|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Uporaba koloidnega srebra pri otrocih

Helena Primic, 1.9.2018
Ste tudi vi že veliko slišali o pozitivnih učinkih koloidnega srebra, toda niste prepričani, ali je varno za uporabo tudi pri otrocih? Odgovor boste našli v članku!

image
Koloidno srebro ob pravilni uporabi lahko nadomesti antibiotik.
/11


Je koloidno srebro zares varno za uporabo? Tudi pri otrocih in dojenčkih? Z otrokovim zdravjem pa res ne smemo eksperimentirati in se igrati, je skeptičnih veliko staršev, ki pri bolezni otrok raje posegajo po farmacevtskih sintetičnih izdelkih.

Pa vendar obstaja vse več staršev, ki koloidno srebro redno uporabljajo pri zdravljenju in preventivnih ukrepih za krepitev otrokovega zdravja.


Že od 3. meseca naprej

Med njimi je tudi Sergej Mijatović, ki koloidno srebro uporablja že več kot dvajset let, sam pa ga tudi izdeluje, tako da zares dobro ve, katere so prednosti in morebitne nevarnosti te snovi.

"Osebno v uporabi koloidnega srebra nisem prepoznal in še vedno ne vidim nobene grožnje za zdravje svojih otrok, saj sem ga pred tem sam uporabljal in testiral že deset let. Seveda mora biti uporaba racionalna in ustrezna. Z uporabo koloidnega srebra sem pri svojima otrokoma, ki sta sedaj stara sedem in deset let, začel pri tretjem mesecu starosti. Do danes še noben od njiju ni zaužil nobenega sintetičnega antibiotika," nam je zaupal Mijatović, ki sicer poudarja, da njegova dognanja o koloidnem srebru temeljijo na osebni izkušnji in torej niso znanstveno podprta. 

"Kolikor je meni znano, doslej ni bila narejena še nobena znanstvena raziskava, ki bi potrdila, da je uporaba koloidnega srebra pri otrocih zares varna," starše vendarle opozarja sogovornik, ki je pri svojih otrocih s koloidnim srebrom uspešno pozdravil vsa bolezenska stanja, ki bi sicer potrebovala antibiotično kuro. 

 

Pravilna uporaba in čistost

"Moje osebne izkušnje so pokazale, da je uporaba koloidnega srebra pri otrocih varna tako pri oralnem uživanju kot pri zunanji uporabi. Pomembno je, da je količina zaužitega koloidnega srebra in pogostost uporabe prilagojena telesni teži otroka in njegovi starosti," opozarja Mijatović in staršem svetuje, da so pri uporabi koloidnega srebra pri otrocih posebej pozorni na te dejavnike: 


1) Da je koloidno srebro zares izdelano iz čistih sestavin.

2) Da ga ne mešamo s solmi (na primer s fiziološko raztopino).

3) Da ga zares doziramo po navodilih oziroma ga otroku ne dajemo "na svojo roko".

4) Da otroku pri dolgotrajnejši uporabi koloidnega srebra vzporedno dajemo tudi probiotike.

5) Da otrok v času uporabe koloidnega srebra pije večje količine vode kot običajno (glede na telesno težo).

6) Da pred uporabo kolidnega srebra preverimo, ali ima otrok morda preobčutljivost na srebro, ki pa se sicer pojavlja zelo redko, najpogosteje pri ljudeh, ki imajo že kakšne druge alergije. To storimo tako, da z vatko, natopljeno v koloidno srebro, večkrat podrgnemo po hrbtišču otrokove dlani, počakamo do pet minut in v tem času opazujemo, ali je na mestu drgnenja nastala reakcija. Močna rdečica, srbečica ali celo otekanje nakazuje na preobčutljivost na srebro. V tem primeru se uporaba koloidnega srebra odsvetuje.

