|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zakaj je tri (štiri, pet ...) lažje kot eden

Uredništvo Ringaraja.net, 2.1.2024
Kolikokrat ste to že slišali in kolikokrat ste zavili z očmi in si mislili: "Joj, govorijo neumnosti, komaj tega zmorem, kaj šele tri."

image
/11


Če ste dovolj pogumni, se boste tudi sami podali v avanturo dvigovanja rodnosti in sredi noči na aprilski dan napisali tole besedilo ali pa preprosto ugotovili, da tveganje ni vredno truda. "Komaj je zrasel, ne tikaj," boste rekli.

 

Nekdo, ki je strokovnjak, ki se je dovolj ukvarjal s tematiko, bi vam zagotovo znal razložiti, zakaj v teoriji, ampak tukaj je par razlogov iz prakse.

 

Neodvisnost

Hočeš nočeš, starejši otroci bodo morali hitreje postati samostojnejši. V nasprotnem primeru bodo sedeli na straniščni školjki, dokler ne bodo hripavi od kričanja "sem že". Kajti tudi ob največji želji preprosto ne moreš biti na več mestih hkrati. Razen če imaš prost večer. Potem prideš v kino in v restavracijo in v opero in na vajo zbora in tečaj pletenja ...

 

Družba

Vaš otrok ne bo nikoli več osamljen in nikoli več ne bo rekel, da mu je dolgčas. Razen če mu je res dolgčas. Dobra stran veččlanskih družin je, da ima nekdo ves čas družbo. Slaba stran velikih družin je, da lahko vsak trenutek med njimi pride do prepirov in krikov. In to ravno v trenutku, ko ti mleko vre, ko najmlajši briše tla s straniščno ščetko, ko si prejšnjo noč spal 4 ure z vsaj 6 prebujanji in ko ti zvoni stacionarni telefon, ti pa nimaš nikogar starejšega od 35 v hiši! Ampak hej, res jih je super gledati, kako se igrajo, ljubijo, spoštujejo in branijo. Tudi če enega grajaš, drugi pa mu stopi v bran. Zagotovo še nikoli prej niste občutili tako močnega ponosa in jeze hkrati. Čas je, da se naučite obvladovati vse življenjske izzive, tudi koktajle čustev.

Kdo je rekel mojito?

 

PREBERITE TUDI: Otroci verjamejo lepim ljudem

 

Merila

Že po drugem otroku ste nehali slediti knjigam, delavnicam in tečajem na temo starševstva. Spoznali ste, da je najbolje slediti svojemu občutku, mu zaupati in spoštljivo vzgajati svoje otroke. Da če otrok joka in je histeričen, to pomeni, da vas pogreša in da išče vašo pozornost ter da je eden vaših glavnih ciljev čez dan, da so otroci v postelji do 9h, okopani, nahranjeni, zdravi, utrujeni in srečni.

 

Nerazvajenost

Razvajati tri otroke je nemogoče. Razen če ste športnik, tajkun ali zgolj milijonar. Naučiti se bodo morali deliti igrače, knjige, sobo, hrano, garderobo, sladoled, igralno palico, računalnik, kolo, skiro, starše, stare starše ... Ali pa se vsaj boriti zanje.

 

Prepuščanje in sprostitev

Vsega ne moreš nadzorovati, vsega ne moreš vedeti. Vsega ne moreš načrtovati, vsega ne moreš doseči. Graditi moraš zaupanje vase, otroke, partnerja, ljudi, ki delajo z otroki, se naučiti delegirati in skrbeti zase. Ker ti si tisto, kar povezuje, kar drži skupaj. Ključna sestavina, ključna oseba. In ko pomisliš, kaj bo z vsemi njimi, če se tebi kaj zgodi, ugotoviš, da je čas, da se naročiš na pregled pri ginekologu, mamografijo in masažo.

 

In za konec, kot pravijo v politiki, je lažje upravljati množico kot posameznika. Enako velja za družino, saj je država v malem. In mame? Mame so predsedniki, seveda!

 

Vir: keva.rs /Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
11
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...
6
Dojenje: Rastline, ki spodbujajo tvorjenje...
Travnik je lekarna na prostem, kjer lahko najdete celo rastline, ki pomagajo pri dojenju. Številne zdravilne rastline na...
5
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5



Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
6 predlogov za izlet z nosilkami
Se vam zdijo izleti z majhnimi otroki nemogoči? Nikar ne skrbite. Nošenje otrok v nosilkah vam omogoči pohajkovati po vo...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?