|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

DRUŽINA

Z AI ustvarili gole fotografije otrok

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 26.9.2023
image

V Španiji so se razširile fotografije mladoletnih deklet, ki jim je nekdo s pomočjo umetne inteligence odstranil oblačila. V Nemčiji pa z videom opozarjajo na nevarnosti deljenja fotografij naših otrok.

image

Naši otroci so ljubki fotomodeli, na njihove dosežke smo izjemno ponosni in čeprav bi želeli celemu svetu pokazati, kaj vse naš škratek zmore, se moramo zavedati, da ne sodi vse na splet. Z objavami otrok na svojem Facebook profilu bodite previdni.

image

Že preden postanemo starši, se bodoči starši po navadi "vržemo" na splet. Potem iščemo informacije o poporodnem obdobju, negi, prehrani in razvoju dojenčka. Splet pa je poln neresnic. Kako ločiti dobro spletno informacijo od potencialno škodljive?

image

Na spletni strani Logout.si, kjer lahko najdete številne koristne informacije o varni uporabi sodobne tehnologije, smo preverili starostna priporočila za uporabo mobilnega telefona za otroke do 11. leta starosti.

DRUŽINA

6 razlogov, zakaj ni dobro objavljati slike otrok

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 23.3.2022
image

Zavedati se moramo, da z vsako objavo razkrijemo del otrokove identitete in pustimo njihov digitalni odtis na svetu, s tem pa jih izpostavimo nevarnostim.

BLOGERJI

Naj izbrišem Facebook profil ali ne?

Avtor: Moderna babi | 15.6.2020
image

Za vsako pozitivno lastnost, ki jo lahko najdem pri Facebooku in ostalih družbenih omrežjih, lahko najdem tudi negativno. In tako še naprej ostajam razdvojena.

UČENJE IN IGRA

Brezplačne spletne vsebine za otroke

Avtor: Helena Primic | 17.3.2020
image

Založbi Mladinska knjiga in Rokus Klett sta odprli dostop do vseh interaktivnih gradiv, otroci si bodo lahko brezplačno ogledali najuspešnejše lutkovne predstave LGL in virtualno vstopili v številne svetovne muzeje ...

image

Starši večinoma ne poznamo niti vseh družbenih omrežij, sporočilnih aplikacij in video platform, kaj šele, da bi vedeli, kaj je to spletni grooming, ki je ena od oblik e-zlorabe. Smo res dovolj informirani, da znamo zaščititi svoje otroke?

image

Si starši dovolj prizadevajo za varnost otrok na spletu? Raziskava kaže, da ne.

DELO IN DRUŽINA

POZOR: Razsaja nov Facebook virus

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 20.2.2015
image

Tudi Facebook ni imun na viruse. Preverite, da boste vedeli, kako se izogniti pasti!

STRAN 1 OD 2

7 lastnosti marčevskih otrok
Otroci rojeni marca radi osrečujejo, letajo visoko in kot dojenčki velikokrat držijo mamice budne ponoči. 7 lastnosti, k...
Ta vikend bomo indijanska družina
Dodelite si indijanska imena, v knjigah in na spletu zberite čim več podatkov o ameriških staroselcih, postavite tipi in...