 

Od vnetja ušes do podančic

Katere so torej tiste zdravstvene težave otrok, pri katerih se je koloidno srebro pokazalo kot zelo dober pomočnik in naravno zdravilo? Izkušnje Mijatovića kažejo, da je koloidno srebro učinkovito in varno pri naslednjih zdravstvenih težavah otrok:

  • Težave z respiratornimi organi (pljuča, nos in grlo): vdihovanje koloidnega srebra s pomočjo kompresorskega inhalatorja dva do trikrat na dan.
  • Vnetje ušes: Mešanico koloidnega srebra in soka navadnega netreska (lat. Sempervivum tectorum) ogrejete na telesno temperaturo in jo otroku trikrat na dan nakapljate v ušesni kanal za pet do deset minut. Nato ušesni kanal obvezno dobro osušite, da preprečite dodatne zaplete! Ob tem lahko otrok koloidno srebro uživa tudi oralno.
  • Vneto grlo: s pršilko večkrat na dan popršite koloidno srebro v grlo, otrok pa ga lahko hkrati tudi oralno uživa.
  • Odrgnine, manjše rane, piki in ugrizi žuželk: če je potrebno, rano z večjo količino koloidnega srebra izperite, nato pa rano za par ur prelepite z zložencem ali obližem, ki ste ga prej natopili s koloidnim srebrom. Nato rano pustite odkrito, da se na zraku posuši. Po potrebi postopek večkrat ponovite. 
  • Bradavice: Vse dokler bradavica ne izgine, vsako noč bradavico prelepite z obližem, natopljenim s koloidnim srebrom. 
  • Podančice: Otrok naj koloidno srebro uživa oralno, s koloidnim srebrom pa tudi brišite in čistite anus ter območje okrog njega. Koloidno srebro lahko otroku tudi injicirate skozi danko v debelo črevo. Koloidno srebro lahko uporabite tudi za razkuževanje rok in umivanjem pod nohti, za razkuževanje predmetov pa koloidno srebro zmešajte z eteričnimi olj čajevca in sivke. 
  • Akutna zdavstvena stanja (vročina, gripa ...): Otrok lahko čez dan oralno uživa koloidno srebro tudi vsako uro, medtem ko ga ponoči pustite spati in počivati. Ko se otroku stanje nekoliko izboljša, naj koloidno srebro oralno uživa od tri do petkrat na dan.
  • Preventiva: Oralno uživanje koloidnega srebra enkrat do dvakrat na dan.

 

"Pri zdravstvenih težavah otrok z bivšo ženo ne uporabljava le koloidnega srebra, temveč zdravljenje dopolnjujeva tudi z zeliščnimi čaji, medom in drugimi naravnimi pomočniki. Poleg tega pa med potekom bolezni zavestno ukinjava uživanje rafiniranega sladkorja," nam je zaupal sogovornik.

Ko je otrok bolan, je seveda lažje mu dati le eno tableto in je za kratek čas vse ok, toda bolezen se pogosto ponovi, saj nismo odpravili vzroka. Po drugi strani pa naravno zdravljenje, pri katerem si lahko starši pomagamo tudi s koloidnim srebrom, zahteva več časa in stareševske angažiranosti, predvsem pa informiranosti in odgovornosti. Toda, če se s takšnim pristopom lahko izognemo antibiotikom in drugim zdravilom z nezaželenimi stranskimi učinki, se ta težja pot zagotovo splača. 

 

Opozorilo: Te informacije so namenjene samo informiranju in so del osebne izkušnje Sergeja Mijatovića. Mijatović jih ne priporoča za ugotavljanje ali zdravljenje bolezni, prav tako pa nikomur ne svetuje, da bi tradicionalno zdravniško oskrbo zamenjal s katerim koli izdelkom.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nisem še pripravljena na odraščanje svojeg...
Bo vsak rojstni dan vedno tako grenak? Nisem pripravljena, da moj otrok odraste.
19
Ali tudi vaš otrok govori v tretji osebi?
"Mami, Mojca je lačna." "Očka, Tine bi rad gledal risanko." Vam je poznano? Faza, v kateri otroci govorijo o sebi v ...
9
Starši smo pri igri na prostem preveč zašč...
Z igro na prostem otroci pridobivajo neprecenljive izkušnje za življenje in modrice so del tega učenja. Starši moramo po...
9
Kaj reči otroku namesto PAZI in PREVIDNO?
Preverite izjave, s katerimi boste krepili razvoj otrokove pozornosti in sposobnosti reševanja težav. Namesto, da ga ves...
8



Udarec v glavo: kako resna poškodba je?
Ko se otrok udari v glavo, je zanj in tudi za starše lahko to precej neprijetna izkušnja, ampak brez skrbi - pogosto vse...
Škrlatinka: Otrok jo lahko preboleva večkrat
Škrlatinka je nalezljiva bolezen, za katero zbolijo največkrat otroci. Za razliko od drugih otroških bolezni, pa lahko z...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?