|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

VIDEO: Zakaj je pomembno spremljati otrokove brce?

M. T., 20.2.2024
Brce v trebuščku so dokaza, da se dete dobro razvija, je aktivno in da nosečnost poteka tako kot je treba. Zato je med nosečnostjo pomembno, da brce vsak dan vestno spremljamo in štejemo. Kako? Preverite v prispevku.

/11


V tretjem trimesečju je spremljanje in štetje otrokovih premikov oziroma brc v trebuhu prav tako pomembno kot zdrava prehrana. V tem obdobju morate čutiti redne in konstantne premike - v primeru, da kakšen dan opazite karkoli drugačnega, nenavadnega, boste tako lahko hitro vedeli in se posvetovali s svojim ginekologom, babico ali urgentno službo.


Kako štejemo premike oz. brce?

Izberite obdobje v dnevu, ko je vaše dete najbolj aktivno. Običajno je to po tem, ko ste nekaj pojedli. Ko ste prepričani, da je otrok v trebuščku zbujen, se usedite z nogami gor ali ulezite na bok in pričnite šteti premike. Obrati, dregljaji, zvijanje, vsako premikanje se šteje za "brco", kolcanje ne.

Zabeležite si, koliko časa potrebujete, da naštejete 10 premikov. To je vaša orientacija za ustrezno aktivnost vašega otroka. Brce si lahko beležite v svojem lastnem seznamčku ali na spletu poiščite kakšno aplikacijo, tabelico, ki vam delo poenostavi.


Kako dolgo traja brcanje?

Premikanje oziroma brcanje običajno traja 10 do 15 minut, lahko pa se zgodi, da bo otrok aktiven tudi do dveh ur. Torej, pravila ni. Debelejše nosečnice boste mogoče težje zaznale vse premike. Ne smemo pozabiti tudi na to, da občutek premikanja ne bo vedno enako močan. Ko se boste prebliževali koncu nosečnosti in bo imel otrok manj prostora, boste premike težje zaznavali, ker bodo manjši, nežnejši.

 

VIR: Pregnancyvideo.net

 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
16
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
6
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
5
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
4



VIDEO: Od spočetja do rojstva v slabih pet...
video
Od blizu si lahko ogledate osupljiv čudež spočetja in razvoja človeškega življenja v mamineM trebuhu. Zelo zanimivo!
Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?