto, avdio in video material s prejema in koriščenja nagrade lahko ostanejo javno objavljeni tudi po končanju koriščenja nagrade oz. tudi, če se udeleženec nagradne igre odloči svoje sodelovanje v nagradni igri preklicati.


8. Drugo

Morebitne napake v delu in pri izvedbi nagradne igre bo komisija reševala pravočasno in vskladu z dobrimi poslovnimi običaji.

V primeru hujše kršitve tega pravilnika lahko komisija razveljavi del ali nagradno akcijo v celoti in jo z ustreznimi popravki ponovi. Noben nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.

Organizator si pridržuje pravico kadarkoli umakniti, spremeniti ali dopolniti pravila te nagradne igre.

 

Danu d. o. o.

Ljubljana, 30.11.2012

 

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...
4
Pomembno: Lupinico uporabljajte le v avtom...
K obvezni opremi novorojenčka sodi tudi lupinica. Pri nakupu bodite izbirčni, na prvem mestu sta varnost in udobje. Prev...
4
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
4
13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša
Spodaj je 13 slik, ki vas bodo zagotovo nasmejale - sploh, če imate slab dan.
4



Kdaj se odločiti za poslikavo obraza?
Starši v iskanju popestritve zabave za otroka raziskujejo različne ideje. Poleg animacije otrok, je poslikava obraza pri...
10 idej za zabavo s kartonskimi škatlami
photo
Ne glede na to koliko igrač ima otrok, z eno od idej, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, boste poskrbeli za najbol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?