|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ženske pametne telefone bolje izkoristijo!

Uredništvo Ringaraja.net, 22.7.2017
Huaweijev poletni barometer je pokazal, da moški pametni telefon uporabljajo na manj sofisticiran način, medtem ko ženske njegove funkcije veliko bolje izkoristijo. Pametni telefon je za moške torej le še en statusni simbol več!

image
Stereotip, da ženske iščejo le lep telefon, vendarle ne drži.
/11


Huaweijev poletni barometer oziroma raziskava, ki jo je za Huawei izvedlo raziskovalno podjetje Ipsos, je pokazala zanimive rezultate. Kot kaže, je za večino moških telefon primarno statusni simbol in ne nujno primarno orodje s katerim bi naredili določene stvari, saj pametne telefone - kot kažejo podatki raziskave - moški uporabljajo na manj sofisticiran način, medtem ko ženske potencial pametnih telefonov veliko bolje izkoristijo.

Podatki kažejo, da navigacijo na telefonu uporablja 61 odstotkov moških in 67 odstotkov žensk. Za elektronsko plačevanje telefon uporablja 13 odstotkov moških in 16 odstotkov žensk. Moški zaostajajo tudi pri opravljanju rezervacij za potovanja preko mobilnikov – to počne zgolj 25 odstotkov moških v primerjavi 34 odstotkom žensk. Huaweijev poletni barometer je pokazal tudi to, da moški niso pogosti uporabniki potovalnih aplikacij, ki so zelo popularne v času poletnih dopustov. Uporablja jih 20 odstotkov moških in 26 odstotkov žensk. Raziskava je pokazala tudi to, da ženske pogosteje uporabljajo sofisticirane možnosti uporabe pametnih telefonov kot je na primer skeniranje QR kod.


Obrnjen stereotip

Ste še vedno prepričani, da imajo ženske pametne telefone le zato, ker lepo pašejo k torbici in čevljem? Šalo na stran, pa vendar je še vedno prisoten stereotip, da se na tehnične pripomočke moški ne le bolje spoznajo, temveč jih tudi bolje uporabljajo. Za pametne telefone to več kot očitno ne drži.

Toda čeprav moški pametne telefone uporabljajo manj učinkovito od žensk, so jim še vedno zelo pomembni. Pred poletno potovalno sezono si 26 odstotkov moških ne more predstavljati dopusta brez telefona, je pokazala raziskava. V največji meri zaradi fotografij – preko 90 odstotkov jih namreč fotografira s pametnim telefonom. »To kaže, da moški obožujejo svoje telefone in jih želijo imeti ob sebi, tudi če jih ne uporabljajo toliko kot ženske. Očitno je pametni telefon za moške statusni simbol,« je komentiral Matjaž Kermelj, direktor prodaje Huawei za Slovenijo.

In tudi moški imajo radi "moško lepe" telefone in vse dodatke, ki pašejo zraven. Huawei je v času poletnih počitnic za moške, ki za svoje telefone radi kupujejo različne dodatke, pripravil posebno ponudbo. Ob nakupu izbranega Huaweijevega pametnega telefona bodo prejeli priročno darilo – selfie stick, ki je hkrati tudi tripod.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hlače, ki rastejo s trebuščkom
Hlače se prilegajo prav vsaki postavi, zato se bodo prilegale tudi nosečnici v vseh mesecih njenega obdobja pričakovanja...
4
Kakšen nedrček za dojenje izbrati?
Pri nakupu nedrčka za dojenje, se vam hitro lahko zgodi, da boste ob bogati izbiri pozabili na funkcionalnost nedrčka in...
3
Božična oblačila za vso družino: 5 idej
Kaj, če bi letos tudi vaša družina sledila priljubljeni ameriški tradiciji ujemajočih božičnih oblačil? Preverite pet pr...
2
ZMAI: Torbe za pogumne ženske
Neli štrukelj, oblikovalka in ustanoviteljica blagovne znamke ZMAI, izdeluje modne torbe iz zmajeve kože in z zmajevsko ...
2



Ženske pametne telefone bolje izkoristijo!
Huaweijev poletni barometer je pokazal, da moški pametni telefon uporabljajo na manj sofisticiran način, medtem ko žensk...
7 daril, ki jih lahko podarite moškemu
Imate včasih občutek, da bolj ko se na nekoga navežete in z njim poglobite odnos, težje najdete pravo darilo?