|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Brezplačne spletne vsebine za otroke

Helena Primic, 17.3.2020
Založbi Mladinska knjiga in Rokus Klett sta odprli dostop do vseh interaktivnih gradiv, otroci si bodo lahko brezplačno ogledali najuspešnejše lutkovne predstave LGL in virtualno vstopili v številne svetovne muzeje ...

image
Če so otroci že na spletu, naj vsaj gledajo kakovostno vsebino.
/11


V času domače karantene starši otrokom še toliko bolj ne bomo uspeli dosledno omejiti uporabe mobilnega telefona, tablice ali/in računalnika.

In če so že na spletu, naj vsaj gledajo kakovostne vsebine!

Preverili smo, katere storitve so se uspele prilagoditi trenutnim razmeram in kaj lahko "pametnega" ponudite otroku, ko bodo spletne vsebine najboljša rešitev za vso družino.

 

Najuspešnejše lutkovne predstave

Dvorane Lutkovnega gledališča Ljubljana (LGL) bodo v času domače karantene seveda prazne, zato so se v LGL odločili, da bodo nekaj svojih najuspešnejših predstav pokazali preko spleta.

Prvi med njimi sta predstava za najstnike in njihove starše Vihar v glavi ter predstava za otroke Ti loviš!., do katerih lahko dostopate na tej povezavi.

Seznam predstav, ki si jih bodo otroci lahko ogledali preko spleta, bodo v LGL v naslednjih dneh in tednih dopolnjevali, zato jim sledite na njihovi spletni strani Lgl.si ali preko družabnih omrežij.

"Verjamemo, da bomo s tem marsikomu polepšali dan in ga zadržali doma," so sporočili iz LGL.

 

PREBERITE TUDI: Pomen lutke za otrokov razvoj

 

Interaktivna gradiva Ucimte.com in Ucimse.com za vse učence

Tudi v Mladinski knjigi se zavedajo izzivov, ki so pred starši v naslednjih 14 dneh, zato so v teh izjemnih okoliščinah odprli dostop do vseh interaktivnih gradiv njihove založbe.

Od ponedeljka, 16. marca 2020, naprej bodo tako imeli vsi učenci dostop do interaktivnih gradiv na portalu Ucimte.com. Za uporabo za zdaj ne bo potrebna registracija, s pomočjo teh gradiv pa se bodo učenci lahko učili z interaktivnimi samostojnimi delovnimi zvezki, ki imajo že sprogramirane rešitve nalog.

Vsem učencem je omogočen tudi brezplačen dostop do interaktivnih nalog na Ucimse.com, s pomočjo katerih bodo lahko utrjevali svoja znanja in koristno preživljali čas v domači karanteni.

Enako so se odločili tudi v Založbi Rokus Klett, ki vsem učiteljem/profesorjem in učencem/dijakom že od 13. marca 2020 dalje omogoča brezplačen celodnevni dostop do vseh njihovih elektronskih in interaktivnih gradiv (učbenikov, delovnih zvezkov, samostojnih delovnih zvezkov in vadnic), ne glede na to, gradivo katere založbe uporabljajo v šoli.

 

PREBERITE TUDI: BLOG - Kako vzgajati bodočega umetnika?

 

Virtualni ogled muzejev in brezplačne glasbene vsebine

Zakaj se ne bi v času domače karantene virtualno odpravili v muzej? Google Arts & Culture je naredil seznam več kot 500 muzejev in galerij, med katerimi so tudi nekatere največje, ki omogočajo takšen ogled s kavča.

Kolekcija Google Arts & Culture’s vsebuje tudi muzej British Museum v Londonu, muzej Van Gogh Museum v Amsterdamu, muzej Musée d’Orsay v Parizu, muzej Pergamon Museum v Berlinu, dva muzeja v Amsterdamu (Rijksmuseum in Van Gogh Museum), galerija Uffizi Gallery v Firencah, muzej National Museum of Anthropology v Mexico City in znameniti Guggenheim v New Yorku.

Ljubitelji dobre glasbe bodo veseli tudi spletnih vsebin opere Metropolitan Opera v New Yorku, ki bo od 6. do 22. marca 2020 ob 19.30 brezplačno ponudila svoje glasbene vsebine. 

 

PREBERITE TUDI: Gledanje televizije ni vedno škodljivo

 

Operaterji razširili dostop do otroških televizijskih vsebin 

Telekom Slovenije je svojim uporabnikom za mesec dni brezplačno nadgradil vse televizijske programske sheme z otroškimi, dokumentarnimi, poljudnoznanstvenimi, filmskimi in športnimi vsebinami v slovenskem jeziku.

Brezplačen dostop je tako omogočen do kanalov Nickelodeon, Jim Jam, Minimax in aplikacije Da Vinci Learning, katerih vsebine so namenjene otrokom od 6. do 12. leta.

Dodatne programe bo do 4. maja 2020 odklenil tudi Telemach. Brezplačno bo na voljo storitev Video klub, kjer bodo na voljo vsi katalogi in programi, za katere je podjetje lahko pridobilo soglasje za odklepanje.

Družba T-2 bo vsem naročnikom za nedoločen čas brezplačno ponudila celotno programske sheme XL HD, Voyo in Grand Slam X, v A1 pa so za STA pojasnili, da bodo do konca aprila brezplačno ponujali programsko shemo L.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
33
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
23
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
11
VIDEO: Kako otroka naučiti zavezati čevlje?
A znate pokazati otroku, kako se zaveže pentljo na vezalkah? A je vaš način vezanja čevljev res najbolj enostaven? Pogle...
5



DR RAJOVIĆ: Kako otrokom postavim meje
Kaj je danes naloga staršev in učiteljev, kako se otrokom postavljajo meje in kako naj poskrbimo za ravnovesje med časom...
3 preprosti "čarovniški" triki za ...
Ta vikend se z otroki poigrajte s papirjem, svinčnikom in matematiko ter malce čarajte.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?