|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zgradi svojo sanjsko hišico na drevesu

www.ekologičen.si, 22.5.2012
26. ter 27. maja ste prisrčno vabljeni na delavnico, kjer boste skupaj z otroki ali pa sami zgradili svojo sanjsko hišico na drevesu.

image
/11


 

Delavnica je namenjena predvsem družinam, ki želijo skozi prijetno soustvarjanje graditi na medsebojnih odnosih, se preko dela z naravnimi materiali povezovati drug z drugim ter z Naravo. Zato so dobrodošli tudi otroci, ki bodo ob pomoči svojih staršev in vseh sodelujočih pomagali žagati, lupiti, nabirati veje in kreirati hišico s svojo neomejeno domišljijo. Ko pa jim bo padla koncentracija, bodo šli ob spremstvu malo po svoje odkrivat čare Narave.

 

Seveda ste vabljeni tudi vsi ostali, ki si želite novih spoznanj na področju gradnje naravnih bivališč.

 

Hišico bomo postavili na hrastu, naredili čim bolj optimalno nosilno podlago, ki bo osnova za stene in streho in bo najmanj zmotila drevo. izbrali bomo najprimernejše materiale (zemlja, glina, trava, les, trstika, skodle, kamen,...), glede na težo in priročnost. Hišica bo imela lep pogled na Istro in morje, služila pa bo za bivanje Alenkinih gostov...

 

Zborno mesto:

Zberemo se do 10:00 na zemljici "Deveta nebesa" v Slovenski istri. Pred tablo Fieroga iz Zahodne strani zavijete desno na makadamsko pot. Ko boste odložili svoje stvari, boste avtomobile peljali v Pomjan, na parkirišče pri pokopališču.

 

Okvirni urnik:

Sobota

- 10:00 - 13:00 - zbor in ogled "devetih nebes", kjer je Alenka ustvarila živi Raj. Načrto vanje hišice, priprava na delo, spoznavanje materialov in specifike drevesnih bivališč.

- 13:00 - kosilo

- 15:00 - 19:00 - delo, delo in še enkrat delo

- 19:00 - večerja in po večerji druženje ter pogovori ob ognju, ocena narejenega.

 

Nedelja

- 8:00 - zajtrk

- 9:00 - 13:00 - delo na hišici

- 13:00 - kosilo

- 15:00 - 19:00 - zaključna dela

- 19:00 - večerja in debata o delu, izmenjava idej, ugotovitev...

 

Spanje in hrana

Spanje je možno v šotorih, v avtomobilih ali pod zvezdami, se pa najde pri Alenki tudi kakšna streha ali sobica. Kosilo bo skupno, zajtrk in večerja pa iz skupne mize dobrot, na katero naj vsak  nekaj prispeva.

 

 

Vodja delavnice

Delavnico vodi Mitja Horvat, navdušenec za preprosta naravna bivališča iz okoliških materialov, ki nas povezujejo s samim sabo in duhom Narave. Po izobrazbi profesor športne vzgoje, se ukvarja predvsem z organizacijo taborjenj in aktivnosti v naravi za družine ter soustvarjanjem "naravne šole" za otroke in mladino, gradnja divjih bivališč pa je njegova strast...

 

Orodja in oprema

 Če želite, prinesite s sabo razna orodja, žage, sekire, kladiva, meter in podobno.

 

 

 

ŠE TO...

V primeru, da bo preveč rok za delo, se ne bojimo, da bo zmanjkalo dela, tudi če se komu ne bo več dalo "graditi", se bo sigurno našlo kako drugo delo na zemlji ali v permakulturnem vrtu. K sreči dela pri Alenki nikoli ne zmanjka.

 

 

 

Prispevek za delavnico

50 € za oba dneva. Večje družine imajo popuste. Kdor ima bolj prazno denarnico, in si želi sodelovati, naj prej sporoči in se bo drugače oddolžil. Prispevek se pobira na začetku delavnice.

 

 

 

Prijave in informacije

 

prijavite se na modri.blisk@gmail.com, kjer dobite tudi vse ostale informacije, lahko pa pokličete Mitjo tudi na 070 264 985.

 

Število mest je omejeno na 20 udeležencev, vključno z otroki.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prototipni hibridni avtobus
Javno podjetje Ljubljanski potniški promet je v četrtek, 17. decembra 2009, na tritedenski preizkus prevzelo prototipni ...
3
Eko luč za branje
Pri Postfossil so naredili zanimivo luč za branje.
3
Zlatko posnel oglas za reko Savo
Izjemen odziv mladih na natečaj Oglas za mojo reko
3
Evropski teden mobilnosti
Kampanji Evropskega tedna mobilnost, ki bo potekala od 16. do 22. septembra, seje letos v Sloveniji pridružilo 24 občin....
3



Gong kamp - GONG OTOČEC
photo
Vabimo te na tri dnevni intenzivni kamp zvočnih kopeli ob labodu in vodi od 22. do 24. junija 2012 z možnostjo podaljšan...
Zgradi svojo sanjsko hišico na drevesu
26. ter 27. maja ste prisrčno vabljeni na delavnico, kjer boste skupaj z otroki ali pa sami zgradili svojo sanjsko hišic...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?