|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

To velja za decembrske otroke

Uredništvo Ringaraja.net, 6.12.2023
Vas je decembra osrečilo malo bitje ali pa vas še bo in je to po novem vaš najsrečnejši mesec v letu? Potem si preberite šest zanimivih dejstev, ki naj bi vejala za otroke, rojene decembra ter njihove najbolj izrazite značajske lastnosti.

image
Decembrčki so zelo prijazni otroci. (Freepik.com)
/11


1. December je mesec, ko se rodi manj otrok

Po statističnih podatkih je v tem mesecu rojenih najmanj otrok. Obstaja veliko možnosti, da se bo otrok v tem mesecu rodil ravno na katerega od praznikov, vsekakor pa je dejstvo, da boste otrokov rojstni dan praznovali v najbolj čarobnem mesecu, ko je večina še posebej dobre volje, veselo razpoložena in srečnejša, kot ostale mesece v letu.

 

PREBERITE TUDI: Izračun vibracije otrokovega imena po numerologiji


2. Zgodaj vstajajo, pa tudi zgodaj gredo spat

Italijanski in španski študentje so odkrili, da so osebe rojene v decembru jutranji tipi, za razliko od tistih, ki so rojeni poleti. To pomeni, da lahko, če boste imeli »decembrčka«, pričakujete zgodnje vstajanje. Nekatere druge raziskave so pokazale še, da pozimi rojeni otroci hodijo spat prej, kar pa tudi ni presenetljivo, glede na prej navedeno dejstvo.

 

3. Velika možnost je, da bo fantek levičar

Psihologi iz univerze na Dunaju so ugotovili, da imajo fantki, rojeni v mesecih od septembra do februarja večje možnosti, da bodo levičarji.

  

4. Dolga življenjska doba

Vsak starš si želi, da bi njegov otrok dolgo živel, vendar podatki kažejo, da imajo ljudje, rojeni v decembru za to več možnosti. Nemška raziskava, objavljena v reviji Journal of Aging Research, govori o tem, da imajo otroci, rojeni decembra »veliko večjo možnost, da bodo živeli do 105. leta starosti, v primerjavi z otroci, rojenimi junija.«

  

5. Manj so razdražljivi

V eni od evropskih raziskav, ki je preučevala 366 študentov in njihovih značajskih lastnosti so ugotovili, da so osebe, rojene poleti običajno muhaste, »zimski« otroci pa manj razdražljivi. Zanimivo je tudi, da osebe rojene decembra manj preklinjajo. 

 

6. Odlični športniki

Po naravi so otroci, rojeni v tem mesecu dobri, celo odlični športniki, pravi raziskava, objavljena v časopisu The International Journal of Sports Medicine. Razlog za to naj bi bila večja izpostavljenost vitaminu D v nosečnosti (več poletnih mesecev v času nosečnosti).

 

PREBERITE TUDI: Imate enako radi vse svoje otroke?


Še nekaj značajskih lastnosti decembrčkov

Decembrskim otrokom vlada Jupiter, ki pozitivno vpliva na njihov značaj. Med pozitivnimi lastnostmi, ki so značilne zanje so:

- Prijaznost – vedno poskušajo pomagati drugim na kakršen koli način.

- So rojeni učitelji, ki radi delijo svoje znanje in modrost.

- Velika iskrenost in poštenost – vedno poskušajo iskati resnico in so vedno odkriti do drugih.

- So zelo aktivni in imajo veliko energije.

- Radi berejo, se učijo in so zelo modre osebe, zato so pogosto tudi zelo uspešni v življenju. So zelo predani svojemu delu in osredotočeni na dosego ciljev.

- Organiziranost in dobre vodstvene sposobnosti – izjemno dobro se znajdejo v zapletenih in kompleksnih primerih ter zlahka obvladajo različne situacije.

- Običajno imajo veliko sreče, tako v osebnem življenju kot poslovno.

- So zelo poduhovljeni in skozi vse svoje življenje sledijo svoji duhovni filozofiji.

- Decembra rojeni ljudje so dostojanstvene osebe, ki spoštujejo druge.

- So močni in odločni ljudje, ki se dobro znajdejo v vsaki situaciji.

- Praktičnost – trdno stojijo na tleh, ne sanjajo v oblakih, ampak sprejemajo resničnost takšna kot je, z vsemi lepimi in grdimi stvarmi, ki jih ta prinaša.

- Radodarnost – če ste njihovi prijatelji, vas bodo znali prijetno presenetiti s pozornostjo in darili, zato se boste ob njih vedno dobro počutili.

  

VIR: Novosti.rs, Zastarse.si


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
8
Ajurvedska pomoč pri ušesnem maslu
Kako se lotiti otrokovega ušesnega masla po ajurvedi, da bomo preprečili ušesno zamašitev in nadaljnje zdravstvene zaple...
6
Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
5
Kako veste, da je dojenček visoko občutljiv?
Če je dojenček visoko občutljiv, je njegov živčni sistem veliko hitreje hiperstimuliran in razdražen, zato pogosteje jok...
4



Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?