|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ustvarjalni natečaj Zakuhajmo zdrave zgodbe

Uredništvo Ringaraja.net, 18.5.2019
Vrtci, šole in druge oblike organiziranega varstva otrok, prijavite se lahko do 31. maja 2019!

image
Letošnja rdeča nit ustvarjalnega natečaja so zgodbe.
/11


Tudi letos je portal za zdravo prehrano otrok Zdrava juhica pripravil ustvarjalni natečaj za vrtce in šole ter skupine otrok drugih organiziranih oblik varstva otrok.

Na natečaj z naslovom Zakuhajmo zdrave zgodbe lahko otroke prijavite vse do petka, 31. maja 2019.

 

Zgodbe o dobri in zdravi hrani

"Letošnja rdeča nit ustvarjalnega natečaja so zgodbe. Zato, dragi otroci, napišite, narišite, odigrajte, zakuhajte ali po svoje ustvarite zgodbo, ki govori o dobri hrani, o sadju in zelenjavi ter pridelkih, ali je kako drugače povezana s hrano.

Iščemo zgodbe, ki spodbudijo k razmisleku, ki morda navdušijo kakšnega malega junaka h kuhanju zdrave juhice ali pa odženejo strah pred zelenjavo. V zgodbo lahko po navdihu vključite tudi vrednote medsebojnega povezovanja in sodelovanja, skrb za zemljo in okolje ter dobre odnose," otroke spodbuja idejna vodja natečaja Irena Tomažin.  

Otroci lahko torej ustvarijo različne izdelke, ki so povezani s tematiko zdrave prehrane - lahko so to pesmi, zgodbe, ilustracije, recepti, fotografije, lutke ali katerekoli druge ideje in unikatne stvaritve ali uprizoritve.

Izdelke otrok do petka, 31. maja 2019, pošljite na naslov Zdrava juhica, Zavod Kalejdoskop, Milčinskega 11, 1000 Ljubljana, ali po elektronski pošti na e-naslov zdravajuhica@zavod-kalejdoskop.si. Če vaš izdelek ni primeren za pošiljanje po navadni pošti, organizator zagotavlja, da se lahko dogovorite glede načina prevzema, vendar pri tem opozarjajo, da izdelke vračajo le ob predhodnem dogovoru.

Da bodo otroci lažje pisali in risali zgodbe, jim preberite Zgodbo o kameni juhi ali pišite na e-naslov zdravajuhica@zavod-kalejdoskop.si, da vam pošljejo črno-belo ilustracijo Gorazda Vahna, ki jo lahko otroci pobarvajo.

 

Okusne in praktične nagrade za vse sodelujoče skupine otrok

Organizatorji obljubljajo, da se bodo potrudili, da bo prav vsaka skupinica otrok, ki bo prispevala svoje navdušenje in ustvarjalnost ter pripravila svoj izdelek za natečaj, prejela v zahvalo kakšno lepo pozornost.

Najbolj otroško domiselnim izdelkom pa bo strokovna komisija podelila naslednje nagrade:

  • 2x pravljična kuharska ustvarjalnica Zdrava juhica, 
  • 1x profesionalna ilustracija nagrajene zgodbe, ki jo bo narisal ilustrator Gorazd Vahen,  
  • 10x didaktična družabna igra Lestve & lizike,
  • 10x igralne kartice Zdrava juhica za pripovedovanje zgodb in igro spomin,
  • 2x HAPE leseni igralni set za pripravo slastne juhice ali zdrave solate
  • in še nekaj slastnih presenečenj za otroke.

Nagrajeni pa bodo tudi najbolj skrbni vzgojitelji in učitelji, ki bodo prejeli tri izvode knjige Dialog s starši, ki jo Tomažinova toplo priporočamo vsem pedagoškim in vodstvenim delavcem, pa tudi staršem.

 

Več informacij o natečaju Zakuhajmo zdrave zgodbe najdete na tej povezavi.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
10
Sevanje mobilnih telefonov in wifija je šk...
Ste kdaj razmišljali, kakšen je vpliv sevanja mobilnih telefonov na otroške možgane? Pa bi morali, saj je obstajajo štev...
7
Socialna kognicija ali socialna inteligenca
„Socialna kognicija“ pomeni zmožnost razumevanja misli, želja, namer in čustev v sebi in v drugih. Otroci začnejo razvij...
6
"Otrokov dolgčas predstavlja tretjino ...
Psihologi trdijo, da je dolgčas največji vir vseh težav tudi pri odraslih, še posebej pa pri otrocih.
5



DR RAJOVIĆ: Kako otrokom postavim meje
Kaj je danes naloga staršev in učiteljev, kako se otrokom postavljajo meje in kako naj poskrbimo za ravnovesje med časom...
Zakaj so možje učiteljic najsrečnejši ljud...
Učitelj/-ica v družini deluje podobno kot v razredu. Vedno daje vse od sebe. Vedno se bo poskušal/-a pravilno odločiti. ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?