|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Za varnost otrok na spletu starši slabo skrbijo

S. M., 28.1.2016
Si starši dovolj prizadevajo za varnost otrok na spletu? Raziskava kaže, da ne.

image
Kako skrbimo za varnost otrok na spletu?
/21


 

 

Grožnje na spletu naraščajo, starši pa zelo redko ukrepajo

Polovica (52 odstotkov) staršev je prepričanih, da število spletnih groženj, ki pretijo na njihove otroke, narašča. Grožnje vključujejo vse od spletnega nadlegovanja do neprimerne vsebine. Kljub temu se le 39 odstotkov staršev s svojimi otroki pogovori o potencialnih grožnjah, razkriva nova raziskava, ki sta jo izvedla Kaspersky Lab in B2B International.

 

Raziskava je pokazala, da petina staršev ne naredi ničesar za zaščito svojih otrok pred spletnimi grožnjami. Poleg tega je 22 odstotkov odraslih potrdilo, da so se njihovi otroci srečali s spletnimi grožnjami, vključno z ogledom neprimernih vsebin, s stiki z nevarnimi neznanci in s spletnim nadlegovanjem. 53 odstotkov staršev tudi skrbi, da bo splet na določen način vplival na zdravje ali dobrobit njihovih otrok.

 

Starševski nadzor uporablja malo staršev

Kljub tretjini staršev (31 odstotkov), ki meni, da nima nadzora nad tem, kaj njihovi otroci vidijo ali počnejo na spletu, si jih dve tretjini (61 odstotkov) ne prizadeva za pogovor s svojimi otroki o spletnih grožnjah. Starši, ki ukrepajo, pa počnejo stari, ki so povečini neuspešne. Denimo, 28 odstotkov staršev pregleduje otrokovo zgodovino iskanja, čeprav je takrat lahko večina škode že povzročene. Le četrtina staršev je namestila programsko opremo za starševski nadzor.

»Dandanes je za večino mladih dostop do spleta prek mobilnega telefona in računalnika, pogosto brez vednosti staršev, postal neločljiv del vsakdana. Naša raziskava kaže, da se veliko staršev počuti nemočnih pri nadzoru nad dogajanjem na teh napravah. Kljub temu obstajajo številni preprosti in pozitivni okrepi, ki jih starši lahko uporabijo za zaščito mladih. Pomembno je kombinirati praktične ukrepe, kot je namestitev programske opreme za starševski nadzor in ohranjanje nadzora nad računalniki, s pogovorom z otroki o potencialnih grožnjah ter načinu, kako se z njimi soočiti,« je povedal David Emm, glavni varnostni raziskovalec pri Kaspersky Labu.

 

Za več informacij o spletnih grožnjah, ki pretijo otrokom, in nasvete o tem, kako se pred njimi obvarovati, najdete na Kaspersky Labovem izobraževalnem portalu kids.kaspersky.com.

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
5
Dan šole
OŠ Savsko naselje, 3. a PB, Blanka Peršin
5
Vse vsebine za starše otrok z ADHD na enem...
Mame otrok z ADHD se dnevno spopadamo z izzivi vzgoje otroka z ADHD, ki so včasih izredno izčrpajoči. Preverite, kako la...
4
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
4



Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?