|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Težave s spanjem v nosečnosti: kako si pomagati

Helena Mlakar, 28.12.2023
Se tudi vam vse pogosteje dogaja, da se zbujate vso noč in ne veste več, kaj je narobe? Ne najdete pravega položaja za spanje, vas tišči na stranišče, peče zgaga?

image
Najboljši recept za spanje v nosečnosti: udoben položaj. (Freepik.com)
/11


Težave s spanjem se najpogosteje pojavljajo v prvih mesecih in pa proti koncu nosečnosti. V prvih mesecih je to pogosto uriniranje ter slabost, proti koncu nosečnosti je teh tegob še več.


Najpomembnejše je, da najdete udoben položaj. Če vas peče zgaga ali vam je slabo, potem si nekoliko dvignite vzglavje.


Posteljo obogatite z dodatnimi vzglavniki. Zelo udoben je položaj spanja na boku, med noge pa potisnite dodaten vzglavnik.

 

PREBERITE TUDI: Zatekanje nog v nosečnosti

 

Da boste bolje spali, vam lahko pomaga tudi vadba za nosečnice, plavanje, dolgi sprehodi v naravo. Tako boste bolj utrujeni in lažje boste spali.


Če imate ponoči težave s pogostim uriniranjem, potem ne pijte eno uro pred spanjem, pijte pa zelo pogosto tekom dneva. Tekočine vam ne sme primanjkovati!


Pomaga tudi, da večerjate lahek obrok in ne jeste dve uri pred spanjem. Tako vas ne bo tiščalo v želodcu še zaradi hrane in spanec bo lažji.


Če vas muči sindrom utrujenih nog ali krči, si lahko pomagate z nežno masažo, zelo pomembno pa je tudi, da uživate hrano, ki je bogata z magnezijem. V lekarni lahko kupite tudi magnezijeve tablete. Te bodo preprečile sindrom utrujenih nog, pregnale krče in blažile pekočo zgago.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To se zgodi v možganih nosečnice in mamice
Kadar so nosečnice in mamice po porodu pozabljive, zmedene in občutljive, radi rečemo, da jih dajejo hormoni, ponekod ce...
7
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
6
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
4
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
4



Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
9 znakov, ki razkrivajo spol otroka
Nekateri si ne želijo izvedeti, kakšnega spola je otrok v trebuščku, kljub temu je v vsakemu malce radovednosti, da bi š...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?