|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Na spletni strani Logout.si, kjer lahko najdete številne koristne informacije o varni uporabi sodobne tehnologije, smo preverili starostna priporočila za uporabo mobilnega telefona za otroke do 11. leta starosti.

image

Raziskave kažejo, da narašča število tistih, ki pridejo v stik s spletno pornografijo že pred enajstim letom, pri tem pa je lahko stik naključen med brskanjem po spletu ali pa namenski, ko najstniki namenoma iščejo te vsebine.

image

Kateri so tisti znaki, ki kažejo, da otrok preveč časa prečepi na telefonu, je odvisno od otroka, družine in našega odnosa z njim. In prav v odnosu z otrokom se skriva magičen odgovor, ki ga iščemo.

image

Od srede, 15. junija vse do 30. novembra 2022 bo mogoče vnovčiti tako imenovane digitalne bone '22 za nakup računalniške opreme. Digitalni bon prejmejo osnovnošolci zadnje triade, dijaki in študentje. Preverite, zakaj lahko vnovčite najnovejši bon.

ZDRAVJE IN NEGA

Miti o zdravju otroških oči

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 10.6.2018
image

Ali zares drži, da otrok ne sme sedeti preblizu televizorja, sicer mu to lahko okvari vid? In ali je korenje zares dobro za otroške oči? V članku preveri najpogostejše mite o zdravju otroških oči!

image

Starši večinoma ne poznamo niti vseh družbenih omrežij, sporočilnih aplikacij in video platform, kaj šele, da bi vedeli, kaj je to spletni grooming, ki je ena od oblik e-zlorabe. Smo res dovolj informirani, da znamo zaščititi svoje otroke?

image

Strokovnjaki ugotavljajo, da se pari, ki so se spoznali prek virtualnega sveta, veliko bolje razumejo. Njihove veze trajajo dlje. Zakaj je temu tako?

image

Britanski strokovnjaki menijo, da starši, ki dovolijo otrokom, da ves dan gledajo televizijo ali sedijo za računalnikom, zanemarjajo svoje otroke in se jim ne posvečajo dovolj.

VSE O VRTCIH

Elektronsko komuniciranje s starši

Avtor: Vrtec Manka Golarja, Gornja Radgona | 18.6.2012
image

V vrtcu Manka Golarja se zavedamo pomembnosti in vpliva dobrega sodelovanja in komuniciranja s starši, saj prispeva k ustreznemu dopolnjevanju družinske in institucionalne vzgoje. Starši se lahko v vrtec vključujejo in sodelujejo na različne načine.

VZGOJA IN RAZVOJ

Dajte otroku del vašega otroštva

Avtor: Helena Mlakar | 3.1.2012
image

Se še spominjate plezanja po drevesih, rabutanja sosedovih jabolk, obtolčenih kolen ter od trave zelenih hlač? Se še spominjate brezskrbne igre našega otroštva? In kakšno je otroštvo danes?

STRAN 1 OD 2

Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...