|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zavarovanja za na pot

Urša Šmajdek, 24.1.2010
Ob vsej poplavi turističnih zavarovanj se zopet vprašamo, katero je za nas najboljše. Žal, kot pri večini zavarovanj, tudi tu ne moremo podati enega odgovora, saj je višina premije odvisna od višine in obsega kritja, od dolžine zavarovalnega obdobja,

image
/21


Turistična zavarovanja so nekaj, na kar pred odhodom na družinske počitnice preradi pozabimo. Naj vas mi nanje pravočasno opomnimo in ponudimo praktičen pregled najbolj znanih turističnih zavarovanj na slovenskem trgu!

 

Z evropsko zdravstveno kartico so se zadeve nekoliko popravile, saj smo z njo upravičeni do zdravniške pomoči v vseh državah EU, EGP (Islandija, Liechtenstein in Norveška), v Švici, na Hrvaškem, v Makedoniji, po novem pa tudi v BiH. Zdravstveno kartico lahko naročimo preko interneta, na vsakem terminalu in na vseh območnih enotah in izpostavah ZZZS, v roku štirih delovnih dni jo prejmemo po pošti, njena veljavnost pa je po novem eno leto. S to kartico smo upravičeni do vseh nujno potrebnih medicinskih storitev pri zdravnikih in zdravstvenih ustanovah, ki so del javne, državne zdravstvene mreže. S seboj je priporočljivo imeti tudi spremni dopis, ki ga dobimo skupaj s kartico, saj nam v nekaterih državah sama kartica ne bo koristila.

 

Malo bolj se zadeve zapletejo, ko na dopust potujemo malo dlje, ven iz Evrope. V takem primeru nam evropska kartica zravstvenega zavarovanja ne pomaga, poslužiti se moramo komercialnih turističnih zavarovanj, ki jih, proti plačilu, lahko sklenemo v večini zavarovalnic na slovenskem trgu, na voljo pa so tudi v večini turističnih agencij.

 

Ob vsej poplavi turističnih zavarovanj se zopet vprašamo, katero je za nas najboljše. Žal, kot pri večini zavarovanj, tudi tu ne moremo podati enega odgovora, saj je višina premije odvisna od višine in obsega kritja, od dolžine zavarovalnega obdobja, destinacije ter od želenih dodatnih storitev. Nekatera turistična turistična zavarovanja, poleg kritja zdravstvenih težav, pokrivajo tudi stroške izgubljene/ukradene prtljage, povrnitev stroškov za izdelavo novih dokumentov, nudenje pravne pomoči, ipd. Vsako zavarovanje pa nudi zdravniško pomoč in zdravljenje ter prevoz v domovino. Navadno ta zavarovanja nudijo tudi popuste za večje skupine (navadno nad 10) in družinske pakete, ki so ugodnejši od individualnih zavarovanj posameznih družinskih članov.

 

 

Če ste torej med popotniki, ki radi raziskujejo vse kotičke sveta in se ne zadovoljite z ležanjem na plažah sosednje Hrvaške, si poleg načrtovanja poti, vzemite še kako urico ali dve za preučitev zavarovanja, s katerim bodo skrbi na poti precej manjše.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

18 učno – doživljajskih poti po posameznih...
18 učno – doživljajskih poti po posameznih regijah v Sloveniji, na katerih boste uživali s svojimi otroci.
5
V družbi preko dva milijona tulipanov
V parku Arboretum cveti več kot dva milijona tulipanov in to kar 350 različnih sort. Se dobimo pri najljubšem tulipanu!
4
Zdravstvena pomoč na počitnicah v tujini
Vsem, ki se odpravljate v tujino, bodo prav prišle naslednje informacije v zvezi z zdravstvenim zavarovanjem, saj nikoli...
3
Slavnik 1028m
V jasnem opranem vremenu je iz Slavnika nepozaben pogled na Tržaški zaliv, še posebno če imamo srečo in izlet izvedemo t...
3



Na izlet v Škratovo deželo
photo
Ste že kdaj videli škrate? Ne? Potem pa se le odpravite na obisk Škratove dežele, ki jo boste našli le streljaj od Kranj...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?