|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Temelj zdravja se začne v otroštvu

P.R., 23.11.2023
Otroški svet je napolnjen s čudeži in raziskovanjem. Dovolj vitaminov pa je tisto, kar je ključno za spodbujanje rasti, vzdrževanje zdravih kosti ter kognitivnih funkcij, da lahko otroci učenje in izzive kar najlažje obvladujejo ter ostanejo zdravi.

image
/11


Opazovanje otroka, kako raziskuje svet okoli sebe, je za starše neprecenljivo doživetje. Toda za temi vsakodnevnimi čudesi se skrivajo tudi skrbi, saj se kaj kmalu soočimo tudi s prvimi izzivi z zdravjem. Smrkav nosek, kašljanje, kihanje, vnetje oči in cel spisek otroških bolezni je nekaj, čemur se le težko izognemo, lahko pa naredimo veliko, da te težave ublažimo in otroku pomagamo, da razvije čim bolj trden imunski sistem.

Otrokov imunski sistem je tisti skriti varuh, ki nujno potrebuje malce pomoči, da ostane krepak in močan, starši in skrbniki otrok pa smo tisti, ki smo odgovorni za zagotavljanje najboljših pogojev za razvoj otrokovega imunskega sistema.

Imunski sistem otrok ima ključno vlogo pri zaščiti telesa pred škodljivimi tujki, kot so bakterije, virusi in drugi povzročitelji bolezni. Ker se otroci še razvijajo, so še posebej občutljivi na okužbe. Zto je nujno, da jim zagotovimo pravočasno in ustrezno podporo za krepitev njihovega imunskega sistema.

 

Pomen dobrega imunskega sistema za otroke

Dobro razvit imunski sistem pomaga telesu prepoznati in se spopasti z okužbami ter zmanjšuje resnost in trajanje bolezni. Deluje tudi kot pregrada, ki preprečuje razvoj določenih okužb. To pomeni manj dni slabega počutja, manj izostankov v vrtcu ali šoli ter manjše tveganje za zaplete pri okužbah.

Pravilno delujoč imunski sistem je ključen celo za pravilno rast in razvoj, saj omogoča telesu učinkovito absorpcijo hranil iz hrane, kar spodbuja celotno zdravje in vitalnost tudi v odraslosti.

 

Otroci potrebujejo več vitaminov kot odrasli …

Če so nekoč mislili, da odrasli, ki so večji, potrebujejo več hranil, je danes jasno, da ni tako. Otroci se intenzivno razvijajo, saj rastejo, njihov imunski sistem in možgani pa so v fazi izoblikovanja, zato že samo možgani pokurijo 2-krat več energije in hranil kot odrasli.

 

Mama, tega nočem!

 

malinca

 

Zagotovo vsak starš želi svojemu otroku najboljše, a ob zdravi in pestri hrani, polni vitaminov in mineralov, pogosto zasliši stavek: »Mama tega nočem!«

Otroška prehrana bi morala vključevati obilo sadja in zelenjave, ki je bogata z vitamini, minerali in antioksidanti. Ker pa starši zgornji stavek poznamo bolje kot bi si želeli, pa skušamo najti tudi druge načine, kako v otrokov vsakdan vključiti najbolj pomembne vitamine, da bi omogočili zdrav razvoj imunskega sistema, zdravo rast in preprečili vsakršno obolenje, ki se ga da preprečiti.

 

Multivitamini za otroke 

Eden od načinov, da otroku zagotovimo najširši spekter hranil, so multivitamini za otroke …

Pri izbiri multivitaminov za otroke je pomembno zagotoviti, da vsebujejo ključne vitamine, kot so D3 za zdrave kosti in imunski sistem, vitamine B, ki nujno vključujejo B9 oz. folat in B12 za zdravje možganov in krvi ter vitamine A, C in E, ki poleg skrbi za imunski sistem in razvoj skrbijo tudi za zdravje oči, kože in sluznic.

Od tega, koliko primernih vitaminov zaužijemo v otroštvu, je odvisno to, kako se bo razvilo naše telo in kako odporno proti boleznim bo vse življenje. In ne, vsekakor ni nujno, da otroci jemljejo multivitamine, lahko pa so res dobra popotnica za čim bolj zdravo in s tem kakovostno življenje naših otrok.

 

Ni vseeno, kakšne multivitamine izberemo …

 

malinca

 

Za vse, ki za svojega otroka zahtevajo najvišjo kakovost in visok standard varnosti, so v Malinci razvili linijo Malinca Kids z Multivitamine za otroke, ki so zasnovani z mislijo na starše in njihove malčke.

Gre za mešanico, ki je popolnoma prilagojena otroškemu organizmu in slovenskim standardom ter željam mamic in očkov.

Multivitamini za otroke iz Malince vsebujejo 10 ključnih vitaminov (D3, B1, B3, B6, B7, B9, B12, A, E, C) v aktivni obliki in mineral cink, ki je prav tako ključen za zdrav imunski sistem.

Še bolj pomembna informacija, ki razveseli številne starše pa je, da Multivitamini za otroke, čeprav so v obliki slastnih bonbonov, ne vključujejo sladkorja, umetnih barvil in arom.

So tudi naravno brez laktoze in brez glutena ter izvirajo iz veganskih virov, kar pomeni, da ne vsebujejo živalske želatine, ampak sadni pektin, ki daje bonbonom v obliki maline strukturo, naravne arome pomaranče in jagode pa odličen sadni okus, ki ga otroci obožujejo.

Multivitamini so izdelani v Sloveniji in imajo certifikate po standardih GMP in ISO 22000, kar zagotavlja 100 % sledljivost in varnost uporabe. Primerni so za otroke od 3. do 14. leta starosti, oziroma od trenutka ko zna otrok samostojno prežvečiti gumi bonbone.

Multivitamini za otroke so torej lahko odlična rešitev, ki otroku zagotovi pomembna hranila na okusen in enostaven način.

Za zdrav vsakdan in trden imunski sistem svojega otroka si lahko Malincine Multivitamine za otroke zagotovite na povezavi TUKAJ.  

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
13
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
11
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
7
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
7



Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?