|      
Želiš odstopiti?
Preden se dokončno odločiš, se seznani s posledicami te odločitve.
V kolikor potrdiš svojo odločitev, da odstopiš, bomo v tvoj spletni brskalnik namestili piškotek, ki nam bo omogočil, da te ob vsakem obisku do vključno 13. novembra 2014 prepoznamo in ti zagotovimo nemoteno uporabo portala, brez prikazovanja Ringarajinih dreves in igralne kontrole ob desnem robu ekrana.

Hkrati ti bodo odštete vse do sedaj zbrane točke in žal izgubiš tudi pravico do morebitnih prisluženih nagrad.

Želiš še vedno odstopiti?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Starejši pletejo copatke za novorojenčke

Helena Primic, 13.11.2017
Številni varovanci DEOS centrov starejših in drugi starostniki se bodo do 14. decembra družili ob pletenju copatkov za dojenčke, ki jih bodo na vseslovenski dan prihodnosti razdelili novorojenčkom po Sloveniji, ki bodo na ta dan prijokali na svet.

image
Starejši bodo novorojenčkom napisali tudi srčno sporočilo.
/31


Konec oktobra se je začela vseslovenska akcija Prve osebne zavarovalnice Dan prihodnosti, v okviru katere številni varovanci DEOS centrov starejših in drugi starostniki že pletejo copatke za dojenčke. Se spomnite tistih "štrikanih" copatkov, ki so jih naše babice spletle vsakemu novorojenčku v družini?

Izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice Janez Kranjc je pojasnil, da želijo starejše, ki se bodo pridružili akciji, spodbuditi, da novorojenčku tudi napišejo kakšno lepo misel, spodbudo ali pismo o tem, kaj je v življenju zares pomembno in kaj prinaša največjo srečo – tako rekoč pismo sebi v preteklost. "S tem želimo otročičke prijazno pospremiti na njihovo še nepopisano življenjsko pot in jim zaželeti prijetne prve korake v prihodnost", dodaja Kranjc. 


Rojeni 14. decembra

Copatke bodo starejši pletli vse do 14. decembra, ko jih bodo organizatorji s srčnimi popotnicami slavnostno predali porodnišnicam oz. razdelili novorojenčkom, ki bodo prav na ta dan prijokali ali se prismejali na svet.

V tem obdobju bodo potekale tudi druge dejavnosti medgeneracijskega sodelovanja ter prenašanja znanja in vrednot med različnimi generacijami. "Demografska slika v Sloveniji kaže, da se naše prebivalstvo stara. Vedno več je starejših, osamljenih, ki so vedno bolj odtujeni od aktivne družbe. Prav ta generacija pa v svojih spominih in izkušnjah nosi zakladnico modrosti in vrednot, ki bi jih morale začutiti mlajše generacije. Pravzaprav ima vsaka generacija svoja pričakovanja, odnos do sveta in vrednote, ki se lahko med seboj plemenitijo," so prepričani orginazatorji akcije, ki so v okviru natečaja avtorja najbolj inovativnega in kreativnega znaka »Med generacijami« nagradili s 500 evri.

Izbrani znak se bo uporabljal v vseh komunikacijskih in promocijskih dejavnostih, ki bodo sporočale glavno misel projekta Prve osebne zavarovalnice: Sodelovanje med generacijami je edina smiselna pot za obstoj in prihodnost odgovorne in zdrave družbe!

 

Teja in Matic iz Usodnega vina

Ambasadorja akcije medgeneracijskega sodelovanja sta slovenska zvezdnika iz priljubljene serije Usodno vino - igralka Teja Glažar bo z mladimi udeleženci delila svoje življenjske in poklicne izkušnje, Matic Jamar pa bo vzdušje polnil z radovednostjo in željami za prihodnost.

"Vem, kako pomembno je, da se vsi med seboj slišimo in čutimo. Prav je, da mi starejši mladim prenesemo vse znanje, izkušnje in poglede na svet, ki nam jih je dalo življenje, pomembno pa je, da smo tudi mi v stiku z mladimi, da se nalezemo njihove energije, igrivosti in znanj, ki so nam popolnoma tuje. To dela življenje lepo," je prepričana Glažarjeva, ki se prepleta generacijskih izkušenj in vizij zelo veseli.

 

Več informacij o akciji in možnosti sodelovanja najdete tukaj.

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
4
Koprivnica pri otroku
Koprivnica ali urtikarija je zunanji izraz akutne alergije in neprenašanja določenih snovi. Velikokrat vzroka zanjo ni m...
4
Koliko mleka popije dojenček?
Najpogostejše vprašanje mamic je, koliko mleka popije njihov dojenček in ali je to dovolj, preveč ali premalo. Naj bo do...
4
Debelost: Zakaj ne moremo hrani reči "...
Hrana lahko predstavlja težavo. Ob nje smo lahko odvisni, jemo tudi, ko smo siti. Zakaj se hrani ne moremo upreti in zak...
3


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:


Govorni razvoj
Včasih pozabimo, da »govor« ni namen samemu sebi. Starši moramo biti pozorni tudi na »pogovor«, na kvaliteto komunikacij...
Nedonošenčki v objemu kvačkanih hobotnic
V Sloveniji se vsako leto prezgodaj rodi okrog 1.400 otrok, kar je več kot sedem odstotkov vseh novorojenčkov. Med njimi...
Finance v družini
Michonne RR

Kako imata s partnerjem razdeljene finance?