|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

ODNOSI V DRUŽINI

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?

Avtor: Janja Frelih Gorjanc, univ. dipl. psih., spec. ZDT, Inštitut Krog | 20.1.2024
image

S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s starimi starši je pomemben v življenju mlade družine in življenju otrok (vnukov), katerega meje pa je vseeno treba določiti. Kako?

VZGOJA IN RAZVOJ

Odraščanje ob babici in dedku za vnuke zelo pomembno

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 26.10.2023
image

Če so stari starši prisotni pri odraščanju vnukov, ti odrastejo v pametnejše in bolj ljubeče osebe, so pokazale študije.

BLOGERJI

BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...

Avtor: Helena Primic, urednica Ringaraja.net | 3.5.2022
image

S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zadovoljen, presliši svoje občutke in čisto malo "posodi" svoje telo. Kakšno grozljivo sporočilo!

BABICE IN DEDKI

Stari starši, ki pazijo otroke, živijo dlje

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 20.12.2021
image

Znanost dokazuje, da stari starši, ki pazijo na svoje vnučke, ko so njihovi starši v službi, živijo dlje kot tisti, ki tega ne počnejo.

BABICE IN DEDKI

Stari starši, ki skrbijo za vnuke, živijo dolgo

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 5.5.2021
image

Znanstveniki so objavili novo študijo, ki potrjuje, da stari starši, ki skrbijo za vnuke, živijo dlje kot tisti, ki tega ne počnejo. To je dobra novica za vse stare starše, da o starših, ki potrebujejo počitnice, niti ne govorimo!

NAREDIMO SAMI

Tudi babica je mama

Avtor: Monika Brilly | 20.3.2021
image

Ob materinskem dnevu ne pozabite na babico, tudi ona je mama in tudi ona je bila v letu, ki je za nami na številnih preizkušnjah in pred mnogimi izzivi. Naj ob vaši pozornosti vsaj malo pozabi na njih.

BLOGERJI

Naj izbrišem Facebook profil ali ne?

Avtor: Moderna babi | 15.6.2020
image

Za vsako pozitivno lastnost, ki jo lahko najdem pri Facebooku in ostalih družbenih omrežjih, lahko najdem tudi negativno. In tako še naprej ostajam razdvojena.

BLOGERJI

BLOG: Moderne babice se znamo tudi odklopiti

Avtor: Moderna babi | 30.1.2020
image

Tudi moderne babice lahko vnukom ponudimo točno takšno "razvajanje" kot ga od nas pričakuje - pogovor o šoli in sošolcih, najboljšo juho na svetu, skupno peko piškotov in delo na vrtu. Vse to, česar mu moderna tehnologija ne more dati.

BLOGERJI

BLOG: Prvič na počitnicah pri babici

Avtor: Moderna babi | 28.12.2019
image

Po večerji, umivanju v lavorju, pripovedovanju enostavnih pravljic, previjanju in cartljanju so najine vezi postajale še trdnejše. Z besedami je težko opisati, kako sva doživljala drug drugega in ob tem oba rastla.

image

Že ob prihodu v stanovanje, kjer je bila cela družinica teh čudovitih malih jazbečarjev, sem se v psičko, ki je takoj pritekla v moj objem, zaljubila na prvi pogled. Kar nisem in nisem mogla zapustiti tistega stanovanja brez te psičke.

STRAN 1 OD 2

Vesel dan mučenikov
Danes obeležujemo dan mučenikov, tako da gospodje – danes je vaš dan! Tradicionalno naj bi vam vaše drage za darilo prin...
Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...