|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pretresljive zgodbe, ki so jim ob epidemiji izpostavljene družine

Uredništvo Ringaraja.net, 16.4.2020
»Če bo tole stanje trajalo, me bo pokončalo in moje otroke tudi,« je le ena od stisk, v katerih so se znašle mnoge družine z otroki zaradi vseh ukrepov, ki smo jih sprejeli v boju proti zajezitvi koronavirusa. Čas je, da jih slišimo in jim pomagamo!

image
Tu, med nami so nemočni otroci, ki jih je prizadela epidemija.
/11


Omejitve in ukrepi, ki smo jih sprejeli zaradi epidemije koronavirusa so močno prizadeli socialno ogrožene družine z otroki in jih pahnili še v slabši položaj. Številni starši, ki so že pred epidemijo komaj shajali čez mesec, so zdaj ostali še brez zaposlitev. Njihove družine se soočajo s pomanjkanjem hrane in osnovnih potrebščin, težavami zaradi šolanja na domu, saj si ne morejo privoščiti opreme, da bi lahko enakovredno opravljali šolske obveznosti tako kot njihovi vrstniki ... Vse te hude stiske so v premnogih družina pripeljale do alkoholizma in celo fizičnega nasilja, ki mu je v karanteni še težje uiti. Ni potrebno posebej poudarjati, da so travmam še posebej izpostavljeni otroci, ki bodo zaradi tega psihično zaznamovani za vse življenje.

 

Pomagajmo družinam v stiski!

POŠLJITE SMS z besedo VERIGA ali VERIGA5 (za donacijo 5 evrov) na številko 1919.

 

Tragične zgodbe, ki se dogajajo tu, med nami

V času epidemije lahko slišimo nešteto zgodba, žal je večina tragičnih, tako pretresljivih, da se ti naježi koža, ko jih prebiraš. Portalplus in Zveza prijateljev mladine Moste Polje sta delili nekaj zgodb slovenskih družin, ki so na robu obupa. Z vami delimo tri pretresljive zgodbe, napisane brez pretiravanja in olepšav, kot so zapisali na Portaluplus, s pozivom, da lahko stopimo skupaj in jim pomagamo.

 

#Jočem, ne morem nehati.

 Ker ne zmorem več. Z otroki se zapiramo pred sosedi, ker smo ostali brez vsega. Otroka zahtevata, sama pa nimam. Ne hrane, ne volje, pa tudi živcev ne več. Nikoli nisem udarila otrok, ker smo se vselej lahko pogovorili. Pridni so bili. Sedaj pa mi gredo na živce. Preveč so jedli, zmanjkalo nam je vsega. Mož se je nekaj dni prepiral z menoj, me klofnil, se napil in odšel. Je dejal, da nas ne prenese več. Večji sin potrebuje pomoč pri razlagi snovi, ki jo prejema od učiteljev. Ne morem mu razlagati, ker ne zmorem niti misliti. Če bo tole stanje trajalo, me bo pokončalo in moje otroke tudi.

 

Pomagajmo družinam v stiski!

POŠLJITE SMS z besedo VERIGA ali VERIGA5 (za donacijo 5 evrov) na številko 1919.

 

#Prosim, pomagajte moji hčeri.

Na porodniškem dopustu je, njen mož pa je ostal brez dela in zaslužka. Prvi teden zapore podjetij. Imata dva otroka. Eden je šoloobvezen, drugi ima komaj nekaj mesecev. Moj zet se nikakor ni zmogel sprijazniti s stanjem v družini. S tem, da bodo ostali brez sredstev za osnovno preživetje. Pričel je postajati nestrpen. Zmerjal je ženo, jezen je na otroka, ki mu zaseda računalnik za šolske obveznosti na daljavo. Živcira ga jok dojenčka. In nestrpnost je prešla v dnevno nasilje. Družina nima hrane, hči ne zmore več dojiti otroka, nima sredstev za adaptirano mleko, pleničke. Stanje je nevzdržno. Prosim, pomagajte ji. Sama se vam ne upa oglasiti, da ne bi bila deležna še večjega nasilja.

