|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zabavno silvestrovanje: Praznične igre

Ringaraja.net, 29.12.2023
Če boste letos novo leto dočakali s partnerjem ali v krogu najožje družine, smo za vas pripravili nabor iger, ki jih lahko izdelate sami doma in so prilagojene za različne starosti otrok.

image
Praznične igre (FOTO: Freepik.com)
/11


Preverite, katere družabne igre smo potegnili iz naftalina, da bo večer poln smeha in zabave. Pa še to - vse lahko izdelate doma, tako da nas polne trgovine ne bodo spravile v slabo voljo.

 

1) Praznovanje s partnerjem

Če bo to zadnje praznovanje, ko bosta sama ali pa prvo takšno praznovanje, če druženje še kar ne bo dovoljeno, si vseeno lahko naredita zabaven večer. Lahko pobrskata za kakšnimi družabnimi igrami, ali pa si privoščita nagajiv večer samo za vaju.

 

PREBERITE TUDI: Boste za silvestrovo zadnjič v dvoje?


2) Praznovanje z dojenčkom

 

praznovanje z dojenčkom

Boste letos prvič praznovali v troje? (FOTO: Freepik.com)

 

Če bo z vama prvič praznoval tudi dojenček, bo treba praznovanje precej prilagoditi. Če ni dolgo, odkar se vama je pridružil, bosta morda tako utrujena, da bi čakanje na polnoč lahko pomenilo bolj mučenje kot užitek.

 

Nasvet: Prestavita praznovanje

Odločita, da bosta novo leto pozdravila ob osmih zvečer. Pripravita konfete, penino in party kape in odštevajta novo leto ob 20:00.

 

PREBERI VEČ: Igre za dojenčke


3) Praznovanje z otrokom

 

1-2 LETI

Malčki do 2 let se še vedno najraje igrajo sami. Lahko pripravite zabavno, a enostavno sestavljanko.

Zabavali se boste tudi, če doma pripravite nezahteven poligon, kjer bodo plezali, se valili in smejali.

 

Nasvet: Poligon lahko prilagajate po zahtevnosti in ga pripravite za vse starosti otroka.

 

2-3 LETA

Z malčkom, ki je star več kot 2 leti, lahko ustvarjate. Rišite, uporabljajte prstne barve, da boste sproščeni tudi vi.

 

risanje z otroci

Risali bodo radi tudi starejši otroci. (FOTO: Freepik.com)

 

3-4 LETA

V teh letih lahko z otrokom izdelate božične voščilnice, nakit iz testenin, odtise stopal in dlani. Tudi igra s plastelinom je lahko zelo zabavna, sploh če ga boste izdelali sami.

 

PREBERITE TUDI: Domači plastelin: enostavno in hitro

 

5-6 LET

Vsakemu otroku ponudite enostavno glasbilo in ustvarite tematsko pesem vaše družine. Pripravite lahko zabavo v pižamah in novoletno noč prespite v spalnih vrečah ali pa kar sredi dnevne sobe postavite šotor.

 

igranje z otroci

Sredi dnevne sobe postavite pravo igralnico (FOTO: Freepik.com)

 

4) Praznovanje s starejšimi otroci

 

UGANI, KAJ JE V VREČI

V platneno vrečko spravite različne predmete: ključe, plišasto igračo, žogico itd. Otrok z zaprtimi očmi otipa predmete v vrečki in jih opisuje ostalim, oni pa ugibajo, kaj ima otrok v roki.

 

MALI UMETNIKI

Po tleh ali po steni položite ogromen bel papir. Otrokom pripravite vodene barvice in naj ustvarijo umetnino v velikosti celotne sobe!

 

METANJE ŽOGIC V KOZARČKE

Plastične kozarčke razporedite v nekakšen vzorec. Vsak otrok dobi 3 ping pong žogice, ki jih poskuša zadeti v kozarčke. Vsak kozarček je lahko označen z različnimi točkami.

 

ODVIJANJE PAKETA

V paket zavijte manjše darilo. Potem ta paket ovijte v 7 -10 plasti papirja za zavijanje. Zavrtite glasbo, otroci si podajajo paket. Ko se glasba ustavi, oseba, ki ima paket v roki, odvije eno plast. Tisti, ki odvije zadnjo, obdrži darilo!

 

LIMBO

Palico pritrdite vodoravno s tlemi (ali pa jo dva držita v rokah). Po glasbi plešemo pod palico in vsakič se palica še malo bolj spusti. Zadnji, ki uspe pod palico, ne da bi jo podrl ali da bi padel, je zmagovalec.

 

IGRA S SLAMICAMI

Potrebujemo plastične slamice in za vsakega igralca po dve skledi. V eno skledo natresemo manjše bonbone (M&M’s, Skittles, Smarties ali nekaj podobnega). Igralci morajo s slamico prestaviti čimveč bonbonov v drugo skledico v določenem času.

 

LOV NA SKRITI ZAKLAD

Lov na skriti zaklad lahko pripravite tudi v stanovanju. Glede na starost otrok prilagodite izzive in ugibanja, da na koncu pridejo na primer v kuhinjo, kjer jih čakajo doma narejeni okusni piškoti.

 

GLASBENI STOLI

Stole postavimo v krog, vendar vedno damo en stol manj, kot je igralcev. Začnemo predvajati glasbo in ko prekinemo, se morajo igralci čim hitreje usesti vsak na svoj stol. Tisti, ki ostane brez stola, izpade. Zmaga tisti, ki se usede na zadnji stol.

 

KVIZ

Če radi gledate različne kvize, lahko svojega najljubšega prilagodite za domačo uporabo. Oblecite se, kot da ste res na televiziji, en otrok naj v roke vzame namišljeno kamero in - Akcija!

 

PREBERITE TUDI: Družabne in miselne igre za vso družino

 

Ne pozabite narediti par posnetkov, da se boste tega zabavnega praznovanja novega leta še dolgo spominjali!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
12
Sevanje mobilnih telefonov in wifija je šk...
Ste kdaj razmišljali, kakšen je vpliv sevanja mobilnih telefonov na otroške možgane? Pa bi morali, saj je obstajajo štev...
7
Socialna kognicija ali socialna inteligenca
„Socialna kognicija“ pomeni zmožnost razumevanja misli, želja, namer in čustev v sebi in v drugih. Otroci začnejo razvij...
6
Zgodba mamice Simone o njihovi borbi z ale...
Konec leta 2002 sem rodila prvega sina, ki je imel pri 6 tednih prvo pljučnico, nato pa so se težave z dihali kar vrstil...
5



Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
photo
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
5 razlogov ZA počitniški dolgčas
Sodobni otroci zaradi vsakodnevnih intenzivnih stimulacij iz okolja še toliko bolj potrebujejo počitniški dolgčas. Preve...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?