 

#Po nama so padali udarci

V času razglašene epidemije in ukrepov "ostani doma" me je mož, ki je že pred tem postajal nasilen do mene in moje hčere, zaklenil v kopalnico. Zaprti sva bili skupaj s šestletno hčerko, seveda pomanjkljivo oblečeni - v trenirki, saj sva bili doma. Nisva imeli dostopa do hrane, šolskih potrebščin, oblačil, postelje. Celo obiskoval naju je v "kletki" in po nama so padali tudi udarci. Končno sva lahko zamenjali prostor, pod enakimi pogoji. In ko sem morala na toaleto, je prišel za menoj. Padale so zmerljivke, grabil me je za vrat, porinil v steno ... Končno sva se uspeli osvoboditi. In tekli na policijo. Odpeljali so naju. Na varno. Pri njih je ostala le kazenska ovadba. Odločba o prepovedi približevanja. Toda v hiši so ostala oblačila, higienski pripomočki, učbeniki moje hčere. V hladilniku in položnicah je ostala cela moja plača in minus na računu, vsi moji dokumenti. V tej varni hiši sem brez vsega. Po enajstih letih dela in vlaganja v skupen dom. Z deklico, ki očeta noče več videti. Ki se ves dan skriva v mojem naročju, ki potrebuje tolažbo, mir, ljubezen. In pravkar izvem, da izredne razmere pomenijo tudi konec moje redne zaposlitve. Zdravi sva. Vsaj to. Toda - ko pokličem na pristojni CSD - pravijo: Niste opravičeni do "socialne". Vem, nisem edina, zato želim deliti svojo izkušnjo.

 

Pomagajmo družinam v stiski

So se vas izpovedi dotaknile, vas ganile? Lahko naredite nekaj dobrega za te družine, obupane starše in nesrečne otroke. LAHKO JIM POMAGATE! Prispevate lahko že s poslanim SMS z besedo VERIGA (donirali boste 1 euro) ali VERIGA5 (za donacijo 5 evrov) na številko 1919. Tisti, ki zmorete in bi radi prispevali več, naredite to, nakažite sredstva Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, kjer bodo poskrbeli, da denar pride v roke tistih, ki ga RES potrebujejo. Pomagate lahko tudi tako, da zgodbe delite naprej, da se bodo dotaknile čim več tistih, ki lahko prispevajo za družine v stiski.

 

Večkrat smo že dokazali, da znamo stopiti skupaj, da lahko skupaj omogočimo lepše življenje mnogim. Tudi tokrat lahko, saj #skupajzmoremo marsikaj. Iz srca hvala!

 

Podatki za bančno nakazilo:

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE LJUBLJANA MOSTE POLJE

PROLETARSKA CESTA 1, 1000 LJUBLJANA

IBAN: SI56 3300 0000 1303 865

BIC: HAABSI22

KODA: CHAR

NAMEN: HUMANITARNA POMOČ DRUŽINAM

SKLIC: SI00 650-650

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
8
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
7
Nasveti mame: Kako pomagati perfekcionisti...
Če imate doma preveč natančnega malčka, mamiva predlaga, da v otrokovo in družinsko rutino uvedete nekaj "napak" s pri...
4
Kako visok bo vaš otrok, ko odraste?
Vas zanima, komu bo po višini bolj podoben vaš otrok: visokemu očetu ali malce manjši mamici? Preveriti to enostavno for...
4



Prazniki na delovni dan v letu 2024
V letu 2023 je kar 11 praznikov padlo na delovni dan. Kaj pa nas čaka v 2024? Koliko praznikov bo prineslo dela prost da...
NAGRAJENCI nagradne igre HiPP SPOMIN
Izredno priljubljena tradicionalna nagradna igra HIPP SPOMIN, ki je potekala na Ringaraja.net, je uspešno zaključena. Po...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?